چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۶ ۱۹:۴۰:۰۷

نفتون: بیست و دومین نشست سالانه وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) بعد از ظهر پنجشنبه (۲۲ آبان‌ماه) از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد. وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو جی‌ئی‌سی‌اف در بیست ‌ودومین نشست وزارتی این مجمع درباره مسائل کنونی مربوط به صنعت گاز و حوزه‌های مرتبط از جمله ژئوپلیتیک، اقتصاد و پایداری انرژی گفت‌وگو کردند.

وضعیت-امیدوار-کننده-صنعت-گاز-در-ایران

به گزارش نفتون، ۲۰ عضو این مجمع همچنین به مسائلی همچون افزایش تعداد اعضا، بودجه سالانه، جایزه جدید جی‌ئی‌سی‌اف و ششمین نشست سران جی‌ئی‌سی‌اف در سال ۲۰۲۱ پرداختند ضمن آن که نشریه‌های جی‌ئی‌سی‌اف، گزارش کوتاه‌مدت سالانه بازار گاز و چشم‌انداز جهانی گاز ۲۰۵۰، در حالی که بولتن آماری سالانه رونمایی شد، بررسی کرد.

این نشست در حالی برگزار شد که کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۴۶ درصد از تولید گاز جهان، ۷۲ درصد از ذخایر گازی جهان، ۵۵ درصد از سهم انتقال گاز با خط لوله و ۶۱ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) را در اختیار دارند.

این نشست در حالی برگزار می شود که وضعیت بازار گاز در ایران نسبت به بسیاری از کشور نسبتاً مطلوب است به طوری که هم اکنون بیش از ۹۴ درصد از مردم در ایران به گاز دسترسی داشته و این در حالی است که ظرفیت کنونی برداشت گاز طبیعی ایران روزانه حدود یک میلیارد مترمکعب گاز است.

اگرچه تحریم‌ها ایران را از صدها میلیارد دلار درآمد محروم کرده است اما افزایش سهم سهم گاز از سبد انرژی جهان در آینده، وضعیت آتی بازار گاز کشور را نیز دستخوش تحولات مثبت تری خواهد کرد به طوری که پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۵۰ میلادی سهم گاز از سبد انرژی جهان از ۲۳ درصد کنونی به حدود ۲۸ درصد برسد.

این در حالی است که هم اکنون و با پایان تعمیرات اساسی، کلیه پالایشگاه‌های مجتمع، با آمادگی کامل در حال تولید گاز و محصولات جانبی هستند. در شش ماهه ابتدایی سال در حالی که اکثر پالایشگاه‌ها در حال انجام تعمیرات اساسی سالیانه بودند، حدود ۶۰ میلیون بشکه میعانات گازی به شرکت نفت ستاره خلیج بندرعباس ارسال شده است.

از سوی دیگر حدودا ۲۱ میلیون بشکه میعانات گازی نیز در این بازه تحویل پتروشیمی نوری شده است و این طور می توان گفت که افزایش تولید در پارس جنوبی یکی از پشتوانه‌های توسعه صنعت گاز کشور است.

به بیان دیگر با وجود همه این چالش‌های ژئوراهبردی، ایران توانسته به پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در بخش انرژی دست یافته و با تکیه بر منابع داخلی انسانی، فناوری و سرمایه‌گذاری، موفق به تولید پایدار روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز شود.

امید می رود با تداوم روند تولید و صادرات گاز به خصوص به کشورهای همسایه نظیر افعانستان، آینده روشنی پیش روی صنعت گاز کشور قرار بگیرد.

لازم به ذکر است، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، جمهوری اسلامی ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو و ونزوئلا، ۱۱ عضو اصلی جی‌یی‌سی‌اف هستند و آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، قزاقستان، مالزی، نروژ، عمان، امارات و پرو، به عنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت می‌کنند.

وضعیت امیدوار کننده صنعت گاز در ایران

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد