جمعه ۱۴۰۴/۰۱/۱۶ ۰۳:۴۰:۱۱

نفتون: در سال ۱۳۹۰ حدود ۲ میلیون تن انواع محصول پتروشیمی وارد بازار بورس شد، در حالی‌ که در سال ۱۴۰۰ بیش از  ۶ تا ۷ میلیون تن محصولات پتروشیمی در بازار بورس و صنایع پایین دستی عرضه می‌شود.

تمركز-لازم-براي-استفاده-از-ظرفيت-پتروشيمي-در-راستاي-اشتغالزايي

به گزارش نفتون، اين صحبت‌هاي محمدي مدير عامل شركت ملي صنايع پتروشيمي است. شايد مهم ترين برداشتي كه بشود از اين جمله بيان داشت اين است كه پتروشيمي ظرفيت بسيار بالايي براي اشتغالزايي داشته و دارد.

به بيان ديگر با توجه به آن كه بیش از ۷۵ انجمن، سندیکا و اتحادیه در صنایع پایین‌دست در توزیع محصولات پتروشیمی فعال هستند از اين حيث مي‌توان گفت كه هیچ صنعتی در کشور از نظر رقم اشتغال، قابل مقایسه با صنعت پتروشیمی نیست.

از سوي ديگر زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین‌دستی بسيار مهم است به طوري كه در اين زنجيره تلاش می‌شود طرح‌ها با به‌کارگیری محصولات پایه صنعت پتروشیمی به‌عنوان خوراک توسعه یابند.

اين در حالي است كه در بخش صنایع پایین‌دستی به ازای تولید یک میلیون تن محصول، ۱۷۰ هزار شغل ایجاد می‌شود که با احتساب ۶ تا ۷ میلیون تن محصول عرضه‌شده به بورس، حدود یک میلیون نفر اشتغال مستقیم در بیش از ۱۵ هزار بنگاه اقتصادی در پایین‌دست پتروشیمی به‌وجود آمده است.

با نگاهي به آمارهاي موجود مي‌توان دريافت كه هم‌اکنون ۸۰ طرح جدید در صنعت پتروشیمی تعریف شده است که با اجرای این طرح‌ها، درآمد این صنعت تا افق ۱۴۰۶ به سالانه ۵۰ میلیارد دلار می‌رسد. لازم به ذكر است از این ۸۰ طرح موجود، ۶۵ طرح بالای ۳۷ درصد پیشرفت عملیاتی دارند و ۱۵ طرح باقیمانده در مراحل آغازین هستند.

مسلما با اين حجم انبوه اجراي طرح‌هاي پتروشيمي، ظرفيت اشتغالزايي در اين صنعت بيش از پيش رو به افزايش است و در صورتي كه بتوان از اين ظرفيت بهره برداري لازم را انجام داد، تا حدود بسيار زيادي مشكل بيكاري در كشور برطرف خواهد شد.

 لازم به ذكر است كه ۳۴ طرح از ۸۰ طرح جدید تعریف‌شده، خوراک خود را از بالادست و صنعت نفت و گاز تأمین و دیگر طرح‌ها نیز در توسعه تکمیل زنجیره ارزش، خوراک مورد نیاز خود را از صنعت پتروشیمی دریافت می‌کنند.

اين در حالي است كه گزارش وزارت نفت از روند افزایش فروش نفت خام و صادرات محصولات پتروشیمی كه در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه شد، حكايت از روند افزايشي صادرات نفت و محصولات پتروشیمی دارد.

از سوي ديگر، اگر ايران بتواند در صادرات محصولات پتروشيمي موفق عمل كند، به يكي از كشورهاي پر قدرت در منطقه تبديل خواهد شد و نكته قابل اهميت در اين مسير توليد كاتاليست‌هاي شيميايي است كه اخيرا توسط به یک شرکت ایرانی با تکیه بر دانش بومی و تلاش محققان داخلی توليد و صادر شده است.

گفتني است پتروشیمی‌های اوره و آمونیاک مصرف‌کننده کاتالیست سنتز آمونیاک شامل پتروشیمی‌های رازی، پردیس، خراسان، هنگام، لردگان، کرمانشاه و مسجدسلیمان هستند که اکنون پنج طرح پتروشیمی آمونیاک جدید نیز در حال ساخت دارند.

 

 

 

 

 

تمركز لازم براي استفاده از ظرفيت پتروشيمي در راستاي اشتغالزايي

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد