رئیس فدراسیون ورزش دانشآموزی از برگزاری مسابقات ورزش دانشآموزی از ۱۰ تیرماه خبر داد و گفت: بیش از ۱۳ هزار دانش آموز در این دوره از مسابقات شرکت خواهند کرد.

به گزارش بدراقتصاد به نقل از ایسنا، حسین بابویی در نشست خبری مسابقات ورزش قهرمانی دانش آموزان با بیان اینکه امسال سی و پنجمین دوره مسابقات ورزش دانش آموزی پسران و بیست و نهمین دوره مسابقات ورزش دختران برگزار میشود گفت: مسابقات پسران از ۱۰ تیرماه و مسابقات دختران از ۹ مرداد شروع خواهد شد.
وی افزود: امسال ۱۳ هزار و ۱۹۱ دانش آموز در این دوره از مسابقات شرکت میکنند که ۵۵۲۲ نفر آنها دختر و ۷۶۶۹ نفر پسر هستند.
رئیس فدراسیون ورزش دانش آموزی با اشاره به اینکه دستورالعمل این مسابقات در دی ماه ابلاغ شده و قرار است شش شهر میزبان برگزاری آن باشند گفت: تبریز، همدان، شهرکرد، رامسر، زنجان، خرم آباد از این جمله اند. مسابقات با رشته کشتی پسران در خرم آباد و مسابقات دختران در زنجان آغاز خواهد شد.
بابویی افزود: تمام دانش آموزان شرکت کننده در این مسابقات تحت پوشش بیمه خواهند بود و در کنار آن اماکن و سالنهای میزبان نیز فضاهای خود را برای حضور ورزشکاران دانش آموز بیمه و مناسب سازی کردهاند.
وی افزود: استانهای میزبان تفاهم نامهای نیز با دانشگاههای علوم پزشکی منعقد کردهاند و پزشک و آمبولانس در محل خوابگاه و محل مسابقات حضور دارند.
به گفته رئیس فدراسیون ورزش دانش آموزی فوتسال، والیبال، هندبال، بسکتبال، تنیس روی میز، طناب زنی، شنا، ژیمناستیک، دو و میدانی، شطرنج، کشتی آزاد و فرنگی از جمله رشتههای ورزشی این دوره از مسابقات هستند.
به گزارش ایسنا، مهرزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و امور سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز با بیان اینکه مسابقات دانش آموزی بهانهای برای راهاندازی یک جریان ملی است گفت: مسابقات دانشآموزی همانند کوه یخی است که قله آن پیداست. اگر نتوانیم دانش آموزان ورزشکار مستعد را در یک غربالگری ملی شناسایی کنیم برگزاری مسابقات بی معناست.
وی افزود: زمانی مسابقات ارزشمند است که ریشه دار بوده و در عمق مدارس در جریان باشد. مدل برگزاری مسابقات را در دو سه سال اخیر تغییر دادهایم.
معاون تربیت بدنی و امور سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مسابقات اعزامی به خارج به خودی خود ارزش ندارد مگر آنکه در سطح پایه مسابقات مدرسهای آن برگزار و یک غربالگری کلی اتفاق افتاده باشد و دانش آموزان خود را از مدرسه به سطح ملی رسانده باشند گفت: پنج سال اخیر تیمی که مسابقهاش در سطح مدرسهای و استانی برگزار نشده باشد را به مسابقات بین المللی اعزام نکردهایم.
حمیدی تاکید کرد: اینها بهانه است تا مسابقات ملی و مسابقات منطقهای و استانی رونق یابد و جریان غربالگری شکل بگیرد. مهم نیست که حتما در مسابقات بین المللی شرکت کنیم بلکه مهم به نمایش گذاشتن ظرفیتهای ورزش مدرسهای است. نظام مسابقات ما مدرسه قهرمان شده و از پایه تغییر کرده است.
وی افزود: ضمنا اعزام به تمام سفرهای خارجی را از طریق ستاد برچیدیم و مدرسهای که از یک استان برگزیده میشود همان استان تیمش را به خارج میبرد. سال گذشته ۷۱ رویکرد مسابقاتی برگزار کردیم.
معاون تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه استعداد یابی ورزشی دو مسیره است که نخست مسابقات ورزشی و المپیادهای درون مدرسه ای است گفت: ما توانستهایم عصاره ورزش کشور در زمینه پایه را تامین و به هیات های مربوطه معرفی کنیم. مسیر دوم کانون های ورزشیاند و دانش آموزان در المپیادهای درون مدرسهای شرکت میکنند و اگر معلمان تربیت بدنی تشخیص دهند دانش آموزی با استعداد است او را به کانونهای ورزشی بیرون مدرسه هدایت می کنند.
وی ادامه داد: ۴۰۰۰کانون ورزشی درون مدرسهای داریم که پیش بینی میکنیم در تابستان افزایش یابد. ۱۲ هزار کانون برون مدرسهای داریم که دانش آموزان برای پرورش و ارتقای استعدادها به آنجا هدایت میشوند و در نهایت به هیئت های ورزشی استانها سرریز میشود. امروز غربالگری در حوزه ورزش محقق شده است.
حمیدی با اشاره به اینکه پایه سلامت و همه ورزشهای قهرمانی سواد حرکتی است گفت: ممکن است بازماندگی از تحصیل جبران پذیر باشد اما اگر فراگیری سواد حرکتی از سن ۱۲ سالگی بگذرد و بر جای درست خود ننشیند فرد دیگر نمیتواند بدنش را مدیریت کند و ماهر شود.
وی افزود: اگر در هزاره سوم کم تحرکی عارض شود و سواد حرکتی کاهش یابد بیش از ۸۰ درصد نوجوانان ورزش و آمدن به باشگاههای ورزشی را کنار خواهند گذاشت.
به گفته معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش آموزش از اول مهر طرح ضربتی ارتقای ورزش با اولویت دختران کلاس های اول تا سوم ابتدایی آغاز میشود.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها