اقتصادکارامد: رئیسکل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، با حضور در برنامهای تلویزیونی از اقدامات جدید این نهاد برای حمایت از معیشت مردم با دستور رئیس جمهور خبر داد.

به گزارش مهر، ظهر روز سهشنبه ۳ تیر ۱۴۰۴، محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در گفتوگویی تلویزیونی با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با تبریک پیروزی اخیر ملت ایران، از پایداری شبکه بانکی کشور و نقش مؤثر نظام بانکی در مقابله با این جنگ تحمیلی و حملات سایبری اخیر سخن گفت.
وی در ابتدای سخنان خود با تبریک این پیروزی غرورآفرین به مردم شریف ایران، نیروهای مسلح، مقام معظم رهبری و خانوادههای معظم شهدا، از زحمات همکاران خود در شبکه بانکی کشور به ویژه فعالان حوزه فناوری اطلاعات که با حضور مستمر خود پایداری لازم را در نظام پرداخت کشور حفظ کردند، قدردانی کرد.
فرزین تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران سالهاست با جنگ اقتصادی و فشارهای خارجی مواجه بوده است و آنچه در روزهای اخیر رخ داد، افزودن یک حمله فیزیکی در قالب یک جنگ تحمیلی به این مجموعه فشارها بود.
به گفته وی، دشمن با ترکیب حمله فیزیکی با عملیات روانی در پی آن بود که فضای اقتصادی کشور را ملتهب کرده و رفتار اقتصادی مردم را تحت تأثیر قرار دهد.
رئیسکل بانک مرکزی با استناد به آمارهای دقیق تأکید کرد که طرح دشمن با شکست مواجه شده است.
به گفته وی، در ۱۰ روز پیش از آغاز رسمی این جنگ تحمیلی که از ۲۳ خرداد ماه آغاز شد، مجموع تراکنشهای ثبتشده در نظام پرداخت شاپرک حدود یک میلیارد و ۳۵۲ میلیون تراکنش بوده است و در ۱۰ روز پس از آن، این عدد تنها به یک میلیارد و ۴۲۹ میلیون تراکنش افزایش یافته است.
او در ادامه افزود: از نظر مبلغ نیز در این بازه زمانی تراکنشها از ۴۳۴ هزار میلیارد تومان به ۴۴۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافته که نشاندهنده رشدی تنها ۲ درصدی است.
فرزین این آمار را نشانهای روشن از عدم تأثیرگذاری تبلیغات و عملیات روانی دشمن دانست و گفت پایداری نظام شاپرک در حالی که پیش از این در حدود ۹۹.۲ درصد بوده است در این مدت حدود ۹۷.۸ درصد باقی ماند.
او ادامه داد که خوشبختانه مردم تحت تأثیر عملیات روانی قرار نگرفتند و رفتار اقتصادی آنان، از جمله در میزان تقاضای نقدینگی یا تغییر در الگوهای مصرف و انتقال پول، با ثبات همراه بود و همین پایداری روانی مردم یکی از دلایل اصلی موفقیت در عبور از بحران اخیر بوده است.
فرزین با اشاره به اقدامات فوری دولت و بانک مرکزی، گفت از صبح روز جمعه اولین روز حمله به جمهوری اسلامی ایران، دولت تشکیل ۴ کمیته تخصصی را در دستور کار قرار داد که شامل کمیته اقتصادی، کمیته زیربنایی و دو کمیته غیراقتصادی بود و تصمیمگیریهای سریع و دقیق به این کمیتهها واگذار شد. همزمان در بانک مرکزی نیز اتاق رصد بحران فعال شد تا آمادگی لازم در حوزههای مختلف حاصل شود.
او تصریح کرد که یکی از نخستین دغدغهها در ساعات ابتدایی بحران، احتمال افزایش تقاضای اسکناس در سطح کشور بود.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه گفت: بر همین اساس از همان روز اول، بانک مرکزی با هماهنگی مستقیم با رئیسجمهور تصمیم به افزایش ۵۰ درصدی تزریق اسکناس به بانکها و دستگاههای خودپرداز گرفت. این افزایش بهویژه در استانهایی که بیشترین رفتوآمد و تردد مردم را داشتند، به شکل هدفمند اجرا شد.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها