چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۶ ۱۸:۵۷:۲۰

نفتون: مجرى طرح جامع توسعه پايدار، واقعى نبودن قيمت انرژى را عامل مهم بى ثباتى اقتصادى در كشور وابسته به نفت عنوان کرد.

واقعى-نبودن-قيمت-انرژى-عامل-مهم-بى-ثباتى-اقتصادى-در-كشور-است

عليمحمد احمدى صاحب تز دكتراى توسعه پايدار انرژى كشور در گفت و گو با خبرنگار سرویس نفت و گاز پایگاه خبری- تحلیلی نفتون، واقعى نبودن قيمت انرژى را عامل مهم بى ثباتى اقتصادى در كشور وابسته به نفت ايران، اعلام كرد و اضافه کرد: با سهميه مساوى انرژى به تمام مردم ايران (داراى خودرو و بدون خودرو)، بدون دخالت و قيمت گذارى دولت، توسط خودمردم قيمت انرژى به تدريج واقعى می شود.

بنيانگذار انرژي هاى نو ايران ادامه داد: روزانه معادل حدود ٣٠٠ ميليون ليتر سوخت فسيلى (بنزين، گازوئيل، گازمايع و...)  به صورت ناعادلانه توزيع مي گردد و این در حالی است که متوسط حدود ٥٠٠ ميليون مترمكعب گازطبيعى با قيمت يارانه اى در ايران مصرف مي شود.

احمدى افزو: آنچه مسلم است حق هر ايرانى ازمنابع خداداد نفتى و انرژى كشور برابر است. اگر چه نسل هاى آينده هم سهم دارند، اما اگر اين مصرف به صورت سهميه سرانه انرژى برابر، بين مردم توزيع شود و كسى كه مصرف بيشتر از سهميه دارد از كسى كه خودرو ندارد و يا مصرف انرژى كمترى دارد بخرد، به سرعت به طرف واقعى شدن قيمت انرژى پيش مي رود، بدون اينكه دولت قيمت گذارى بكند. البته دولت در حمايت از فروشندگان مي تواند سياست هايى مانند خريد تضمينى از فروشنده داشته باشد.

عضو مؤسس بنياد باران با اشاره به جلسه تخصصى ماهانه سه شنبه قبل كه با سخنرانى دكتر عباس آخوندى وزير سابق راه و شهرسازى، برگزار شد اشاره و تصریح کرد: بدهى دولت به بانك مركزى ٧٠٠ هزار ميليارد تومان است كه در اثر استمرار توسعه ناپايدار در كشور از جمله يارانه اى بودن سوخت مصرفى خودروداران و صنايع و چاپ اسكناس معادل ميزان بدهى دولت به بانك مركزى، رشد افسارگسيخته نقدينگى و تورم، نه تنها نسل فعلى بلكه چندبن نسل آينده را نيز بدهكار كرده است. به طوريكه هرايرانى در بدو تولد ٩ ميليون تومان بدهكاراست.

طراح و مجرى نخستین نيروگاه هاى برق خورشيدى و بادى در ايران یادآور شد: راه حل اين مشكل را نيز از طريق كاربرد استراتژى"تبديل تهديدبه فرصت"، با توزيع أوراق قرضه بلندمدت و پرداخت سود ماهانه به مردم بدهى خود به بانك مركزى است. ضمن اينكه اوراق قرضه فوايد ديگرى نيز مانند ضمانت، خريد و فروش و ساير ضرورت هاى زندگى نقش پشتوانه اقتصادى محكم ايفا خواهد نمود.

تكنولوژى بازيافت گاز فلر پالايشگاه ها نيز با سرمايه گذارى تضمينى خارجى در شرايط تحريم وارد كشور گردد

طراح و مجرى نخستین رأكتور بيوگاز سال ١٣٥٣ در ايران و بنيانگذار انرژي هاى نو كه كامبيز درمبخش كارگردان و فيلمساز بنام دهه ٥٠ در فيلم قاصدك پروژه او را تشريح کرد، یادآور شد: آلودگي هاى ناشى از مشعل هاى پالايشگاهى در ايران بيش از ٤٠ ميليون مترمكعب در روز بوده و این در حالی است  که مقام معظم رهبرى نيز در بازديد سال ١٣٩٠ عسلويه فرمودند که مشعل ها را توجيه نكنيد، تدبير كنيد، تا ابتكار طرح توسعه پايدار پارس جنوبى را كليد زده شود.

در همین رابطه رستم قاسمى آن را تأييد و بيژن زنگنه  نيز براى آن ساختار و حمايت تدارك ببيند كه از جمله دستاورد هاى ٨ ساله تلاش اين طرح، پروژه بازيافت و قرارداد خوب فروش گاز فلركليه پالايشگاه هاى عسلويه با سرمايه گذار تضمينى خارجی است.

وی افزود: اين قرارداد به تأييد امور حقوقى و سرمايه گذارى شركت نفت نيز رسيده اما بدون دليل و با وجود راهكار هاى قانونى و حكومتى هنوز نافذ نگرديده است.

وى در پایان با توجه به مهلت کم باقیمانده، مصرانه از مقامات عالى نظام تقاضاى مساعدت کرد تا فرصت طلایى از دست ایران نرود و با تاکید بر ضرورت پاکى عسلویه و کمک به سلامتى مردم منطقه، تکنولوژى بازیافت گاز فلر پالایشگاه ها نیز با سرمایه گذارى تضمینى خارجى در شرایط تحریم وارد کشور گردد.

واقعى نبودن قيمت انرژى عامل مهم بى ثباتى اقتصادى در كشور است

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد