شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۸ ۰۰:۲۱:۱۱

نفتون: دبیر اجرایی شورای توسعه سواحل مکران، توسعه این منطقه را نیازمند نگاه ملی و دردمندانه به خصوص از سوی دانشگاهیان دانست و گفت: سواحل مکران می تواند موتور توسعه و پیشران تولید کشور باشد.

توسعه-مکران-نیازمند-عزم-ملی

به گزارش نفتون، حسین دهقان در گفت و گو با ایرنا افزود: زمانی کشورهای منطقه خلیج فارس حسرت می خوردند که ایران یک کشور آباد و توانمند است و اگر امروز آنها از ما جلو بیفتند قابل قبول نیست.

وی درباره همکاری شورای توسعه سواحل مکران با دانشگاه ها برای توسعه این سواحل اظهار داشت: دانشگاه‌ها در بخش دانش، تربیت نیروی انسانی و توسعه فناوری متناسب با توانی که برای آنها تعریف شده است، می‌توانند به توسعه سواحل مکران کمک کنند.

دهقان یادآور شد: با بسیاری از دانشگاه ها از جمله شهید بهشتی، صنعتی شریف و همچنین با پارک علم و فناوری دانشگاه تهران جلساتی برگزار شد و زمینه های کاری هم تعریف شده که آنها باید کار را عملیاتی کنند.

وی درباره ورود در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و استفاده از شرکت های دانش بنیان در این منطقه اظهار داشت: در حال حاضر شرکت هایی که سرمایه گذار هستند، این کار را انجام می دهند این که ما بخواهیم در این زمینه کارهای مطالعاتی انجام دهیم فعلا در دستور کار نیست.

دبیر اجرایی شورای توسعه سواحل مکران درباره بازدید خود از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: مجموعه شرکت هایی که در پارک علم و فناوری این دانشگاه هستند، مجموعه های توانمندی هم از نظر فنی و هم از نظر نیروی انسانی است در کنار آن عزم و اراده مدیریتی خوبی هم در این مجموعه وجود دارد که ترکیب آنها بسیار خوب می تواند کمک کند اما آنچه که مهم است قراردادن اطلاعات به هنگام و به روز از وضع موجود و آینده در اختیار آنها است که بر مبنای این اطلاعات کمک کنند.

دهقان یادآور شد: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر در کشور باید در مکران اثری از خود به جای بگذارد و کمک کند که برای این کار ما آمادگی داریم محلی در اختیار پارک علم و فناوری این دانشگاه قرار دهیم و مجوزهای لازم را بدهیم و شرکت های خود را در آنجا مستقر کنند و تسهیلات بدهیم تا چهره منطقه را از شرایط کنونی خارج کنیم البته بنا نداریم که در این شرایط بوم منطقه بهم بخورد یا مورد تعرض قرار بگیرد آنچه سرمایه اصلی ما است حفظ همین بوم است.

وی افزود: نکته بسیار مهم دیگر جمعیت منطقه مکران و مردمی که در آنجا زندگی می کنند، آنها از گذشته ساکن بوده اند و نوع روش های تامین معیشت خود را داشته و دارند بنابراین باید در زمینه اشتغال به آنها آموزش دهیم و همچنین برای اجرای طرح ها در منطقه مکران باید در سطح محلی، ملی و فراملی برنامه ریزی کرد تا علاوه بر ایجاد اشتغال در منطقه در خدمت توسعه کشور هم قرار بگیرد.

دبیر اجرایی شورای توسعه سواحل مکران با بیان این که منطقه مکران هم سند آمایش و هم سند توسعه دارد، گفت:ما باید قادر باشیم این مزیت‌ها و امتیازات و آنچه که دریای عمان و سواحل دارد را در جهت بازدهی تولید و خلق ثروت سوق دهیم.

دهقان تصریح کرد: باید قطب هایی را در منطقه مکران توسعه دهیم که براساس قطب ها، زنجیره ها هم شکل بگیرد که اگر این اتفاق بیفتد، این منطقه سرمایه پذیر می شود و بازدهی پیدا می کند و به مرور هم چهره مکران تغییر می کند بنابراین نیازمند یک کار جدی در آنجا هستیم.

وی ادامه داد: نباید این اجازه را داد که اگر کار موفقی در جایی از کشور اتفاق افتاد این کار عینا در جای دیگری تکرار شود و همان نتیجه را بدهد، چرا که این اتفاق نخواهد افتاد. ما باید مجموعه چراغ هایی را در نقاط مختلف روشن کنیم که محیط اطراف خود را پوشش دهد.

دبیر اجرایی شورای توسعه سواحل مکران با بیان اینکه کسانی که سرمایه در منطقه می آورند به طور معمول سرمایه را با دانش و فناوری می آورند، یادآور شد: آنچه که این سرمایه گذاران فاقد آن هستند پایگاه اجتماعی جامعه محلی است که باید آن را به دست بیاورند.

دهقان با بیان این که چگونه می توانیم یک نوع هم پیوندی ایجاد کنیم و کل فعالیت ها را در ربط با یکدیگر معنا دار کنیم، گفت: برای این کار یک بخش سطح محلی است و یک بخش هم سطح ملی و یک بخش هم سطح فراملی است بنابراین باید در سه سطح موضوع فکر شود.

توسعه مکران نیازمند عزم ملی

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد