نفتون: وزیر نفت گفت: سیاست وزارت نفت در دولت سیزدهم همکاری راهبردی با کشورهای منطقه و همچنین اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز است و ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و زیرساختهای موجود میتواند مطلوبترین گزینه برای انتقال گاز به شرق و غرب باشد.
به گزارش ایسنا، جواد اوجی در آستانه برگزاری ششمین نشست سران جیئیسیاف در دوحه سیاست وزارت نفت در دولت سیزدهم را همکاری راهبردی با کشورهای منطقه و همچنین اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز بیان کرد و افزود: ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و زیرساختهای موجود میتواند مطلوبترین گزینه برای انتقال گاز به شرق و غرب باشد.
وی با اشاره به نقش راهبردی این مجمع در صادرات گاز جهان اظهار کرد: اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز در شرایط سخت شیوع ویروس کرونا بهدرستی نقش خود را در عرضه پایدار گاز در جهان ایفا کردند.
وزیر نفت یکی از مهمترین آموخته همهگیری کرونا را توجه هر چه بیشتر به نقش و اهمیت همکاریهای بینالمللی دوجانبه و چندجانبه و تعاملات راهبردی با سازمانها و مجامع انرژی بیان کرد و افزود: مجمع کشورهای صادرکننده گاز با توجه به دوران گذار انرژی ارتقای امنیت عرضه گاز طبیعی در بازارهای منطقهای و جهانی را بهعنوان سوخت قابل دسترسی و دوستدار محیط زیست در سطح جهان، بهویژه ملل دچار فقر انرژی در دستورکار خود قرار داده است.
اوجی از ایران بهعنوان یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر اثباتشده گاز طبیعی جهان نام برد و با بیان اینکه ایران با داشتن ۳۳۸ هزار کیلومتر شبکه داخلی گازرسانی، از کشورهای پیشرو در این زمینه است به موضوع تحریم اشاره کرد و گفت: اعمال تحریمهای یکجانبه میتواند جریان پایدار گاز طبیعی در سطح جهان را با اختلال روبهرو و امنیت عرضه گاز طبیعی را به مخاطره بیندازد.
طبق اعلام وزارت نفت، وی بر ضرورت سیاستزدایی از همکاریهای بینالمللی و جهانی گاز تأکید کرد و گفت: اعمال تحریمهای یکجانبه علیه اعضای مجمع نه تنها ناقض قوانین بینالمللی، بلکه امنیت انرژی جهان را به خطر میاندازد.
وزیر نفت از قطر و سعد الکعبی، وزیر انرژی این کشور بهخاطر میزبانی ششمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز قدردانی کرد.
وزیر نفت همچنین در گفت و گویی تلویزیونی با بیان اینکه امنیت انرژی در جهان محور اصلی ششمین اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز GECF خواهد بود، گفت: فردا (سهشنبه، سوم اسفندماه) بهصورت رسمی ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز با حضور رئیسجمهوری آغاز بهکار میکند، گفت: در این نشست رؤسایجمهوری و نمایندگان ۱۱ کشور عضو همچون الجزایر، مصر، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ونزوئلا و اعضای ناظر شامل آذربایجان، عراق، مالزی، نروژ، پرو و امارات متحده عربی حضور دارند.
وی گفت: فردا رأس ساعت ۱۰ صبح ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز با خوشامدگویی امیر قطر آغاز بهکار خواهد کرد، پس از آن سخنرانی دبیرکل این مجمع و سپس سخنرانی روئسایجمهوری کشورهای عضو از جمله ایران انجام می شود.
وزیر نفت به سهم ۴۵ درصدی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تجارت جهانی گاز اشاره کرد و گفت: کشورهای عضو این مجمع هماکنون ۶۵ درصد از ذخایر گازی جهان را در اختیار دارند.
اوجی با تأکید بر این که امنیت انرژی در جهان محور اصلی ششمین اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز خواهد بود، گفت: تأمین امنیت عرضه و تقاضای گاز در جهان از دیگر مباحث مورد تأکید در این دور از اجلاس مجمع خواهد بود؛ ایران با داشتن دومین ذخایر اثبات شده گاز در دنیا می تواند در تأامین بلندمدت انرژی در این بخش نقش مهمی را ایفا کند.
وی گاز طبیعی را ارزانترین و پاکترین سوخت در منطقه خاورمیانه و جهان خواند و گفت: ایجاد تنش بین روسیه و غرب و افزایش تقاضای انرژی پس از پایان ویروس عالمگیر کرونا میتواند از جمله دلایلی باشد که این دور از نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز را حائز اهمیت کرده است.
به گزارش ایسنا، مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) اردیبهشتماه سال ۱۳۸۰ در تهران متولد شد، از زمان تأسیس این مجمع تاکنون ۲۳ نشست در سطح وزیران و پنج نشست در سطح سران برگزار شده است و ششمین نشست سران این مجمع قرار است سوم اسفندماه (سهشنبه) در دوحه برگزار شود.
اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۴۴ درصد از تولید گاز جهان، ۶۷ درصد از ذخایر گازی جهان، ۶۴ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز طبیعی مایعشده (الانجی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، ١۱ عضو اصلی جیئیسیاف هستند و مالزی، نروژ، عراق، پرو و آذربایجان و امارات بهعنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت میکنند.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها