چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۶ ۲۳:۱۲:۵۸

بدراقتصاد: فراخوان انگلیسی و عربی بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای حضور قصه‌گویان علاقه‌مند خارجی، ترجمه و منتشر شد.

فراخوان-انگلیسی-و-عربی-جشنواره-بین‌المللی-قصه‌گویی-منتشر-شد

به گزارش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، علاقه‌مندان به هنر قصه‌گویی می‌توانند با موضوع «قصه زندگی من (زندگی بهتر، غم و شادی)» از درس‌ها، عبرت‌ها، تلاش‌ها و دوستی‌ها از هر آنچه که «قصه زندگی من» را می‌سازد، قصه‌های خود را با توجه به رویکردهای اخلاقی و تربیتی آماده و ارسال کنند.
بر اساس فراخوان جشنواره، قصه‌گویان خارجی می‌توانند به دو شیوه «قصه‌گویی سنتی» (کلاسیک) شامل قصه‌گویی به شیوه‌ روایت‌گری بدون ابزار و «قصه‌گویی خلاق» با استفاده از ابزار و امکانات دیداری و شنیداری، قصه‌های خود را در بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ارائه دهند.
این فراخوان به شرایط شرکت در این رویداد فرهنگی اشاره کرده است که بر اساس آن «قصه‌گویی به صورت تک نفره و در مدت زمان در نهایت 15 دقیقه با ترجمه»، «ارسال نمونه اجرای قصه (دقیقا طبق همان متن قصه‌ای) که ارسال می‌شود» و «رعایت پوشش مناسب و محتوای قصه منطبق با قوانین اسلامی در کشور جمهوری اسلامی ایران» از جمله شرایط آن است.
«انتخاب قصه مناسب هم ‌راستا با محورهای جشنواره، توانایی به کارگیری فنون قصه‌گویی (استفاده از زبان بدن، به‌کارگیری لحن و کلام، پرداخت قصه )»، «توانایی اجرای جذاب برای تعامل با مخاطبان کودک و نوجوان» و «خلاقیت و نوآوی (متن، اجرا و پوشش)» از مهم‌ترین شاخص‌های داوری بین‌المللی از کشورهای مختلف، این رویداد فرهنگی است.
قصه‌ متقاضیان خارجی پس از بررسی از سوی هیات داوران به بخش پایانی جشنواره راه پیدا می‌کند.
شرکت‌کنندگان خارجی در جشنواره تا 30 شهریور 1397 فرصت دارند قصه، بیوگرافی کامل و فیلم اجرا را به نشانی festival@kpf.ir ارسال کنند، همچنین شماره تلفن 88971387 (009821) برای پاسخ‌گویی به سوال‌ها در نظر گرفته شده است.
بیست‌ و یکمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با شعار «خوب زندگی کردن تمرین می‌خواهد» اواخر آذرماه در تهران برگزار می شود.
زمان اجرای تئاترهای کانون در جشنواره مبارک مشخص شد
زمان اجرای نمایش‌های صحنه‌ای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که به هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک راه یافته‌ است، بر اساس جدول اجراها مشخص شد.
از سوی هیات داوران این جشنواره چهار نمایش‌ تولید کانون با عنوان‌های نمایش «منو نمی‌بره»، «آرزوهای بافتنی»، «هدیه اسرارآمیز» و «ترنج» به این بخش راه پیدا کردند.
نمایش «منو نمی‌بره» به نویسندگی و کارگردانی زهرا صبری که به بخش «بزرگسال» این جشنواره بین‌المللی راه یافته است در روزهای اول و دوم شهریور در ساعت‌های 17:30 و 19:30 در تالار چهارسو به روی صحنه می‌رود.
نمایش «آرزوهای بافتنی» به نویسندگی فرهاد اسماعیلی و کارگردانی کبری مالمیر نیز در بخش «کودک، نوجوان و خانواده» روز چهارم شهریور در ساعت‌های 17 و 19 در خانه هنرمندان ایران اجرا می‌شود.
همچنین نمایش «هدیه اسرارآمیز» به نویسندگی آتسا شاملو و کارگردانی میثم یوسفی دیگر اثر راه‌یافته به بخش «کودک، نوجوان و خانواده» روز دوم شهریور ساعت 17:30 در تالار گلستان مرکز تئاتر کانون در پارک لاله تهران به روی صحنه خواهد رفت.
نمایش «ترنج» به نویسندگی افسانه زمانی و نسرین خنجری و کارگردانی افسانه زمانی نیز که در بخش «مهمان» انتخاب شده بود در روزهای 4 و 5 شهریور ساعت 19 در تالار بوستان مرکز تئاتر کانون اجرا می‌شود.
نمایش «راز گل سرخ» به کارگردانی علیرضا ناصحی نیز به بخش «فضای باز» این دوره از جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک، راه پیدا کرده است.
هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک با دبیری مرضیه برومند یکم تا هفتم شهریور 1397 برگزار می‌شود و سالن‌های «بوستان» و «گلستان» مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری نیز از جمله میزبانان اجرای نمایش‌های این رویداد هنری است.
جشنواره قاصدک به رشد فیلم‌سازان کودک‌ و نوجوان کمک می‌کند
لیلا میرهادی، داور هشتمین جشنواره‌ فیلم کودک برای کودک به اهمیت برگزاری این رویداد فرهنگی اشاره کرد و گفت: رشد سینمای کشور نیازمند حمایت و پرورش هنرمندان کودک‌ و نوجوان است.
وی با بیان اینکه این رویداد برای رسیدن به اوج باید به کار خود ادامه دهد و تقویت شود، اظهار داشت: در زمانی که هجمه‌ای از محصولات غیرفرهنگی بچه‌های ما را احاطه کرده است ما به رویدادهای درست فرهنگی چون این جشنواره نیاز داریم.
میرهادی بیان داشت: وقتی در یک جشنواره از کودکان‌ و نوجوانان دعوت می‌کنیم کار هنری ارائه دهند، آثارشان را ارزیابی می‌کنیم و زمینه‌ دیده‌شدن آنها را فراهم می‌آوریم در واقع به بچه‌ها اعتماد به ‌نفس داده‌ایم تا قدم‌های بزرگتری بردارند و از این طریق به رشد سینمای کشور کمک کرده‌ایم.
وی معتقد است با این حمایت‌ها حتی اگر 10 نفر هم در این حوزه رشد کنند جشنواره رسالتش را به درستی انجام داده است. 
این داور ضمن مثبت ارزیابی کردن آثار شرکت‌کنندگان این دوره از جشنواره ، اضافه کرد: نگاه بچه‌ها به سینما و تصویر ساده و صمیمی است و این دیدگاه کودکانه در تمام آثار دیده می‌شد در این میان آموزش مربیان هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تاثیر این آموزش‌ها بر کیفیت فیلم‌های بچه‌ها مشهود است.
میرهادی با اشاره به اینکه در بررسی این آثار به‌ طور کلی خلاقیت و نگاه کودکانه مدنظر داوران بوده است، افزود: در این دوره به کیفیت چهار عنصر سینما یعنی کارگردانی، فیلم‌برداری، صداگذاری و تدوین نیز توجه بیشتری شده است.
وی همچنین با بیان اینکه بخشی از آثار جشنواره با دوربین‌های موبایل ساخته ‌شده است، گفت: امروزه در دنیای دیجیتال زندگی می‌کنیم و بر همین اساس برای ما فکر، نگاه و کادربندی مهم است، چرا که حتی با دوربین گوشی‌های همراه هم می‌توان آثار خوبی ساخت.
داور بخش فیلم‌های کوتاه و مستند جشنواره‌ قاصدک در ادامه دلیل بی توجهی به وضعیت سینمای کودک در ایران را توجه بیش‌ از حد مسئولان و سرمایه‌گذاران فرهنگی کشور به بازار و گیشه دانست و اظهار داشت: البته سینمای کودک هم می‌تواند پول‌ساز باشد، به شرط اینکه ابتدا در آن سرمایه‌گذاری شود.
بر اساس نظر هیات داوران هشتمین دوره از جشنواره‌ فیلم کودک برای کودک با توجه به کیفیت آثار در دو بخش فیلم‌های زنده (کوتاه و مستند) و پویانمایی تعداد جوایز این دوره از 26 به بیش از 30 عدد افزایش پیدا کرده است.
هشتمین جشنواره دوسالانه‌ ‌ملی فیلم کودک برای کودک (قاصدک) همزمان با دومین المپیاد فیلمسازی نوجوانان از 8 تا 16 شهریور 1397 در اصفهان برگزار می شود.

فراخوان انگلیسی و عربی جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی منتشر شد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد