اقتصادکارامد: به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان در نشست شورای همخانواده گیلان که در محل ادارهکل این سازمان برگزار شد
با بیان اینکه اقتصاد دریامحور یکی از موضوعات محوری است که بهطور جدی در استان گیلان دنبال میکنیم، گفت: این موضوع هم در فرمایشات مقام معظم رهبری، هم در تأکیدات دولت و بهویژه رئیسجمهور و هم در سرفصلهای برنامه وزارت صمت جایگاه ویژهای دارد و در حوزه اقتصاد دریامحور، ما در دو بخش میتوانیم نقشآفرینی کنیم، نخستین محور را کمک به توسعه زیرساختهای دریایی و دومین آن را اکتشاف منابع معدنی در دریاها عنوان کرد.
دکتر داریوش اسماعیلی، افزود: در بخش زیرساخت، همانطور که در خشکی برای احداث هر سازهای باید مطالعات زمینشناسی و ژئوتکنیک انجام شود، در دریا نیز باید همین روند دنبال شود؛ اما تاکنون این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا یکی از وظایف بخش زمینشناسی دریایی این است که از نوار ساحلی تا عمق دریا مطالعاتی نظیر رسوبشناسی، ژئوفیزیک دریایی و بررسی محیطهای رسوبی را انجام دهد و وقتی تصمیم به ساخت اسکله یا سایر سازههای ساحلی گرفته میشود، وجود این دادهها نقش تعیینکنندهای خواهد داشت.
معاون وزیر صمت گفت: در گیلان، این مطالعات از قبل آغاز شده و هماکنون حدود ۸ نقشه دریایی با این ویژگیها در مراحل پایانی قرار دارند و این نقشهها تکمیل و بهروزرسانی میشوند و در ادامه توسعه خواهند یافت.
وی با بیان اینکه استان گیلان بهواسطه پوشش جنگلی و ملاحظات زیستمحیطی، عملاً از بهرهبرداری از منابع معدنی خشکی محروم مانده، گفت: اما مجاورت با دریا یک فرصت بزرگ برای تمرکز بر منابع معدنی دریایی فراهم کرده و ما یک طرح جامع برای مطالعه منابع معدنی در دریا، چه در شمال (استانهای گیلان، مازندران و گلستان) و چه در جنوب (خلیجفارس و دریای عمان) در دست اجرا داریم.
اسماعیلی استان گیلان را منطقهای با پتانسیل بالای مخاطرات طبیعی یاد کرد و گفت: زلزله رودبار نمونهای بود که لرزش آن فراتر از مرزهای کشور شنیده شد و بنابراین گیلان نیازمند مطالعات دقیق و تکمیلشده در حوزه زمینشناسی و مخاطرات است.
سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تصریح کرد: ما در گیلان بخشهایی از این مطالعات را انجام دادهایم و برنامهریزی برای تکمیل آنها در دستور کار قرار دارد و امروز نیز جلسهای با استاندار خواهیم داشت و همانطور که به ایشان هم خواهم گفت، سازمان زمینشناسی دارای ردیف اعتباری استانی نیست، بلکه ما با ردیف ملی کار میکنیم.
وی تأکید کرد: این موضوع از یک سو فرصت است، چون استانهایی مانند گیلان بدون محدودیت استانی میتوانند از طرحهای ملی بهرهمند شوند، اما از سوی دیگر، وابسته به همکاری و آمادگی استانها برای مشارکت در این برنامههاست.
اسماعیلی افزود: در حال حاضر ما طرحهایی ملی تعریف کردهایم و بسته به کشش استان، آمادگی اجرایی و استقبال مسئولان، متمرکز خواهیم شد و در شمال کشور استانهایی همچون گیلان، مازندران و گلستان و در جنوب از بندرعباس تا چابهار تحت پوشش برنامههای ما در حوزه دریا و منابع معدنی هستند.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها