نفتون: بعد از مديريت برق در تابستان اينبار نوبت به ضرورت مديريت گاز رسيد! آن طور كه از شواهد پيداست، در صورتي كه مديريت مصرف مطلوبي در زمستان صورت نگيرد، كشور با كمبود گاز مصرفي داخلي مواجه خواهد شد.
به گزارش نفتون، البته به ظاهر جلسات متعددي در فصل تابستان برگزار شد اما در جلسات كميته سوخت با وجود آن كه مقرر شد تا همكاريهاي خوبي در حوزه نفت و انرژي ميان وزارتخانههاي نفت و نيرو صورت گيرد اما اين نكته هم عنوان شد كه در بخش خانگي و تجاري محدوديتهايي براي تامين گاز و حتي برق همچنان وجود دارد به طوري كه با شناسايي محدوديتهاي موجود و در صورت عدم مديريت، در زمستان شاهد قطع گاز و برق خواهیم بود.
اين در حالي است كه تعميرات پالايشگاههاي پارس جنوبي نقش بسزايي در تامين انرژي مورد نياز خواهند داشت و اگر اين پالايشگاهها به موقع به مدار برگردند شايد بتوان تا حدود زيادي به تامين سوخت مورد نياز همچنان بدون قطعي اميدوار بود به گونهاي كه برای اینکه بتوانیم تولید پایداری در زمستان داشته باشیم تعمیرات ۴ پالایشگاه ایلام ،۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی، پارسیان و فاز ۱ پارس جنوبی كه در حال انجام است بايد به نقطه مطلوبي برسد.
از سوي ديگر حدود ۸۰ درصد گاز تولید کشور را بخش خانگی و تجاری مصرف میکنند و با توجه به آن میتوان گاز بقیه مناطق را تامین كرد، اين مساله به میزان گازرسانی به نیروگاهها و صنایع در سال جاري كه تحت تاثیر مصرف گاز قرار دارند مربوط ميشود.
نكته قابل توجه ديگر اين است كه معمولا از انتهای آبان ماه، مصرف در بخش خانگی و تجاری افزایش پیدا میکنداما ظاهرا برای امسال از آبان ماه افزایش مصرف را پیشبینی شده و از همین رو اقدامات لازم را آغاز شده است كه خود جاي تقدير دارد.
نكته ديگر در مورد مخازن نيروگاههاست كه علي الظاهر مخازن نیروگاهها پر است و مشکلی در ذخیرهسازی وجود ندارد و برای مصرف گازوئیل در نیروگاهها نیز با شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی توافق صورت گرفته تا روزانه ۳۵ میلیون لیتر را تحویل دهند كه در کنار آن نیز ذخایر گازوئیل در نیروگاهها نیز وجود دارد.
گفتني است كه حداکثر توان نیروگاهها برای مصرف مازوت ۵۰ میلیون لیتر است البته همین مقدار نیز قابل استفاده نیست زیرا برخی از پالایشگاهها در نزدیکی شهرها قرار دارند و بحث آلودگی هوا نیز مطرح است اما اين در حالي است كه در فصول سرد سال، حدود ۴۰ میلیون لیتر مازوت در روز مصرف میشود و مابقی سوخت مایع مورد استفاده در نیروگاهها گازوئیل خواهد بود كه البته در كنار اين مسائل موضوع واردات گاز نيز مطرح است كه بايد ديد با تغيير در سطح عالي وزارت نفت، چه رويكردي در آينده اتفاق خواهد افتاد زيرا بحث واردات گاز نیز در حال رایزنی بوده و ايران در حال مذاکره با ترکمنستان است كه البته تا كنون نتيجه مذاكرات نهایی نشده است.
در حال حاضر برنامه ريزيها به گونهاي بوده كه حداکثر مصرف خانگی را ۶۱۰ میلیون متر مکعب لحاظ شده تا بر اساس اين برنامهریزی، تامین انرژی کشور مدیریت شود.
البته در اين خصوص وضعيت هواشناسي نيز اهميت دارد. آن گونه كه از شواهد پيداست شرایط آب و هوایی مانند پارسال است به جز مناطق شمال و شمال شرق که ممکن است افت دما داشته باشد دما در ۵ ماه آخر سال برای سایر نقاط کشور مانند سال گذشته است.
به هر روي آنچه از اهميت والايي برخوردار است اين است كه بخش خانگی و مردم در مصرف برق گاز مدیریت مصرف را انجام دهند تا بتوان گاز به تمام مناطق به صورت پایدار، مستمر و با حداکثر ظرفیت انتقالی برسد.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها