سه شنبه ۱۴۰۴/۰۴/۱۱ ۱۱:۳۷:۴۷

اقتصادکارامد: وزیر اقتصاد گفت: در ساعات اولیه جنگ ۱۲ روزه، یک دستور فوری برای شناسایی و تفکیک اقلام خطرناک و کالاهای اساسی موجود در بنادر جهت ترخیص فوری (و انتقال به انبارهای امن داخلی )صادر شد.

کنترل-بازار-کالاهای-اساسی

به گزارش مهر مدنی زاده وزیر اقتصاد در گفتگویی اعلام کرد که شبانه‌روزی کردن گمرکات را یکی از اقدامات بسیار مؤثر در این ارتباط با مدیریت روزهای نخست جنگ ۱۲ روزه اخیر عنوان کرد که با هماهنگی بین گمرک و شبکه بانکی و سایر نهادهای مجوزدهنده، رقم خورد.

به گفته مدنی‌زاده، "انتقال کالا به گمرکات اختصاصی و گمرکات واحدهای تولیدی"، اتفاق مهم دیگری بود که در راستای تفویض اختیارِ صورت‌گرفته توسط دولت، رخ داد و باعث شد کالاها با سرعت بیشتری از گمرکات تخلیه شوند.‌

وزیر اقتصاد گفت: در ساعات اولیه جنگ ۱۲ روزه دستور فوری برای شناسایی و تفکیک اقلام خطرناک و کالاهای اساسی موجود در بنادر جهت ترخیص فوری صادر شد.

در مدت کوتاهی لیست مربوطه آماده شد و اقدامات لازم برای پیاده سازی تشریفات و کم شدن موجودی این اقلام در بنادر و مرزهای دریایی کشور صورت گرفت. این موضوع از یک سو ریسک موجود در خصوص دپوی کالای اساسی را کاهش داد و از سوی دیگر در مورد تأمین به موقع کالا در داخل کشور اطمینان لازم ایجاد شد.

وی گفت: ما برنامه‌های جدی را با همکاران خود در گمرک جمهوری اسلامی داریم که بتواند تهدید به وجود آمده را به فرصت تبدیل کنیم.

وزیر اقتصاد گفت: در طول جلساتی که طی ۱۲ روز جنگ به طور مستمر برگزار می‌شد، همیشه تأکید کردم، موارد و رویه‌هایی که در حال اصلاح است، در آینده نیز برقرار خواهد بود.

مدنی‌زاده ادامه داد: در طول ۱۲ روزجنگ، همکاران ما در وزارت اقتصاد، به طور شبانه‌روزی تلاش کرده و اقدامات پدافندی را در دستور کار قرار دادند تا خدمات‌رسانی به مردم بدون وقفه ادامه پیدا کند.

رشد این شاخص در بخش کشاورزی به طور متوسط یک‌دهم درصد بوده و در برخی از سال‌ها منفی بوده است. این عدد در حوزه معدن منفی چهار دهم و در صنعت رشد متوسط سه دهم بوده است.

اعداد حاضر تقریباً نشان می‌دهد که ظرفیت تولید یا قدرت تولید در بخش کشاورزی بالا است و این ظرفیت را دارد که با ثبات‌تر و با قدرت بهتری نسبت به سایر بخش‌ها عمل کند.

شاخص دیگری که می‌توانیم در عملکرد این بخش در افق ۲۰ سال استناد کنیم شاخص بهره‌وری است. بنا بر گزارش سازمان ملی بهره‌وری از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ شاخص بهره‌وری نیروی کار را در بخش‌های مختلف اعم از کشاورزی، صنعت، معدن، خدمات استخراج کرده است. این گزارش یک بار بدون لحاظ کردن نفت و یک بار با لحاظ کردن نفت بوده است. اعداد متوسط کل مجموعه و متوسط ۵ سال اخیر است.

شاخص بهره‌وری در حوزه کشاورزی در کل مجموعه ۹۸.۵ و در ۵ سال اخیر ۱۰۶.۶ است. وقتی این اعداد را در سایر بخش‌ها رصد می‌کنیم برای بخش نفت و گاز به طور میانگین در کل مجموعه ۷۵ و برای ۵ سال اخیر ۷۲.۷ است. عدد این شاخص برای خدمات ۱۰۲.۷ و ۵ سال اخیر ۹۹.۸ است. ارقام نشان می‌دهد بخش خدمات در ۵ سال اخیر و عدد پایه سال ۱۳۹۵ از حوزه کشاورزی هم بهره‌ورتر عمل کرده است.

همچنین طبق این آمار شاخص بهره‌وری نیروی کار در کشاورزی بد نیست اما نسبت به سایر کشورها و نسبت به اهداف دیده شده کمتر است. به این ترتیب می‌توان گفت وضعیت بهره‌وری نیروی کار نسبت به سایر حوزه‌ها پایین‌تر نیست اما نسبت به استاندارد جهانی باید بیشتر کار شود.

اما شاخص بهره‌وری سرمایه، بر اساس اطلاعاتی که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ داریم، نشان می‌دهد روند در بخش کشاورزی رو به رشد بوده و میانگین آن ۹۸ است و این عدد برای متوسط ۵ سال اخیر هم ۱۰۱.۴ را نشان می‌دهد.

اگر وضعیت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را با نفت و گاز مقایسه کنیم شرایط خیلی بهتری دارد. در مقایسه با صنایع و معادن کمتر و در مقایسه با خدمات هم تقریباً کم است.

نیاز است میزان بهره‌وری سرمایه در حوزه کشاورزی آسیب شناسی شده و ارتقا یابد. به این ترتیب می‌توان گفت بهره‌وری نیروی کار در بخش کشاورزی وضعیت خوبی داشته اما بهره‌وری سرمایه گذاری در آن پایین است.

البته متوسط بهره‌وری در بخش کشاورزی در شاخص بهره‌وری کل از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ و در ۵ سال اخیر بهتر شده و به عدد ۱۰۴.۶ درصد رسیده که هیچیک از سایر حوزه‌ها به این عدد نرسیده است. بالاترین آن در حوزه خدمات و صنایع معادنی بوده که به ترتیب ۱۰۲ و ۱۰۱ است. میانگین کل بهره‌وری در بخش کشاورزی کشور هم حدود ۱۰۲ بوده که نشان می‌دهد بهره‌وری کل ما در نیروی کار و سرمایه بد نیست؛ حتی نسبت به سایر بخش‌ها هم بالاتر است.

کنترل بازار کالاهای اساسی

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد