مدیرکل امور گلخانه ها، گیاهان زینتی، دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی گفت: بر اساس ابلاغ جدید این وزارتخانه، واحدهای تولیدی از این پس باید قارچ های فله ای را با برچسب به بازار عرضه کنند.
به گزارش بدراقتصاد به نقل از ایرنا، «غلامرضا تقوی» روز سه شنبه در نشست خبری که در انجمن قارچ ایران برگزار شد، افزود: با توجه به رویدادهای اخیر که برداشت و مصرف قارچ های سمی از عرصه های طبیعی منجر به مسمویت و مرگ تعدادی از هموطنان شده است، باید از این پس قارچ های فله ای واحدهای تولیدی دارای برچسب تاریخ تولید و آدرس باشند تا بتوانیم قارچ های تولیدی مراکز معتبر را از عرضه قارچ های سطح معابر و خیابان شناسایی کنیم.
به گفته وی، شناسایی قارچ سمی از غیرسمی بدون آزمایشگاه امکان پذیر نیست.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی نباید دنبال مقصر بگردیم، اظهار داشت: تلاش می کنیم با نصب تابلوهای هشدار رویش قارچ سمی در عرصههای طبیعی، نظارت ها بر عرضه قارچ در بازار را نیز تشدید کنیم.
تقوی افزود: به این منظور کارگروه مشترکی با حضور مسئولان وزارت جهادکشاورزی، سازمان های غذا و دارو، محیط زیست و گردشگری تشکیل و پروتکلی درباره عرضه قارچ تدوین می شود.
این مقام مسئول در معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برداشت قارچ از عرصه های منابع طبیعی همانند سایر برداشت ها مثل کتیرا و گیاهان دارویی باید دارای مجوز باشد زیرا شناسایی قارچ سمی از غیرسمی قابل تشخیص نیست و می تواند حوادث جبران ناپذیری را ایجاد کند.
به گفته تقوی، اکنون در تمامی استان هایی که قارچ سمی برداشت و مصرف شده، حداقل 2 هزار تن تولید قارچ خوراکی دارند و کمبودی در این زمینه ندارند که اقدام به برداشت قارچ از عرصه های طبیعی می کنند.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها