شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۸ ۰۰:۳۸:۰۳

نفتون: نماینده سابق ایران در اوپک گفت: دولت بعدی باید به چالش های موجود در حوزه انرژی توجه جدی کند و با ایجاد یک برنامه مدون و شفاف ،سیاست هایی را در راستای افزایش حضور ایران در مجامع بین المللی، جلوگیری از خام فروشی و افزایش تولید انرژی در دستور کار خود قرار دهد.

چالش-ها-و-راهکارهای-بخش-انرژی-برای-دولت-سیزدهم

محمد خطیبی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در بخش انرژی وضعیت خوبی نداریم و کار دولت آینده در این حوزه سخت خواهد بود، اظهار کرد: قطعی های برق و کمبود آب یکی از بارزترین مشکلات حال حاضر بوده و در این راستا باید اقداماتی به منظور بهبود شرایط صورت گیرد. موضوعی که متاسفانه تاکنون چندان مورد توجه نبوده است چرا در این مدت باید نیروگاه های بیشتری ساخته می شد تا با کمبود برق مواجه نشویم.

لزوم افزایش تولید انرژی

وی با بیان اینکه در بخش نفت و گاز نیز پیش بینی می شود که در زمستان پیش رو با کمبود گاز روبرو شویم چراکه تولید گاز متناسب با رشد مصرف نیست، گفت: یکی از مباحثی که در این راستا مطرح می شود بهینه سازی مصرف انرژی است؛ از مدت ها پیش صحبت های زیادی در این خصوص مطرح شده اما شاهدیم که اقدامات جدی برای آن صورت نگرفته است و مصرف به شدت افزایش یافته و تولید نتوانسته متناسب با آن پیش برود.

به گفته نماینده سابق ایران در اوپک، در بخش آب، برق و گاز شاهد کمبود تولید هستیم، بنابراین دولت بعد باید با پرداختن به تولید انرژی چه در زمینه انرژی های فسیلی و چه در حوزه انرژی های تجدیدشونده، اقدامات گسترده ای انجام دهد تا عقب افتادگی گذشته جبران شود و تولید بتواند میزان مصرف را پاسخگو باشد.

افزایش صادرات نفت مهمترین برنامه دولت باشد

خطیبی با اشاره به وضعیت صنعت نفت و اقدامات مورد توجه دولت بعدی، اظهار کرد: در بخش نفت باید تلاش شود تا صادرات نفت افزایش یابد و این موضوع یکی از مهمترین برنامه های دولت بعدی باشد و به گونه ای برنامه ریزی شود که میزان صادرات افزایش جدی یابد.

از خام فروشی فاصله بگیریم

وی با تاکید بر اینکه افزایش صادرات نفت منجر به افزایش درآمد خواهد شد و می تواند به اقتصاد کشور کمک کند، تصریح کرد: یکی از بحث های مهم در مورد نفت و گاز موضوع خام فروشی است،  علی رغم تاکیداتی که در اسناد بالادستی و برنامه های مختلف بر این موضوع صورت گرفته تا به جای خام فروشی محصول با ارزش افزوده بالا تولید و صادر شود اما متاسفانه توفیقات زیادی در این راستا بدست نیاوردیم.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی با بیان اینکه کماکان خام فروشی محور اصلی صادرات است، گفت: باید با ایجاد واحدهای مختلف در بخش های پتروپالایشی و پالایشگاه ها و ایجاد صنایعی لازم است سعی کنیم خام فروشی را تا جای ممکن کاهش دهیم.

خطیبی افزود: رفتن به سمت تولیدات محصولات با ارزش افزوده بالا در بخش نفت و گاز این حسن را دارد که علی رغم ایجاد ثروت تحریم پذیری آن کاهش می یابد، مواد خام به راحتی قابل تحریم و ردیابی هستند اما در مورد محصولات نفتی این کار به سادگی بخش اول نیست لذا زمانی که محصولات باارزش تولید و از خام فروشی جلوگیری کنیم می توانیم تا حدودی موجب نا امیدی تحریم کنندگان شویم.

ایجاد اشتغال با تولید محصولات با ارزش افزوده بالا

وی با اینکه اگر بتوانیم به سمت تولیدات محصولات با ارزش افزوده نفتی برویم، می توانیم اشتغال را به ویژه برای افراد تحصیل کرده ایجاد کنیم، گفت: یکی از مشکلات دولت ها وجود قشر بیکار تحصیل کرده است که حاضر نیستند در هر شغلی ورود پیدا کنند که با انجام این کار می توان این معضل را تا حد زیادی برطرف کرد.

نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه دولت بعدی باید یک برنامه مشخصی برای این مساله داشته باشد، گفت: دولت ها معمولا در هنگام ورود صحبت هایی در خصوص عدم خام فروشی مطرح می کنند اما هنگام اتمام فعالیت آن دولت عملا اتفاق خاصی نیفتاده است، لذا باید برنامه دقیق همراه با زمان بندی مشخص برای این موضوع وجود داشته باشد.

افزایش حضور ایران در مجامع بین المللی

خطیبی با اشاره به لزوم افزایش حضور ایران در مجامع بین المللی حوزه نفتی گفت: حضور ایران در این مجامع باید فعال و اثرگذار باشد، متاسفانه در سال های اخیر حضور ایران چندان پررنگ نبود؛ بنابراین باید به این موضوع نیز توجه جدی شود تا ایران بتواند جایگاه سابق خود را بدست آورد.

وی ادامه داد: دولت باید از کلی گویی بپرهیزد و یک برنامه ملموس با زمان بندی مشخص ارائه کند و مطابق آن پیش بروند چراکه این مساله به نفع اقتصاد و کشور است و باید به آن توجه کرد.

چالش ها و راهکارهای بخش انرژی برای دولت سیزدهم

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد