اقتصادکارامد: وزیر راه و شهرساز دو کشور ایران و ترکیه را بازیگران کلیدی در منطقه غرب آسیا دانست و گفت: این دو کشور دو قطب مهم ترانزیت کالا و انتقال انرژی بین شرق و غرب هستند.
به گزارش مهر، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و رئیس ایرانی کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و ترکیه امشب (سهشنبه، ۸ آبان) به دعوت حجابی کرلانقیج سفیر جمهوری ترکیه در تهران در مراسم «روز ملی جمهوری ترکیه» حضور یافت و ضمن تبریک فرا رسیدن ۲۹ اکتبر به دولت و ملت این کشور، برای آنها آرزوی سربلندی کرد.
وزیر راه و شهرسازی ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جشن ملی گفت: این مناسبتها را برای یادآوری دوستی ریشه دار و تاریخی و اشتراکات فراوان فرهنگی و دینی دو ملت بزرگ ایران و ترکیه بسیار مفید میدانم و مایلم بر اراده رهبران دو کشور برای تقویت همبستگی و همکاری بین دو کشور تاکید کنم.
محکومیت اقدام تروریستی در سازمان هوافضای توساش آنکارا
صادق در ابتدای سخنان خود اقدام تروریستی اخیر در سازمان هوافضای توساش در آنکارا که منجر به شهادت و مجروحیت جمعی از شهروندان ترکیه شد، به شدت محکوم و از درگاه حضرت حق برای قربانیان این حادثه تروریستی رحمت و مغفرت برای بازماندگان صبر و برای مجروحان شفای عاجل مسئلت کرد.
رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکیه ادامه داد: همچنین از فرصت استفاده میکنم به روح بلند دهها هزار شهید تروریسم دولتی رژیم اشغالگر صهیونیستی در غزه و لبنان درود میفرستم و انزجار خود را نسبت به تداوم جنایات جنگی نسل کشی و ددمنشی رژیم سفاک اسرائیل در فلسطین مظلوم و لبنان قهرمان از یک سو و حمایت بیشرمانه نظامی و تسلیحاتی قدرتهای غربی و انفعال و بی عملی نهادهای بینالمللی و حقوق بشری را از سوی دیگر ابراز میدارم.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: اشتراکات فراوان تاریخی، دینی، فرهنگی و همجواری جغرافیایی از جمله عواملی است که دو ملت بزرگ ایران و ترکیه را به هم نزدیک کرده و طی قرون متمادی مرز مشترک ایران و ترکیه را به مرز دوستی، برادری صلح و ثبات تبدیل کرده است.
صادق با بیان اینکه تعمیق روابط ایران و ترکیه به ویژه در شرایط فعلی که شاهد چالشها و تحولات پیچیده جهانی منطقهای هستیم اهمیتی دو چندان دارد، افزود: ایران و ترکیه دو بازیگر کلیدی در منطقه غرب آسیا هستند و همواره نقشی تعیین کننده در تحولات منطقهای داشتهاند.
ترکیه در اولویت سیاست حسن همسایگی ایران
وی با تاکید بر اینکه جمهوری ترکیه همواره در اولویت سیاست حسن همسایگی ما قرار داشته و این مهم در دولت جدید نیز با جدیت ادامه دارد، گفت: همواره در تلاشیم تا روابط خود را در ابعاد گوناگونی از جمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و امنیتی گسترش دهیم.
وزیر راه و شهرسازی دیدارهای متقابل مقامهای عالی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه در برهه اخیر را بیانگر روابط خوب سیاسی و اراده مستحکم دو کشور برای توسعه همکاریها دانست.
سال ۲۰۲۵ سال فرهنگی ایران و ترکیه
صادق در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مایلم اشاره کنم که سال ۲۰۲۵ به عنوان سال فرهنگی ایران و ترکیه تعیین شده و فرصت درخشانی برای تقویت پیوندهای دوستی بین دو ملت به شمار میرود، به همین منظور برنامههای مناسبی برای استفاده از این فرصت در حال طراحی است.
رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکیه، این دو کشور را به عنوان دو قطب مهم ترانزیت کالا در منطقه دانست که نقش حیاتی در انتقال کالا و انرژی بین شرق و غرب دارند.
وی افزود: موقعیت استراتژیک دو کشور به عنوان پلی میان آسیا و اروپا، فرصتی بی بدیل برای تقویت شبکههای حمل و نقل و ترانزیت منطقهای و بینالمللی ایجاد کرده است.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به نخستین مصاحبه مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان پس از انتخابات در زمینه لزوم شکل بخشی به اتحادهای منطقهای و تاکید بر تقویت ارتباطات با کشورهای همسایه و دوست، گفت: این موضوع در ملاقاتها و دیدارهای دو جانبه تاکید شد.
وی افزود: بدیهی است که همکاری دو کشور ایران و ترکیه در زمینههای گوناگون، صلح، ثبات، امنیت و آرامش را در منطقه تقویت خواهد کرد.
صادق در پایان ضمن تاکید بر آمادگی وزارت راه و شهرسازی به عنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و ترکیه برای بهرهگیری از کلیه ظرفیتهای موجود به منظور توسعه مناسبات دو جانبه از خداوند متعال برای دو ملت بزرگ ایران و ترکیه، سلامتی، رفاه، شادکامی، امنیت و پیشرفت مسالت کرد.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها