سه شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۱ ۰۰:۳۶:۲۹

نفتون: صنعت گاز همواره يكي از صنايع مولد در كشورمان بوده كه علاوه بر آن، بخش قابل ملاحظه‌اي از گاز نيز به صورت صادرات به كشورهاي ديگر موجب شكوفايي اقتصاد شده است.

چشم-انداز-مثبت-صنعت-گاز-كشور-و-تداوم-روند-افزايش-ميعانات-گازي

به گزارش نفتون، در سال‌هاي اخير و با توجه به روند تحريم‌هاي فزاينده و ناعادلانه، اين صنعت نيز مورد هجمه قرار گرفته اما بايد يادآوري كرد كه خوشبختانه با تمهيدات در نظر گرفته شده و نيز اقدامات مسئولان ذيصلاح، روند صادرات میعانات گازی ۳ برابر شده است.
به بيان ديگر صادرات ميعانات گازي به رقمي حدود بيش از 100 هزار بشكه رسيده است كه حكايت از رشد 3 برابري دارد به طوري كه صادرات آن بين 20 تا 60 هزار بشكه بوده است و اكنون با رشد 3 برابري مواجه گشته است.
اين در حالي است كه علاوه بر استفاده از تولیدات معمول، تاکنون ۲۰ میلیون بشکه نیز از ذخایر روی آب هم استفاده شده است.
در كنار صادرات مسعان گازي، يكي از اقداماتي كه وزارت نفت در سالي كه گذشت به آن اهتمام ورزيد، مساله گازرساني به نقاطي بود كه از نعمت گاز بي بهره بودند.
 در همين راستا در نشست نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی با مدیرعامل شرکت ملی گاز، مقرر گرديد كه برای تسریع در گازرسانی به جزیره خارگ، پيش بيني‌هاي لازم مورد بررسی قرار گرفته و هرچه سريع‌تر اين مهم انجام شود.
نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين كه وقتي در كشورمان نعمت گاز به وفور فراوان است، بنابراين همراه گاز، میعانات گازی هم تولید می‌شود
ذكر اين نكته ضروري است كه يكي از تدابیر وزارت نفت برای افزایش مصرف داخلی و صادرات میعانات گازی منتهي به اين شد كه ۸۶۰ هزار بشکه‌ای میعانات در داخل مصرف یا صادر شده است و بنابراين بايد از ذخيره آبي استفاده كرد و اين در حالي است كه در كشور هم اكنون از۲۰ میلیون بشکه از این ذخایر استفاده شده است.
اما در خبر ديگري كه در روزهاي پاياني سال منتشر شد اميدها براي توسعه صنعت گاز كشور همچنان حفظ نگهداشته شده است به طوري كه در خبر خوب روزهاي آخر سال آمده است: با تلاش متخصصان داخلی، پس از انجام مراحل فشرده ساخت، پیش‌راه‌اندازی، راه‌اندازی و دریافت گاز ترش بخش فراساحل در اولین ردیف تصفیه گاز پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی، ارسال گاز تصفیه شده از این ردیف فرآورشی به خط سراسری انتقال گاز آغاز شد.
اين در حالي است كه با وجود مشکلات ناشی از شیوع بیماری کرونا حدود هفت هزار نفر در پالایشگاه فاز ۱۴ مشغول به فعالیت بودند و به‌لحاظ رعایت پروتکل‌های بهداشتی تدابیر لازم برای استقرار و تردد ایمن افراد اتخاذ شده است.
پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی آخرین مجتمع پالایشی درحال توسعه پارس جنوبی است که مراحل ساخت و راه‌اندازی آن از سوی شرکت نفت و گاز پارس به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران از سوی مجموعه‌ای از پیمانکاران ایرانی با رهبری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در حال اجراست و با تکمیل این پالایشگاه در سال آینده، پرونده توسعه بخش خشکی پارس جنوبی به‌طور کامل بسته خواهد شد.
اميد است با توسعه روند فعاليت‌ها در پارس جنوبي از يكسو و تلاش براي افزايش صادرات ميعانات گازي از سوي ديگر، صنعت گاز كشور همچنان در مسير تعالي گام بردارد.

چشم انداز مثبت صنعت گاز كشور و تداوم روند افزايش ميعانات گازي

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد