چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۶ ۱۹:۴۰:۳۰

نفتون: مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از افزایش دو برابری سهم ساخت داخل در توسعه فازهای پارس جنوبی با وجود پیچیده شدن طرح‌ها خبرداد و گفت: مهم‌ترین دستاورد توسعه فازهای میدان گازی پارس جنوبی رشد پیمانکاران ایرانی در روند این فعالیت‌ها بوده است.

سهم-ساخت-داخل-در-توسعه-پارس-جنوبی-۲-برابر-شد

به گزارش شرکت ملی نفت ایران، محمد مشکین فام شامگاه شنبه (۲۳ شهریورماه) در برنامه زنده «تیتر امشب» شبکه خبر با بیان اینکه چشم‌انداز ما این است که به مدت ۲۵ سال حداقل ۷۵ درصد گاز مصرفی کشور را از پارس جنوبی و دیگر میدان‌های اطراف آن تأمین کنیم، افزود: برای تحقق این چشم‌انداز اکنون در اطراف میدان پارس جنوبی متمرکز هستیم و نخستین بلوک مدنظر میدان گازی بلال است که در شرقی‌ترین نقطه هم‌مرز با قطر قرار دارد و سیاست ما این است که ابتدا بلوک‌های مرزی را توسعه دهیم و بعد به دیگر بلوک‌ها بپردازیم.

وی با اشاره به تجربه خوب شرکت پتروپارس در روند توسعه پارس جنوبی، به قرارداد میدان بلال اشاره کرد و گفت: مبلغ این قرارداد ۴۴۰ میلیون دلار است و در ۳۴ ماه انجام می‌شود. در این طرح هشت حلقه چاه حفاری و یک جکت و یک سکوی فرآورش نصب می شود؛ یک خط لوله نیز گاز تولیدی این موقعیت را به سکوی ۱۲C که ظرفیت دارد انتقال می‌دهد و از آنجا به پالایشگاه فاز ۱۲ در خشکی می‌رود.

وی اظهار کرد: پس از میدان گازی بلال، بلوک‌هایی همچون بلوک یلدا و نواحی شمالی برای توسعه مدنظر است.

بررسی راهکارهای مختلف برای جبران افت تولید در پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه پیش بینی ما این است که در پارس جنوبی در سال‌های آینده شاهد افت تولید هستیم، بنابراین باید به فکر جبران باشیم، گفت: راهکارهای مختلفی برای جبران داریم که شامل طرح‌های کوتاه‌مدت نگهداشت تولید می‌شود و باید اسیدکاری چاه‌ها و مشبک‌کاری لایه‌هایی که قبلا انجام نشده بود و نیز حفر چاه‌های جدید و احداث خطوط لوله جدید برای جلوگیری از افت فشار بین سکوها انجام شود.

مشکین‌فام با اشاره به اینکه به عنوان طرح‌های بلندمدت توسعه بلوک‌هایی مانند میدان بلال و سرانجام سکوهای تقویت فشار را در نظر داریم، افزود: ظرفیت میدان گازی بلال ۵۰۰ میلیون فوت‌مکعب است؛ نیم میلیارد فوت مکعب به اندازه نصف یک فاز که در عمل می‌تواند بخشی از افت تولید را جبران کند. پس از آن به دیگر بلوک‌ها شامل یلدا و بلوک‌های شمالی می‌پردازیم که این افت فشار را جبران کنیم.

وی ادامه داد: به لحاظ جغرافیایی یک سوم میدان پارس جنوبی در اختیار ایران است، در حالی که امروز برداشت گاز ما از این میدان مشترک برابر با قطر است و در واقع ما از یک سوم میدان، برداشت برابر داریم؛ اگر شرایط یکسان و مساحت برابر بود می‌توانستیم بگوییم تولید برابر است، اما با شرایط نابرابر می‌توان گفت برداشت ما بیشتر از سمت قطر است.

مشکین فام با یادآوری اینکه در پارس جنوبی هشت درصد ذخایر گازی دنیا را در اختیار داریم که ۵۰ درصد کل ذخایر گازی ایران را شامل و ۷۵ درصد گاز مصرفی کشور از این میدان تأمین می‌شود، تصریح کرد: تاکنون حدود ١٠ درصد ذخایر گاز درجای میدان پارس جنوبی را برداشت کرده‌ایم که ارزش محصولات تولید شده ٢٧٠ میلیارد دلار بوده است.

وی با اشاره به روند توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی، گفت: برای فاز ۱۴ امسال همه چهار سکوی دریایی آن عملیاتی می‌شود؛ دو سکو از پارسال عملیاتی شد، یک سکو پس از نصب در حال راه اندازی است و تا پایان سال تکمیل می‌شود.

آغاز فعالیت‌های اجرایی فاز ۱۱؛ به‌زودی

مشکین‌فام درباره توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی هم اظهار کرد: برای فاز ۱۱ نیز با کنسرسیوم توتال، سی‌ان‌پی‌سی‌آی و پتروپارس قرارداد داشتیم، طرف چینی مفاد قرارداد را دریافت کرده و منتظر واکنش آنها هستیم، اما نمی‌توانیم بیش از این تعلل کنیم و اگر شرکت چینی به هر دلیل تصمیمی برای مشارکت نداشته باشد، شرکت پتروپارس به عنوان شرکت سوم کنسرسیوم باید ورود کند و از مهرماه فعالیت‌ها را آغاز می‌کنیم.

وی با بیان اینکه برای توسعه میدان فرزاد نیز در حال مذاکره با طرف هندی هستیم، اظهار کرد: اما برنامه جایگزین نیز داریم و با یک شرکت اکتشاف و تولید ایرانی نیز مذاکره شده است و آمادگی کامل داریم اگر هندی‌ها تعلل کردند کار را با شرکت داخلی پیگیری کنیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه در مجموع در طول این سال‌ها ۸۰ میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه گذاری شده است که بزرگترین سرمایه‌گذاری صنعت نفت به شمار می‌رود، گفت: سهم ساخت داخل در توسعه فازهای ۲ و ۳ پارس جنوبی، ۳۲ درصد بود، در حالی که این میزان با وجود پیچیده شدن طرح‌ها در فازهای ۱۳ و  ۲۲ تا ۲۴ به ۶۲ درصد رسید، یعنی دو برابر.

به گفته مشکین فام، رشد پیمانکاران ایرانی که در خلال این توسعه محقق شد، مهم‌ترین دستاورد در توسعه پارس جنوبی بوده است.

سهم ساخت داخل در توسعه پارس جنوبی ۲ برابر شد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد