بدراقتصاد: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: از دولت یازدهم تاکنون ۲ هزار و ۴۰۰ تخت ICU به مجموعه تختهای مراقبتهای ویژه کشور اضافه شد و ۴۱ شهر محروم برای نخستین بار دارای آی سی یو شدند.

به گزارش ایرنا، محمد آقاجانی روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه اولین کنگره بین المللی سیستمها، فناوری و مدیریت پزشکی مراقبتهای ویژه اظهار داشت: در آن زمان سرمایه گذاری های زیادی در زمینه تجهیز و توسعه بخش مراقبت های ویژه بیمارستانی در کشور صورت گرفت به طوری که تخت های اضافه شده به این بخش معادل 42 درصد تختهای قبل بود.
وی توضیح داد: همچنین 20 شهر کشور تا آن زمان مراقبت ویژه نوزادان نداشتند و بعد از اجرای طرح تحول سلامت، بخش مراقبتهای ویژه نوزادان دارند. در حال حاضر 120 شهر کشور بخش مراقبت ویژه نوزادان و 41 شهر مراقبت ویژه کودکان دارند. با توجه به جغرافیای کشور، لزوم توزیع عادلانه این امکانات بسیار اهمیت دارد و نمیتوان فقط به مراکز استان و پایتخت اکتفا کرد.
* استانداردهای ICU باید سخت گیرانه اجرا شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: استانداردهای آی سی یو باید سخت گیرانه و دقیق اجرا شود؛ در غیر این صورت، عفونت در کمین بیمارانی است که به بخش آی سی یو وارد میشوند.
آقاجانی افزود: بحث مراقبت در منزل در راستای کوتاه کردن زمان اقامت در آی سی یو و جلوگیری از عوارض و کنترل هزینهها بسیار اهمیت دارد. هر بخش آی سی یو نیازمند چند گروه مراقبت در منزل است.
وی ادامه داد: مهمترین مشکل در آی سی یو، موضوع عفونت است و اگر فکری برای این مشکل نشود، ممکن است هزینههایی که برای بیمار میشود، به نفع او تمام نشود. استانداردهای آی سی یو در قالب استانداردهای اعتباربخشی به بیمارستانها ابلاغ شده، اما مهمترین نکته اجرای این استانداردها است که باید سخت گیرانه و دقیق اجرا شود. در غیر این صورت، عفونت در کمین بیمارانی است که به بخش آی سی یو وارد میشوند. از طرفی این بیماران به شدت مستعد عفونت تنفسی هستند.
آقاجانی گفت: نکته دیگر مدیریت بخشهای آی سی یو است. زیرا این بخشها شباهتی به سایر بخشهای بیمارستانها ندارند و چند وجهی هستند. بیمار در آی سی یو از چند پزشک خدمات میگیرد. در نتیجه برای مدیریت بهینه در آی سی یو باید فکر جدی کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: تغییر نوع بیماریها اتفاق بزرگی در نظامهای سلامت است. حوادث ترافیکی در کشور ما باعث بروز جراحتهای سنگین و اعمال جراحی سنگین میشود که نیازمند خدمات بخشهای مراقبت ویژه است.
وی افزود: در بخشهای مراقبتهای ویژه، پیشرفتهترین خدمات پزشکی در بالاترین سطح ارائه میشود و گرانترین تجهیزات در این بخش وجود دارد که نیازمند ماهرترین کادر پزشکی و پرستاری است. تعداد نیروی انسانی نیز به ازای تخت مراقبتهای ویژه باید دو برابر تختهای عادی باشد که این موضوع نشان دهنده اهمیت خدمات خاص این بخش است.
آقاجانی ادامه داد: سال 2018 سالگرد 90 سالگی آی سی یو در جهان است. در ایران نیز سالهاست که از بخش مراقبتهای ویژه برخوردار هستیم. با توجه به تغییر ماهیت بیماریها و نیاز روزافزون به بخشهای مراقبت ویژه، کمبود جدی تخت مراقبت های ویژه احساس میشد و در اکثر استانهای کشور، ضریب اشغال صد در صدی یا 90 درصدی این تخت ها وجود داشت.
وی بیان کرد: بخشهای مراقبتهای ویژه بزرگسالان، نوزادان، کودکان، سوختگی، جراحی قلب و انواع دیگر تختهای آی سی یو در شهرها و استانهای مختلف به بیمارستانها اضافه شد و در این زمینه توجه خاصی به مناطق محروم کشور شده است.
آقاجانی اظهار داشت: سه مشکل اساسی در بخش مراقبتهای ویژه وجود دارد و نیازمند چاره اندیشی است؛ موضوع اول تشخیص این است که کدام بیمار در بخش آی سی یو بستری شود. اقتصاد سلامت و محدودیت منابع باعث میشود که بیماران به درستی انتخاب شوند. نکته دوم خروج از آی سی یو است یعنی اگر بیمار به درستی برای ورود به آی سی یو تشخیص داده شد، چند روز در این بخش اقامت داشته باشد و چه زمانی از این بخش خارج شود. نمیتوان بیش از این، بخشهای آی سی یو را به صورت چشمگیر توسعه داد.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها