نفتون: آیین بهرهبرداری از فاز ۱۴ پارس جنوبی که پنجشنبه گذشته با حضور رئیسجمهوری برگزار شد، یکی از نمونههای مثال زدنی و از افتخارات تلاشگران صنعت نفت و گاز کشور برای خودکفایی به شمار میرود.
به گزارش نفتون، این پروژه صد در صد ایرانی، که بدون نیاز به کمک و تکنولوژی خارجی، به بهره برداری رسید، تجسم عینی اقتصاد مقاومتی و اراده ملت ایران است.
دانش بومی و خوداتکایی از مهمترین ویژگیهای فاز 14 به شمار میرود به طوری که صنعت گاز کشور را از هرگونه وابستگی به خارج از کشور بیش از پیش بی نیاز میکند.
هم اکنون بسیاری از پروژههای واقع در پارس جنوبی توسط متخصصان ایرانی در حال فعالیت است اما به جرات میتوان گفت که فاز 14 ایرانی ترین پالایشگاه گازی کشور است که بیش از ۷۰ درصد از طراحی و ساخت فاز ۱۴ داخلی است ضمن آن که در مجموع برای این پروژه ۵.۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری شده که برای این طرح حدود ۲.۷ میلیارد دلار به پالایشگاه خشکی تخصیص یافته است.
از آنجا که هم اکنون ۲۱مجتمع پتروشیمی فعال در منطقه ویژه پارس وجود دارد، خوراک همه مجتمعهای پتروشیمی از میدان مشترک گازی پارس جنوبی تأمین میشود و سالانه نزدیک به ۳۹ میلیون تن محصول پتروشیمی از خوراک تأمینشده از میدان پارس جنوبی در کشور تولید میشود.
لازم به ذکر است که فاز ۱۴ پارس جنوبی بهعنوان آخرین پالایشگاه بخش خشکی در میدان مشترک گازی پارس جنوبی شناخته میشود و سکوهای آن در فاصله ۱۰۵ کیلومتری از ساحل کنگان قرار گرفتهاند، این فاز ۴۴ حلقه چاه دارد که گاز تولیدی از آن با استفاده از دو خط لوله دریایی به طول ۲۱۰ کیلومتر به سمت پالایشگاه فاز ۱۴ منتقل میشود.
گفتنی است تصفیه اتان این پالایشگاه ۲ هزار ۷۵۰ تن ظرفیت سالانه دارد و تصفیه پروپان و بوتان که با عنوان خوراک گاز مایع در نظر گرفته و صادر میشود.
با توجه به آن که روند سرمایه گذاری در بخش صنعت نفت و گاز کشور سرعت بیش تری به خود گرفته است لازم به یادآوری است که تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد مترمکعب گاز از میدان گازی پارس جنوبی برداشت شده که ارزش آن نزدیک به ۴۱۴ میلیارد دلار بوده است، در مناطق پارس جنوبی، کنگان و عسلویه نزدیک به ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری شده، اما ارزش گاز طبیعی و فرآوردههای گازی و پتروشیمی تا امروز ۴۱۴ میلیارد دلار بوده است که این رقم نشان از سودمندی سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز دارد.
همچنین از جمله دستاوردهای این فاز که تنها در بخش خشکی آن ۲.۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری شده است، سالانه ۳.۵ میلیارد دلار ارزش فرآوردههای تولیدی خواهد بود و با تکمیل این طرح روزانه بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه تزریق و نزدیک به ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی تولید میشود که ارزش هر بشکه آن بیش از نفت است.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها