مشاور سازمان اجتماعی وزارت کشور گفت: ۲۰ درصد جمعیت شهری شامل ۱۹ میلیون نفر در مناطق حاشیه ای و بافت های ناکارآمد شهرهای ایران زندگی می کنند.

به گزارش بدراقتصاد به نقل از ایرنا، جمشید گراوند روز سه شنبه در نخستین کارگروه تخصصی ارتقای اجتماعی، فرهنگی و سلامت استان کردستان اظهار داشت: این مناطق حاشیه ای، 130 هزار هکتار از گستره شهرهای کشور را به خود اختصاص داده است و 19 میلیون جمعیت در این بافت های ناکارآمد سکونت دارند.
وی افزود: در 100 شهر کشور مشکل بافت ناکارآمد وجود دارد و یک هزار و 70 محله در شهرهای مختلف با این معضل درگیر بوده که 425 محله مورد مطالعه قرار گرفته است.
گراوند با انتقاد از اجرا نشدن برنامه های توسعه کشور تاکید کرد: برنامه های توسعه ای در چند دهه پیش شروع شد که تنها مسایل اقتصادی مورد نظر بود و به بخش اجتماعی کمتر توجه داشت.
وی یادآور شد: این مساله باعث شده در برخی مناطق مردم احساس محرومیت کنند البته احساس محرومیت از خود محرومیت هم می تواند آسیب پذیرتر باشد.
وی اضافه کرد: اکنون دولت در نظر دارد بعد از چهار دهه، مسایل اجتماعی را در برنامه ها ی خود مورد توجه قرار داده و رفع معضل سکونت گاه های غیررسمی در اولویت توجه قرار گرفته است.
گراوند با اشاره به وضعیت بافت های ناکارآمد در استان کردستان گفت: در بین استان های کشور، کردستان در بحث بافت ناکارآمد از لحاظ جمعیتی در جایگاه هشتم و از لحاظ مساحت در جایگاه چهارم قرار دارد.
به گفته وی، شورای عالی اجتماعی کشور، با راه اندازی دفاتر تسهیل گری اجتماعی و محلی در کشور در صدد است تا کیفیت زندگی شهروندان را در این مناطق ارتقا دهد.
وی اظهار کرد: سرمایه اجتماعی و اطمینان به دستگاه های اجرایی، احیای فرهنگ مشارکت و استفاده از ظرفیت های جوامع محلی از دیگر اهداف راه اندازی دفاتر تسهیل گر است.
گراوند با اشاره به راه اندازی هفت دفتر تسهیل گر در کردستان افزود: 20 میلیارد ریال برای راه اندازی هر دفتر تسهیل گر استان تخصیص یافته و تزریق این اعتبار در بین دفاتر بر اساس جمعیت زیر پوشش متغیر است.
مدیرکل اجتماعی استانداری کردستان نیز در این نشست گفت: علاوه بر دستگاه های اجتماعی، سازمان های مردم نهاد نیز باید در بحث مربوط به معضلات حاشیه نشینی وارد شوند.
فرانک قدسی یادآور شد: فرصت برابر برای شهروندان در کنار توانمندی می تواند موثر باشد که این موارد مهم، شرایط رشد و ترقی جامعه هستند.
وی اضافه کرد: برای اجرای طرح تسهیل گری هفت دفتر در کردستان راه اندازی شده که هر دفتر دارای یک مدیر عامل و 6 نفر نیروی متخصص در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، روانشناسی و برنامه ریزی شهری است.
قدسی افزود: در سنندج 10 منطقه آسیب دیده یا در معرض آسیب شناسایی شده که با توجه به مساحت و جمعیت، در میان دفاتر تسهیل گر این مناطق تقسیم شده اند.
شهرستان سنندج با حدود 500 هزار نفر جمعیت مرکز استان کردستان است.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها