شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ ۲۰:۳۸:۲۱

اقتصادکارامد-جلال میرزایی: با گفتمانی که من در خصوص حجاب می‌بینم و این کارهایی که انجام می‌شود، نه تنها کمکی به حل مسائل نمی‌شود، بلکه شرایط را بدتر می‌کند. با این اقدامات یک پدیده‌ای که جنبه و ماهیت فرهنگی و اجتماعی دارد را به پدیده سیاسی و امنیتی تبدیل می‌کنند.

گفتمان-فعلی-کمکی-به-حل-مسئله-حجاب-نمیکند

جلال میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره مسئله حجاب و اینکه این روزها در کشور با واکنش‌هایی مواجه هستیم در صورتی که بارها گفته شده مسئله حجاب از مسیر فرهنگی باید حل شود اما لایحه‌ای که درباره آن ارائه شد قضایی است، گفت: باتوجه به آن چیزی که در این سال‌ها ما شاهدش بودیم؛ نه گفتمانی که وجود دارد که تقریبا این گفتمان رسمی از سوی بخشی از حاکمیت دنبال می‌شود، نه صحبت‌هایی که بعضی ائمه جمعه و امامان جماعت مثل کرج و مشهد در خطبه‌های خود قرائت می‌کنند، نه رفتارهایی که بعضی سازماندهی می‌کنند و می‌خواهند بگویند بخشی از جامعه تقاضا دارد و خواهان برخورد است و نه برخوردی که نیروی انتظامی به اسم قانون برای بحث ساماندهی حجاب دارد و می‌گوید قانون را اجرا می‌کنیم و قانون‌مند هستیم؛ هیچ کدام کمکی به مدیریت وضع موجود نمی‌کند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان این که بخشی از جامعه  تغییر کرده است، اظهار داشت: این تغییرات از ذهن و فکر شروع شده و به تدریج به شکل و ظاهر هم رسیده است. بنابراین تغییراتی که ما در خیابان‌ها مشاهده می‌کنیم، در ۱۰ الی ۱۵ سال  تحت تاثیر عوامل مختلف به وجود آمده است و نمی‌توان با شیوه‌های این‌چنینی و برخورد آن را به گذشته بازگرداند.

وی تاکید کرد: با گفتمانی که من می‌بینم و این کارهایی که انجام می‌شود، نه تنها کمکی به حل مسائل نمی‌شود، بلکه شرایط را بدتر می‌کند. با این اقدامات یک پدیده‌ای که جنبه و ماهیت فرهنگی و اجتماعی دارد را به پدیده سیاسی و امنیتی تبدیل می‌کنند.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: بعضی از تریبون‌ها که منتقد این وضعیت هستند؛ مانند فرمانده نیرو‌ی انتظامی و جانشین فرمانده سپاه، بعضی از ائمه جمعه و جماعات، بعضی از سردبیران سایت‌ها و خبرگزاری‌ها که بخشی از حاکمیت را نمایندگی را می‌کنند و به این وضعیت انتقاد دارند، تحلیل‌هایی ارائه می‌دهند مانند این‌که بعضی‌ها از خارج پول می‌گیرند که بیایند این لباس‌ها را بپوشند و فرهنگ جامعه را تغییر دهند، اگر این فرضیه را به عنوان فرض اصلی در نظر بگیرند و بعد بیایند بر اساس آن سیاست‌گذاری کنند، به نظرم شرایط را بدتر می‌کند.

وی ادامه داد: چیزی که ما در جامعه مشاهده می‌کنیم را بسیار راحت می‌توان فهمید؛ برخی از افراد که در مراکز خرید، مراکز تفریحی، پارک‌ها، مترو و جاهای مختلف در رده سنی متفاوت هستند، حجاب را رعایت نمی‌کنند. وقتی نسبت به آنها دقت داشته باشیم و صحبت کنیم، متوجه خواهیم شد بسیاری‌ از آنها سیاسی نیستند. نمی‌دانم و جای سوال دارد چرا اجازه داده می‌شود این همه سر و صدا و این همه حرف نامربوط در این خصوص زده شود و خودشان با دست خودشان این مسئله را  تبدیل یک مسئله سیاسی و چالش امنیتی کنند؟

میرزایی بیان کرد: بعضی از نماینده‌های مجلس مرتب درباره‌ این موضوع صحبت می‌کنند، بعضی از روحانیون مجلس درباره این موضوع اظهارنظر می‌کنند این‌ها هیچ کدام کوچک‌ترین کمکی به حل مسئله نمی‌کند.

وی تاکید کرد: ما هم قبول داریم در جامعه‌ باید پوشش رعایت شود، ما هم قبول داریم بعضی از آسیب‌ها در جامعه وجود دارد و موافق‌شان نیستیم و دغدغه داریم این آسیب‌ها حل شود، اما به مسئله حجاب و پوشش باید عمیق‌تر نگاه و تحلیل کرد. این‌که همه مسائل را رها کنند و مسئله حاشیه‌ای مانند حجاب را مسئله اصلی کشور کنند و هر روز از تریبون‌های مختلف مجلس، دولت، نیروی انتظامی و ائمه جمعه و جماعات درباره این موضوع صحبت کنند، به نظرم به دور از عقلانیت است.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر خودتان بیایید یک مسئله را امنیتی و سیاسی کنید بعد هم مرتب به آن بپردازید این دستاورد نیست، این دستاوردسازی نیست، عنوان کرد: مسئله اصلی جامعه امروز معیشت است. بخشی از جامعه ما زیر خط فقر رفته است. طبق گزارش‌های رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران فقر گسترش پیدا کرده و مسئله اصلی این است که با درایت باید کمک کرد تا این مسئله حل شود؛ چراکه در این شرایط وقتی فشار خارجی وجود دارد، پرونده‌های سیاست خارجی ما پیچ خورده است و بعضاً مبهم‌تر هم شده است، در این شرایطی که وضعیت اقتصادی کشور مناسب نیست، دامن زدن به یک موضوع و ایجاد التهاب پیرامون آن به مصلحت کشور نیست.

گفتمان فعلی کمکی به حل مسئله حجاب نمیکند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد