رئیس بنیاد طب ایرانی گفت: بنیاد طب ایرانی با هدف توسعه و ارتقای سبک زندگی و خودمراقبتی در سراسر کشور از امروز دوشنبه فعالیت خود را آغاز کرد.

به گزارش بدراقتصاد به نقل از ایرنا، محمد رضا شمس اردکانی در نشست خبری آغاز به کار بنیاد طب ایرانی با بیان اینکه این بنیاد بر اساس ظرفیت بینظیر طب ایرانی که در طول سالهای متمادی وجود داشته است، فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: در تمام جهان طب ایرانی به عنوان یک مکتب در عرصه سلامت مورد استفاده قرار گرفته است.
وی درباره نحوه فعالیت بنیاد طب ایرانی توضیح داد: این نهاد مردمی قرار است برای مجموعههای دانشگاهی و مردم به عنوان یک چتر سلامت و پلی در عرصه بینالمللی در بین کشورهای مختلف شناخته شود و حفظ و ارتقای سلامت مردم مهمترین هدف این بنیاد خواهد بود.
شمس اردکانی با اشاره به اینکه امروز انتخاب شیوه درمان برای مردم آزاد است، گفت: باید به روشی در سلامت برسیم که مورد وثوق مردم باشد و آن را توسعه دهیم.
وی افزود: این بنیاد سعی دارد به صورت فراگیر تمام افرادی راکه مجاز به فعالیت در این حوزه هستند، جمع کند و یک ظرفیت سازی در حوزههای مورد نیاز مردم انجام دهند.
شمس اردکانی در رابطه با تمایز بین طب ایرانی و طب سنتی گفت: از لحاظ معنا هیچ تفاوتی در این رابطه وجود ندارد و بیشتر افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند، کسانی هستند که در طب نوین فارغ التحصیل شده و تخصص خود را در طب سنتی گرفتهاند.
به گفته این استاد دانشگاه طب ایرانی طبی است که در حوزه فرهنگی و جغرافیایی ایرانی شکل گرفته است.
در ادامه این نشست حسین رضایی زاده رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با اشاره به اینکه امروز سالروز تصویب سند گیاهان دارویی و طب سنتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: اساسنامه این بنیاد با بند 12 سیاستهای کلی سلامت ابلاغیه از سوی رهبر معظم انقلاب که درخصوص احیای طب سنتی است، هماهنگ و همخوان است.
وی اضافه گرد: در قدم نخست بر اساس این اساسنامه توجه به اصلاح سبک زندگی و پرداختن به آموزشهای خودمراقبتی و فعالیتها و پژوهشهای بین رشتهای در این حوزه مورد تاکید است.
رضایی زاده اظهار داشت: فعالیتهای بین رشتهای در طب ایرانی متولی خاصی ندارد؛ از این رو سعی داریم در بنیاد، تولیت این حوزه را برعهده بگیریم و در این راستا فعالیت داشته باشیم.
وی عمده فعالیت های این نهاد مردم نهاد را ترویج و آموزش سبک زندگی عنوان کرد و افزود: قدم نخست باید ساماندهی این حوزه و کمک از خیران برای سرمایه گذاری و تولید محتوای آموزشی متناسب با نسل جدید باشد.
رضایی زاده یادآور شد: فضای آموزشی، فضای مغتنمی برای آموزش کودکان است؛ با وجود آن ما هیچگونه تلاشی برای آموزش سبک زندگی به کودکان نکردهایم بنابراین بنیاد قرار است فعالیتهایی را در این راستا انجام دهد.
وی تاکید کرد: سیاستهای بنیاد در هماهنگی و همخوانی با سیاستهای وزارت بهداشت در حوزه طب ایرانی است و هیچگونه تقابل یا موازی کاری با آن ندارد.
رضایی زاده همچنین به موضوع برندینگ طب ایرانی پرداخت و عنوان کرد: برندینگ طب ایرانی در عرصه بینالمللی اهمیت دارد.
رئیس دانشکده طب ایرانی در ادامه با بیان اینکه وزارت بهداشت با عطاریها مشکل خاصی ندارد، گفت: عمده مخالفت وزارت بهداشت با دخالت در درمان و فروش دارو از سوی عطاریها است. اخیرا وزارت بهداشت با همکاری صنف عطاریها و استانداری برنامههای آموزشی را برای آنها برگزار میکند.
همچنین در ادامه این نشست سیدعباس پورهاشمی قائم مقام مجمع خیرین سلامت نیز با اشاره به حضور خیرین سلامت در تشکیل این بنیاد گفت: مجمع با داشتن 250 شعبه و 100 هزار نفر عضو در سراسر کشور با ساماندهی هفت هزار عضو هیات امنا برای توسعه بنیاد فعالیت خود را انجام میدهد.
وی اظهار داشت: با توجه به ارتباطات مجمع با مردم میتوانیم در بخش مالی و معرفی بنیاد به مردم و خیرین کمک کنیم، وارد مباحث آموزشی شویم و به عنوان تشکیلات مردمی بنیاد را توسعه دهیم.
رضایی زاده یادآور شد: هر جایی که آگاهی مردم زیاد باشد، نمیتوان از باورهای آنها سوءاستفاده کرد و فرصتی را برای شیادان در این حوزه فراهم کرد.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها