نفتون: مدیریت مصرف یکی از اصولی است که همواره بر آن تاکید و قوانینی هم برای آن وضع شده است، با این حال کارشناسان بر این باورند که راهکارهایی که برای این منظور پیشبینی شده اجرا نمیشود .
داریوش مختاری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اجرای راهکارهای مدیریت مصرف در قانون پیشبینی شده است ولی این راهکارها اجرا نمیشوند، اظهار کرد: قاعده کار این است که بخشی از درآمد شرکتهای آب و فاضلاب برای فرهنگسازی و اجرای بستههای آموزشی هزینه شود. با این حال، به ویژه در محدوده عمل شرکتهای آب و فاضلاب شهری (به جز کلانشهرها) و روستایی دولت از محل اعتبارات عمرانی نسبت به اجرای راهکارهای سختافزاری یادشده اقدام کند.
وی ادامه داد: در حالی که شرکتهای آب و فاضلاب در کلانشهرها در شرایط سودده قرار دارند، لازم است از توسعه شبکه توزیع آب برای گسترش شهرنشینی جلوگیری و مازاد درآمد این شرکتها را برای اجرای راهکارهای مدیریت مصرف آب در کلانشهرها هزینه کنند. در همان حال همچنان یک اشکال فحوایی در متن قانون تاسیس شرکتهای آب و فاضلاب دیده میشود و آن اینکه بهبود مدیریت مصرف آب، مدیران شرکتهای آب و فاضلاب را در یک وضعیت منفعل قرار میدهد؛ زیاندهی این شرکتها هرگز برای شرکت مادر تخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور پذیرفتنی نیست. لازم است قانون دوباره بازنگری شود. ضمن اینکه از واگذاری انشعاب در پیرامون کلانشهرها جلوگیری کند، تناقض فحوایی در متن قانون تاسیس شرکتهای آب و فاضلاب برطرف کند.
کارشناس حوزه مدیریت آب در ادامه درباره قوانینی که برای بهینهسازی مصرف آب شهری وضع شده است، توضیح داد: بند الف ماده (2) قانون توسعه و بهینهسازی آب شرب شهری و روستایی در کشور سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سایر رسانههای دولتی را موظف کرده است با هماهنگی وزارت نیرو برنامههایی در زمینه ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب، تولید و به صورت رایگان پخش و اشاعه کنند.
مختاری ادامه داد: بند پ ماده 2، قانون توسعه و بهینهسازی آب شرب شهری و روستایی در کشور به شرکتهای آب و فاضلاب اجازه داده تجهیزات کاهنده مصرف را در اختیار مشترکان متقاضی اعم از خانگی و غیرخانگی قرار دهند. بند ت ماده 2، وزارت نیرو را نسبت به بازچرخانی پساب خروجی از تأسیسات فاضلاب با هدف آزادسازی منابع آبی مورد نیاز موظف کرده است. بند ج ماده 2، سازمان ملی استاندارد را موظف به تعیین استاندارد ملی برچسب آب برای لوازم آببَر در راستای مدیریت مصرف بهینه آب تدوین کند.
وی افزود: بند چ ماده 2، وزارت صنعت، معدن و تجارت را موظف به اجرای اقدامهای حمایتی از صنایع تولیدکننده تجهیزات کاهنده مصرف کرده است. بند ح ماده 2، وزارت نیرو را مکلف کرده است سالانه نسبت به کاهش حداقل یک درصد از هدررفت آب در شبکه تا رسیدن به استاندارد بین المللی اقدام کند. ماده 4 این قانون، وزارت نیرو را مکلف کرده است نسبت به جداسازی آب شرب از سایر مصارف اقدام کند.
این کارشناس حوزه مدیریت آب با انتقاد از مدیریت مصرف آب شهری و روستایی در کشور، عنوان کرد: هیچگونه هدفگذاری مشخص و نتیجهگرا در مدیریت مصرف آب شهری و روستایی در کشور دیده نمیشود و همچنان یک نگاه یکسویه مهندسی و ناکارآمد بر مدیریت آب شهری سایه انداخته است که نیاز به بازنگری جدی دارد
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها