نفتون: در حالي مساله تحريمهاي صنعت نفت و زيرمجموعههاي آن در سالیان اخیر به يكي از دغدغههاي اصلي مسئولان كشور تبديل شده که روند صادرات محصولات این صنعت به ويژه محصولات پايين دستي در اين سالها نه تنها متوقف نشد بلكه با روند افزايشي نيز روبرو شده است.

به گزارش نفتون، اين در حالي است كه رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی از صادرات ۱۸ میلیارد دلاری محصولات پاییندستی نفت در هشت ماهه امسال خبر داد.
مقوله صنايع پايين دستي از اهميت والايي برخوردار است به طوري كه صادرات محصولات پايين دستي تا ابتداي زمستان با احتساب ماهانه 4 ميليارد دلار در ماه به رقمي بالغ بر 36 ميليارد دلار رسيده كه پيش بيني ميشود اين رقم در سال آينده به حداقل 46 ميليارد دلار افزايش يابد.
با توجه به اينكه پتروشیمیها هماکنون روزانه ۷۰ میلیون مترمکعب گاز مصرف میکنند، از این رقم ۳۸ میلیون مترمکعب بهعنوان سوخت مصرف میشود و ۲۲ میلیون مترمکعب آن مربوط به خوراک است که بیشک افزایش قیمت خوراک و حذف معافیتهای مالیاتی بر سودآوری این صنعت اثرگذار خواهد بود.
از سوي ديگر صادرات محصولات پاییندست صنعت نفت به نسبت پارسال، ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار افزایش یافته است كه این رشد تا حدود زیادی ناشی از افزایش ارزش صادرات محصولات است.
اين موارد در حالي است كه کمک به توسعه و تولید در راستای تکمیل زنجیره ارزش از مأموریتهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی است که لازم است با شناسایی پروژههای بهبود بر اساس نیازهای صنعت پتروشیمی و با همکاری هلدینگها نسبت به رفع چالشها و موانع توسعه صنعت اقدامات اساسی انجام پذیرد كه خوشبختانه آن گونه كه عنوان ميشود شرکت ملی صنایع پتروشیمی آمادگی هرگونه همکاری و تعامل در زمينه تکمیل زنجیره ارزش و تولید محصولات نهایی در راستای کاهش خامفروشی با توجه به توان موجود در هلدینگها را دارد.
در واقع شرايط بايد به گونهاي هماهنگ شود كه با همکاری وزارت صمت، بتوان شهرکهای تخصصی پتروشیمی را توسعه بخشید و از همه ظرفیتهای موجود استفاده کرد تا زنجیره تولید تکمیل شود.
در واقع شايد بتوان اين طور بيان كرد كه شرکت ملی صنایع پتروشیمی بهعنوان نهاد حاکمیتی نقش هدایتگر و توسعهگرا را برعهده دارد كه با همکاری تمام ذینفعان میتواند بخش اعظمی از مشکلات موجود در صنعت نفت را رفع کند.
اميد ميرود در مسیر توسعه، به تولید محصولات راهبردی اهمیت ويژهاي داده شود تا با همکاری هلدینگها واردات برخی محصولات پتروشیمی را به پایان رساند که این کار با توجه به وجود زیرساختهای مورد نیاز در کشور امکانپذیر بوده و ميتوان برای نیل به این هدف از پتانسيل داخلي نهايت بهرهبرداري را انجام داد.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها