چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۶ ۱۹:۰۳:۲۰

نفتون: در حالي اخبار مختلف از رشد ۲۸ برابري ظرفيت پالايش گاز در ۴۲ سال گذشته حكايت دارد كه در چند روز اخير و به ويژه در ايام دهه فجر خبرهايي از افتتاح در طرح‌هاي مختلف بخش گاز در كشور به گوش مي‌رسد

تداوم-روند-توليد-و-توسعه-گاز-در-كشور

به گزارش نفتون، اخبار حوزه گاز به گونه‌اي است كه مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان شمالی از جشن پایان گازرسانی در این استان خبر داد و گفت: ضریب نفوذ گاز طبیعی در خراسان شمالی ۹۹.۸ درصد است و از ۷۵۵ روستای دارای قابلیت گازرسانی، ۷۴۳ روستا به شبکه گاز کشور متصل شدند. اين در حالي است كه ضریب بهره‌مندی از گاز در اين استان ۱۰۰ درصد است و هیچ روستایی در استان وجود ندارد که با داشتن قابلیت گازرسانی، بدون گاز باشد.

از سوي ديگر، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۱۸ پروژه گازرسانی در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: عملیات اجرایی دو پروژه مهم و کلیدی خط انتقال گاز محمدیه قم - پارچین و میناب - سیریک در دهه فجر امسال آغاز شده و نيز واحدهای تکمیلی تأسیسات تقویت فشار گاز صفاشهر، بیدبلند، حسینیه و فراشبند و سه طرح مخابراتی، ۶ پروژه زیربنایی و ساختمانی و خط لوله باغین - فولاد بوتیا نیز به بهره‌برداری رسمی می‌رسند.

علاوه بر آن، مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی اعلام کرد که ۱۰۰ درصد پروژه گازرسانی خراسان رضوی به‌عنوان استان معین در شهر زاهدان تکمیل شده است به گونه‌اي كه بزرگ‌ترین طرح گازرسانی به شهر زاهدان شامل اجرای ۴۳۳ کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع، نصب و راه‌اندازی یک ایستگاه سی‌جی‌اس دروازه ورودی شهر با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در ساعت، ساخت ۱۱ ایستگاه تقلیل فشار درون‌شهری در مجموع به ظرفیت ۱۱۵ هزار مترمکعب در ساعت و سه ایستگاه حفاظت کاتدیک طبق تصمیم شرکت ملی گاز ایران به‌عهده خراسان رضوی به‌عنوان استان معین گذاشته شد.

طبق صلاحدید شرکت ملی گاز ایران، خراسان رضوی آماده اجرای پروژه‌های گازرسانی در دیگر شهرهای استان سیستان و بلوچستان است و با توجه به نزدیکی فرهنگی میان مردم سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی، اجرای این طرح هدیه خراسان رضوی همسو با سیاست‌های مسئولیت اجتماعی این شرکت است.

افتتاح پروژه‌هاي مختلف گازرساني در شهرهاي مختلف به حدي است كه نشان از توسعه صنعتي سازي در سال‌هاي بعد از انقلاب دارد. در حالی که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، تا پیش از انقلاب، میادین گازی کشور مورد بهره‌برداری قرار نگرفته بود و تنها بخشی از گازهای همراه نفت جمع‌آوری می‌شد و به مصرف می‌رسید.

ظرفیت پالایش گاز در کشور روزانه ۳۶ میلیون متر مکعب بوده که این رقم در ۴۲ سال گذشته رشدی ۲۸ برابری داشته و به بیش از هزار میلیون متر مکعب در روز رسیده است.

افزايش ضریب بهره‌مندی خانوارهای روستایی ایران از گاز طبیعی كه اکنون به ۸۲ درصد رسیده يكي ديگر از نشانه‌هاي گازرساني به مناطق محروم است كه در سال‌هاي اخير روند چشمگيري داشته است.

اين در حالي است كه توسعه روند توليد گاز در پارس جنوبي از شدت بيش‌تري برخوردار گشته است و اميد مي‌رود با تداوم روند توليد و توسعه گازرساني در  آينده‌اي نزديك هيچ منطقه‌اي از كشور بدون گاز باقي نماند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تداوم روند توليد و توسعه گاز در كشور

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد