نفتون: در حالی ظرفیت ظرفیت تولید پروپیلن به میزان ۳ میلیون تن افزایش خواهد یافت که صنعت پتروشیمی در کشور با وجود تحریم های مختلف وضعیتی رو به رشد داشته است. بدون شک توسعه صنعت پتروشیمی یکی از اصلی ترین ارکان اقتصادمقاومتی محسوب می شود و از این رو رونق این صنعت با تکمیل پروژههای در حال ساخت می تواند به اهداف پیشبینی شده در مسیر توسعه صنعت پتروشیمی کمک کند.

این در حالی است که با اجرا و بهرهبرداری از هفت طرح پروپیلنی در صنعت پتروشیمی، ۳ میلیون تن به ظرفیت تولید این محصول در کشور افزوده میشود و با توجه به آن که هماکنون بیش از ۹۰۰ هزار تن پروپیلن توسط دو پالایشگاه و ۶ مجتمع پتروشیمی تولید میشود که به تقریب تمام آن در داخل کشور به مصرف میرسد حامی این طرحها به حل مشکلات موجود کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
صنعت پتروشیمی یکی از سودآورترین صنایع کشور به شمار میرود، زیرا این صنعت با وجود تحریمها روند توسعهای خود را ادامه میدهد و هماکنون منابع و زیرساختهای خوبی برای این بخش در کشور وجود داشته به طوری که صنعت پتروشیمی میتواند روند توسعه اقتصادی کشور را شتاب بخشد.
بدون تردید سرمایهگذاری در صنایع پاییندست پتروشیمی بهدلیل وجود ارزش افزوده بالا، سرمایهگذاری قابل اطمینان و سودآوری خواهد بود و این در حالی است که هفته گذشته مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی از امکان سنجی ۱۲ واحد پایین دستی در این منطقه خبر داد.
سیدامید شهیدینیا به زیرساختهای مطلوب و قابلیتهای فراوان برای توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی در سطح منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اشاره کرد و گفته است هماکنون ۱۸ شرکت صنایع تکمیلی در منطقه فعال هستند که ۱۰ شرکت از آنها در حال بهرهبرداری است و بهصورت فعال محصولات خود را تولید میکنند.
با توجه به امکانسنجی ساخت ۱۲ واحد پاییندستی در این منطقه و با تامین مستقیم خوراک مورد نیاز آنها از طریق شرکتهای مستقر در منطقه به نظر می رسد یک میلیون تن خوراک مورد نیاز برای شرکت ها در این منطقه با مساعدت و حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی تامین شود.
از سوی دیگر هشت شرکت دیگر صنایع تکمیلی منطقه در حال انجام مراحل ساخت هستند که فعالیت آنها طبق برنامه زمانبندی نظارت میشود.
این موارد در حالی است که تخصص و تعهد مدیران به عنوان دو عامل راهبردی در تعالی سازمانی تاثیرگذار در اجرای پروژه های پتروشیمی عاملی بسیار تعیین کننده برای پیشبرد اهداف و مدیریت برنامه ریزی ها به شمار می رود.
به عبارت دیگر باید از توان افراد متخصص به گونه بهره گرفته شود تا شاهد بالندگی و پویایی بیشتر در فعالیت های صنعت پتروشیمی باشیم.
از سوی دیگر هدفگذاری برای تکمیل زنجیره ارزش در طرحهای توسعهای شرکت ها و پروژه های پتروشیمی باید در اولویت قرار گیرد تا این صنعت بتواند به شکوفایی اقتصادی کمک کند.
در واقع شرایط باید به گونه ای مهیا شود تا با استفاده از خرد جمعی و با استفاده از ارکان سازمان با استفاده از اسناد بالادستی، برنامه ششم توسعه و نیز اهداف پیشبینی شده در راه توسعه صنعت، تا سال ۱۴۰۰ تحقق جهش دوم صنعت پتروشیمی محقق شود.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها