شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۸ ۰۱:۰۵:۱۷

نفتون: سال گذشته حدود ۹۱ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تامین شد، امسال نیز بر اساس اعلام مسوولان میزان تولید این نیروگاه‌ها نسبت به سال قبل از آن حدود هشت درصد افزایش یافته است.

نیروگاه‌های-حرارتی-توان-تامین-برق-را-دارند-

به گزارش ایسنا، در سال گذشته مجموعا ۳۲۴ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در نیروگاه‌های حرارتی کشور تولید شده که از این میزان ۱۸۱ میلیارد کیلووات ساعت سهم واحدهای سیکل‌ترکیبی، ۸۴ میلیارد کیلووات ساعت سهم نیروگاه‌های بخار و ۵۹ میلیارد کیلووات ساعت سهم واحدهای گازی بوده است.

میزان تولید برق واحدهای سیکل‌ترکیبی طی سال گذشته بیش از هشت درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش یافته است، در سال ۱۴۰۰ با افزوده شدن بخش بخار نیروگاه‌های جهرم، هریس، ارومیه و چابهار شاهد رشد تولید نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی به عنوان واحدهای تولید کننده برق دوستدار محیط‌زیست هستیم.

 امسال ۵۵۰۰ مگاوات واحد نیروگاهی جدید راه‌اندازی خواهد شد که این میزان افزایش ظرفیت در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده و رکورد جدیدی در این حوزه محسوب می‌شود. در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور از مرز ۷۰ هزار مگاوات عبور کرده و  ۱۲۹ نیروگاه در قالب ۵۹۰ واحد تولید برق حرارتی در حال فعالیت هستند که ۶۷.۵ درصد از این ظرفیت در اختیار بخش خصوصی است.

سال گذشته ۸۲ درصد سوخت مورد نیاز توسط گاز طبیعی تامین شد و میزان تولید برق تمامی نیروگاه‌های کشور (حرارتی، تجدیدپذیر، اتمی و برق‌آبی) به ۳۵۹ میلیارد کیلووات ساعت رسید که حدود ۹۵ درصد از این رقم توسط نیروگاه‌های حرارتی تولید شده است.

محسن طرزطلب - مدیرعامل شرکت برق حرارتی در همین راستا اعلام کرد: ضریب آمادگی نیروگاه‌ها در پیک تابستان سال گذشته ۹۸ درصد بوده و امسال در تلاشیم تا خروج‌های اضطراری‌ واحدها را به حداقل رسانده و ضریب آمادگی نیروگاه‌ها را به ۹۹.۵ درصد افزایش دهیم. سال گذشته ۱۵۷۰ مگاوات واحد جدید حرارتی به مجموعه تولید برق کشور افزوده شد و در سال ۱۴۰۰ بجز منابع حاصل از فروش برق جمعا حدود ۶۰۰۰ میلیارد تومان تامین اعتبار توسط این شرکت انجام شده است که امیدواریم امسال بتوانیم این رقم را به سه تا چهار برابر افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۳۵۸ هزار قطعه نیروگاهی در داخل کشور ساخته شده است، گفت: درصددیم با همکاری پژوهشگاه نیرو و دانشگاه‌ها بتوانیم ۸۵ درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت نیروگاهی را در داخل کشور تولید کنیم. امسال ۵۵۰۰ مگاوات واحد نیروگاهی جدید راه‌اندازی خواهد شد،  طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته در نیمه نخست امسال ۳۶۸۶ مگاوات و در نیمه دوم سال ۱۸۴۰ مگاوات واحد حرارتی جدید وارد مدار خواهد شد که چنین افزایش ظرفیتی در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده و رکورد جدیدی در این حوزه محسوب می‌شود.

به گفته مدیرعامل شرکت برق حرارتی همچنین ۱۱۱۳ مگاوات برنامه ارتقای توان عملی نیروگاه‌های موجود با هدف توسعه تولید دانش‌بنیان در ۲۸۶ واحد نیروگاهی پیش‌بینی شده که تاکنون ۳۶۱ مگاوات از این برنامه محقق شده همچنین برای دوره اوج بار امسال حدود ۱۰۰ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی پیش‌بینی شده که تاکنون ۷۸ هزار مگاوات از برنامه یاد شده به سرانجام رسیده است و در تلاشیم تا اواخر اردیبهشت‌ بتوانیم تعمیرات تمامی واحدهای نیروگاهی را به اتمام برسانیم.

به‌گزارش ایسنا، مجموعا در سال گذشته ۳۵۹ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در تمامی نیروگاه‌های کشور (حرارتی، برقابی، اتمی و تجدیدپذیر) تولید شده است که سهم نیروگاه‌های حرارتی (بخاری، گازی، سیکل‌ترکیبی) از این رقم بیش از ۳۲۴ میلیارد کیلووات ساعت بوده است.

نیروگاه‌های حرارتی توان تامین برق را دارند؟

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد