چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۶ ۱۹:۱۷:۰۹

نفتون: بدون شک سال ۹۹ سالی برای جهش در صنعت گاز کشور به شمار می رود.

سال،-سالی-پر-از-تحول-و-رویداد-مهم-برای-صنعت-گاز-کشور

به گزارش نفتون، در حالی حسن منتظر تربتی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از برنامه ساخت خطوط لوله و تأسیسات تقویت فشار جدید گاز در سال ۹۹ خبر داده و قرار است امسال ۵ تأسیسات جدید تقویت فشار گاز با هدف افزایش پایداری شبکه انتقال و توزیع در مدار بهره برداری قرار گیرد که شیوع کرونا در برخی موارد موجب به توقف یا کند شدن آهنگ اجرای پروژه‌های صنایع نفت و گاز شده اما این امر اختلالی در روند توسعه و اجرای پروژه‌های جدید توسعه و تعمیراتی صنعت گاز ایران ایجاد نکرده است.

 

یکی از برنامه‌های مهم سال جاری توسعه شبکه گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان و اتصال بندر چابهار به عنوان بندر اقیانوسی کشور به شبکه گاز است به طوری که بر اساس برنامه ریزی انجام شده و تا پیش از زمستان امسال گازرسانی به شهر زاهدان به پایان خواهد رسید.

این در حالی است که به گفته مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران شبکه گاز کشور ظرفیت انتقال یک میلیارد متر مکعب گاز در روز را دارد به گونه  ای که بر اساس اعلام رئیس جمهوری، ‌تولید گاز کشور به یک میلیارد متر مکعب در روز رسیده و شبکه گاز نیز آمادگی انتقال گاز را از مبادی تولیدی به مقاصد مصرف دارد. 

با این حال و با توجه به توسعه شبکه گاز در واقع هیچ گازی در پارس جنوبی حبس نخواهد شد و این در حالی است که اگرچه سفارش‌گذاری برای تجهیزات مورد نیاز تعمیر خط لوله نیز از سوی ترکیه انجام شده اما به دلیل کرونا، ‌تامین تجهیزات با تاخیر رو به رو است. 

در همین راستا پروژه کاهش توتال سولفور LPG تولیدی پالایشگاه با یکی از پارک‌های علم و فناوری کشور در حال انجام است که خروجی آن به افزایش کیفیت و ارزش محصول، کاهش تولید ضایعات و آلاینده‌های محیط زیستی و همچنین ایجاد روش جدیدی برای تصفیه گاز مایع منجر خواهد شد.

این پالایشگاه در راستای حل مشکلات و ارتقای کیفیت و کمیت محصولات با شرکت‌های مختلف داخلی در حال همکاری است که از جمله می‌توان به ساخت داخل غربال‌های مولکولی و پیگیری ساخت کاتالیست جیوه با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان نام برد. این کاتالیست اهمیت زیادی در تولید پالایشگاه دارد و تاکنون از منابع خارجی تأمین می‌شد.

به عبارت دیگر، با مجموعه اقداماتی که در سال گذشته انجام شد هر گازی که در بخش بالادستی تولید شد به مبادی مصرف انتقال داده شده است و امسال نیز در ادامه روند توسعه پارس جنوبی،‌ سکوهایی که نصب شدند به تولید گاز خواهند رسید.

 بنا بر این و با توجه یه شیوع کرونا و نیز با وجود کاهش قیمت‌ها و به تبع آن کاهش درآمدها، به نظر می رسد با برنامه‌ریزی و اولویت بندی تخصیص منابع مالی، مشکلی برای حفظ، نگهداشت و توسعه شبکه تولید و انتقال گاز کشور در سال ۹۹ به وجود نخواهد آمد.

لازم به ذکر است در طول چند سال گذشته با توسعه شبکه گاز و احداث تأسیسات تقویت فشار وضعیت درختی شبکه گاز از بین رفت و عملاً پایداری در شبکه گاز مرزی در شمال، شمال غرب و شمال شرق کشور حکمفرما شده است.

از سوی دیگر پروژه‌های متعددی در سال گذشته برای افزایش ظرفیت شبکه گاز کشور انجام شده است به گونه ای که بیشترین پروژه‌ها بر روی خط نهم سراسری اجرا شده که قسمت اعظمی از آن در سال 99 ( امسال) به بهره‌برداری خواهند رسید. 

 

 

 

 

سال99، سالی پر از تحول و رویداد مهم برای صنعت گاز کشور

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد