نفتون: مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به راه اندازی اولین ایستگاه «TBS» و گازرسانی به جایگاه سی ان جی زاهدان، از احداث حدود ۱۷۷۰ کیلومتر خط لوله گاز در استان سیستان و بلوچستان خبر داد و اعلام کرد: همه واحدهای نیروگاه برق زاهدان به شبکه گاز متصل و مصرف سوخت مایع در این نیروگاه متوقف شده است.
به گزارش ایسنا، مشعل گازرسانی به زاهدان در آخرینماه سال ۱۳۹۵ روشن شد و آمار و ارقام حاکی از آن است، پیشبینی شده است درصورتی که همه کارها مطابق برنامه و بدون مشکل پیش برود تا اواسط سال ۱۳۹۹ همه امور مربوط به گازرسانی به زاهدان اجرا و تکمیل شود. در واقع گازرسانی به شهر زاهدان، با بهرهبرداری از پروژه خط انتقال گاز ایرانشهر به زاهدان به طول ۲۶۲ کیلومتر و با سرمایهگذاری ۷۵۰ میلیارد تومانی آغاز شده بود. در این راستا، مهمترین هدف دولت گازرسانی به سیستان و بلوچستان بود به طوریکه اسحاق جهانگیری، سال گذشته در نشست بررسی مشکلات سیستان و بلوچستان اعلام کرد گازرسانی به همه شهرها و نقاط استان سیستان و بلوچستان به صورت اولویتبندی و به نوبت در دستور کار قرار دارد تا همه شهرستانهای این استان از نعمت گاز برخوردار شوند و قطعا هیچ منطقهای از استان از برنامه گازرسانی حذف نشده است.
اما حسن منتظر تربتی، به تازگی درباره آخرین وضعیت اجرای طرح های گازرسانی استان سیستان و بلوچستان گفته است: در بخش اجرا، پروژهها نسبت به گذشته از پیشرفت خوبی برخوردارند و تعدادی از ایستگاههای TBS و شبکه گاز شهر زاهدان آماده بهرهبرداری شده است، همچنین ایستگاه اصلی CGS دوم زاهدان آماده بهره برداری شده و تا سه روز دیگر آماده تزریق و راهاندازی میشود و باید گفت پروژههایی که در سطح شهر زاهدان برعهده شرکتهای گاز استانی معین بوده به خوبی انجام شده و تقریبا پیشرفت ۵۰ درصدی دارد و پیشبینی میکنیم بخش زیادی از شبکه تا اوایل زمستان امسال گازدار شود و امیدواریم بتوانند علمکها را هم نصب کنند.
پیگیری وزیر نفت برای تسریع در گازرسانی
وی با اشاره پیگیری شخص وزیر نفت برای تسریع در اجرای طرحهای گازرسانی در سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: هم اکنون پروژهها طبق روال انجام میشود و مشکلی نیست، به گونهای که اگر کارهای مشابه در استانهای دیگر در مدت حدود ۱۰ سال انجام شده، در شهر زاهدان در بازه زمانی سه ساله انجام و تکمیل میشود.
معاون وزیر نفت در ادامه درباره دیگر پروژههای گازرسانی که در استان سیستان و بلوچستان تعریف شده نیز، توضیح داد: قسمت اول خط لوله زاهدان به زابل در حال اجراست و در قسمت دوم نیز پیمانکار اجرایی تجهیز کارگاه را انجام داده و بخشی از لولهها را تامین کرده است.
تربتی ادامه داد: درخصوص جنوب استان، بحث ایرانشهر به چابهار جزو پروژه های استراتژیک است و زیرساختهای خوبی را برای توسعه استان ایجاد میکند که پیمان سپاری آن انجام گرفته و چهار پیمانکار قوی برای انجام آن انتخاب شدهاند که تجهیز کارگاه انجام و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
آغاز پیمانسپاری شهر میرجاوه
معاون وزیر نفت در امور گاز ادامه داد: در بخش شرق استان سیستان و بلوچستان نیز پیمانکار خط لوله گاز خاش به میرجاوه، لوله مورد نیاز را تامین کرده و در حال کار است. شبکه گذاری شهر خاش هم شروع شده و میرجاوه به زودی وارد پیمان سپاری می شود. عملیات اجرایی گازرسانی به شهر دلگان نیز آغاز شده است.
به گفته این مقام مسئول، اقدامات مرتبط با تامین گاز استان سیستان و بلوچستان حجم بسیار زیادی از کار را شامل میشود که برای خطوط لوله فشار قوی حدود ۱۷۷۰ کیلومتر خط لوله تامین کردهایم که حدود ۱۰۰۰ کیلومتر آن پیمانکار اجرایی دارد و برای باقی خط نیز، طراحیها در حال انجام است.
توسعه شبکه گاز دیار مهربانی تا ۲ سال آینده
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این که این پروژه ها براساس برنامه زمان بندی تعریف شده تکمیل خواهند شد، ادامه داد: چنین حجمی از کار در هیچ استان دیگری نبوده و این استان در اولویت کاری ما قرار دارد که امیدواریم تا دو سال آینده عملیات گازرسانی به سراسر این استان تکمیل شود.
طبق اعلام شرکت ملی گاز ایران، وی تاکید کرد: امیدواریم با زیرساختهای در حال انجام در حوزه گاز، طی چهار تا پنج سال آینده شاهد رشد صنایع گازسوز در استان و سیستان و بلوچستان باشیم که محصولات با ارزش افزوده بیشتر تولید کنند.
جایگزینی گاز با سوخت های مایع در نیروگاه ها
وی همچنین درباره آخرین وضعیت گازرسانی به نیروگاههای برق این استان نیز بیان کرد: بر اساس بند «ق» و ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، توجیه اقتصادی پروژه های گازرسانی مبنی بر سوخت جایگزین بود که در شهر زاهدان و ایرانشهر هم اکنون همه واحدهای نیروگاه زاهدان از سوخت گاز استفاده میکنند و صرفهجویی خوبی از این محل ایجاد شده است.
معاون وزیر نفت، اعلام کرد: دو نیروگاه در چابهار و مکران وجود دارد که با احداث خط لوله ایرانشهر به چابهار به گاز متصل میشوند و مصارف اقتصادی این طرح از محل صرفهجویی تامین میشود زیرا سوختی که هم اکنون در این دو نیروگاه مصرف می شود، هزینه بر است و البته منافع بیشتری نیز تولید خواهد کرد.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها