نفتون: در حالی روند صعودی قیمت نفت متوقف شده است که اوپک به صندوق بینالمللی پول درباره قیمت نفت تذکر داد.
به گزارش نفتون، اوپک به کمیته راهبری صندوق بینالمللی پول اعلام کرد دلیل اصلی افزایش قیمت های نفت، بحران اوکراین بوده است.
قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی تحت تاثیر چشم انداز افزایش نرخهای بهره، رشد اقتصادی جهانی ضعیفتر و قرنطینه کووید ۱۹ در چین که تقاضا برای سوخت را متاثر خواهند کرد، کاهش یافت و در مسیر ثبت حدود چهار درصد کاهش هفتگی قرار گرفت.
اوپک در بیانیهای به کمیته مالی و پولی بینالمللی (IMFC) اعلام کرد میانگین قیمت نفت برنت در سه ماهه نخست نزدیک ۹۸ دلار در هر بشکه بوده که ۱۸ دلار بالاتر از سه ماه آخر سال ۲۰۲۱ بوده است. قیمت های نفت به خصوص در ماه مارس افزایش داشته که عمدتا به دلیل تشدید تنش های ژئوپلیتیکی در اروپای شرقی و نگرانی ها نسبت به کمبود بزرگ عرضه و اختلالات تجاری بوده است.
این در حالی است که روز گذشته بهای معاملات نفت برنت ۸۱ سنت معادل ۰.۸ درصد کاهش یافت و به ۱۰۷ دلار و ۵۲ سنت در هر بشکه رسید، در حالی که روز گذشته با یک دلار و ۵۳ سنت افزایش بسته شده بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۷۲ سنت معادل ۰.۷ درصد کاهش، به ۱۰۳ دلار و هفت سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز پنج شنبه با یک دلار و ۶۰ سنت افزایش بسته شده بود.
تداوم تهاجم روسیه به اوکراین در حالی است که نگرانی ها نسبت به اثر جنگ در اوکراین بر تورم و رشد اقتصادی، بر معاملات نیمه دوم هفته اثر گذاشت. صندوق بینالمللی پول نرخ رشد اقتصاد جهانی را به میزان حدود یک درصد کاهش داد.
این در حالی است که اوپک همچنین به تاثیر منفی کوتاه مدت بحران اوکراین و ادامه پاندمی کووید ۱۹ اشاره و اعلام کرد که رشد قوی قیمت های کالا به همراه محدودیت های زنجیره تامین و محدودیت های لجستیکی مربوط به کووید ۱۹، به رشد تورم جهانی دامن زده است.
البته عامل دیگری که روی کاهش قیمتها تاثیر گذاشت، اظهارات روز پنج شنبه جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا بود که به رشد بیشتر ارزش دلار در نتیجه افزایش سریع نرخهای بهره اشاره داشت. دلار قویتر نفت را برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر میکند.
اما با وجود همه عوامل فوق، اگر اتحادیه اروپا تصمیم بگیرد نفت روسیه را تحریم کند، بازار با کمبود شدید عرضه روبرو خواهد شد.
تحلیلگران گروه ANZ در یادداشتی نوشتند: وخامت اوضاع در اوکراین، فشار بر اتحادیه اروپا برای تحریم نفت روسیه را افزایش داده است.
بر اساس گزارش رویترز، صادرات نفت آمریکا هفته گذشته به بیش از چهار میلیون بشکه در روز رسید و تا حدودی افت عرضه روسیه را جبران کرد.
لازم به ذکر است صندوق بینالمللی پول (IMF) در گزارش دورنمای اقتصادی جهان که هفته جاری منتشر شد، پیش بینی نرخ رشد اقتصاد جهان را از ۶.۱ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۳.۶ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ تنزل داد.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها