يکشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۲۲:۰۴:۳۸

نفتون: در حالی روز گذشته در خبرگزاری ها خبر تمدید توافق کاهش تولید نفت اوپک‌پلاس مطرح شد که وزیر نفت ایران در این خصوص موضع گیری کرد.

موضع-قابل-تامل-ایران-درباره-تمدید-کاهش-تولید-نفت-اوپک-پلاس

به گزارش نفتون، اعضای اوپک‌پلاس در جلسه نوزدهم خود در حالی برای کاهش تولید تا زمان بازگشت کامل  ۵.۸ میلیون بشکه نفت تمدید کردند که بر اساس توافق جدید ماهانه ۴۰۰ هزار بشکه در روز از ماه آینده میلادی به تولید نفت اوپک‌پلاس اضافه خواهد شد، البته در افزایش تولید شرایط بازار در جلسات ماهانه مورد بررسی قرار می گیرد تا کل ۵.۸ میلیون بشکه نفتی که بر اساس توافق سال گذشته اوپک پلاس همچنان از بازار خارج است، به تولید اعضا بازگردد.

این تصمیم در حالی مورد توافق قرار گرفت که قرار بود تا آوریل ۲۰۲۲ (فروردین- اردیبهشت ۱۴۰۱) ادامه داشته باشد اما در حال حاضر دست‌کم تا سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور- مهر ۱۴۰۱) تمدید شده است.

در همین خصوص، بیژن زنگنه، وزیر نفت به موضع گیری پرداخت و گفت: اوپک پلاس نمی‌تواند بازگشت تولید نفت ایران به بازارهای جهانی بعد از رفع تحریم‌ها را نادیده بگیرد.

بیژن زنگنه ساز نوزدهمین نشست اوپک پلاس، در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ۲۰ روز پیش به دلیل مخالفت امارات جلسه هجدهم به تعویق افتاد، تصریح کرد: اکنون با تغییر مبنای تولید، به توافق رسیدیم و بر اساس این توافق ماهانه ۴۰۰ هزار بشکه تولید نفت افزایش پیدا می‌کند.

البته موضوع مهمی که وزیر نفت ایران به آن اشاره کرد به مساله رفع تحریم های ایران بر می گردد که اگر تحریم ها برداشته شود، میزان افزایش تولید صادرات نفت ایران با رفع تحریم‌ها بسیار زیاد است.

 به بیان دیگر، با توجه به تصمیم اوپک پلاس، قاعدتا قیمت‌ها به سمت صعودی نخواهد رفت و از سوی دیگر، عدم توازنی هم اتفاق نخواهد افتاد.

این در حالی است که اوپک پلاس باید مقدار تولیدی را که کاهش داده بود، به بازار باز گرداند و با توجه به رشد اقتصاد جهانی این اتفاق خواهد افتاد. از سوی دیگر با اتمام فصل گرما، به طور حتم، تقاضای جهانی برای نفت بسیار محتمل است و از این رو صحبت های زنگنه می تواند قابل تامل باشد.

البته نباید از نظر دور داشت که مبنای تولید جدید البته به معنای رسیدن به این تولید در شرایط کنونی نیست و در پایان اجرای این توافق کشورها می‌توانند به آن تولید برسد ضمن آن که ایران، ونزوئلا و لیبی همچنان از این کاهش تولید معاف خواهند بود.

گفتنی است، سال گذشته اعضای اوپک پلاس با توجه به کاهش شدید قیمت نفت، تصمیم گرفتند تا ۹.۷ میلیون بشکه از تولید نفت خود را از بازار خارج کنند و این کاهش تولید به تدریج به بازار بازگردد.

نکته قابل تامل دیگر در این خصوص، تصمیم روسیه بود که وزیر نفت روسیه از افزایش تولید ۱۰۰ هزار بشکه نفت در روز از ماه آینده خبر داد. الکساندر نوواک معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد که روسیه از ماه اگوست ( ۱۰ مرداد - ۹ شهریور) تولید نفت خود را روزانه ۱۰۰ هزار بشکه افزایش خواهد داد.

وی گفت: برای روسیه تولیدکننده عمده نفت در اوپک پلاس، توافق امروز به آن معنی است که تولید نفت کشور از ماه اوت ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

به عقیده نوواک، این حجم بزرگی است که به ما امکان می دهد سطح تولید نفت را در طول سال جاری و سال آینده تقریبا ۲۱ میلیون تن افزایش بدهیم.

وزیر نفت روسیه معتقد است که توافق اعضای اوپک پلاس وضعیت کمبود نفت در بازار جهانی و گرایش برای رفع این کمبود را مورد توجه قرار می دهد

 حال باید دید که این تصمیم چه تبعاتی در آینده برای کشورهای صادر کننده نفت به دنبال خواهد داشت و آیا تصمیمات مشابه اینچنینی در آینده برای بازار نفت اتخاذ خواهد شد یا خیر.

موضع قابل تامل ایران درباره تمدید کاهش تولید نفت اوپک پلاس

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد