بدراقتصاد: دومین دوره آموزش زبان و ادبیات فارسی به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دانشکده دخترانه «سیتی گلبهار» شهر پیشاور ایالت خیبر پختونخوا پاکستان آغاز شد.
به گزارش ایرنا «طاهره جمال» رئیس دانشکده دخترانه «سیتی گلبهار پیشاور» در آیین آغاز دوره جدید آموزش زبان و ادبیات فارسی در این دانشکده که با حضور 24 دانشجو و فراگیر زبان و ادبیات فارسی آغاز شد، گفت:زمانی نه چندان دور زبان و ادبیات فارسی در مدارس،دبیرستان ها و دانشکده های این ایالت رایج بود، ولی با برچیده شدن زبان فارسی از دبیرستان ها،از رونق زبان فارسی کاسته شد.
وی از گنجانده شدن دوباره زبان فارسی در سرفصل های درسی مقطع کارشناسی زبان و ادبیات اردو اظهار رضایت کرد.
وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور نیز در سخنانی با تقدیر از رئیس دانشکده «سیتی گلبهار» پیشاور در راه اندازی این دوره آموزشی گفت:زبان و ادبیات فارسی سهم زیادی در فرهنگ مشترک دو کشور همسایه ایران و پاکستان دارد.
«عباس فاموری» با تبیین مشترکات فرهنگی ایران و پاکستان، گفت:اشعار و کتاب های فراوانی در پاکستان به فارسی نوشته شده که بدون دانستن زبان و ادبیات فارسی، فهم آن برای دانشجویان و اهل پژوهش، امکانپذیر نیست.
وی اضافه کرد:زبان فارسی به عنوان هویت فرهنگی پاکستان بیش از 700سال به عنوان زبان رسمی شبه قاره بوده است.
مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور پاکستان اضافه کرد:اگرچه پس از حضور انگلیسی ها در شبه قاره، زبان انگلیسی جایگزین فارسی شد، اما بدون دانستن زبان فارسی درک میراث فرهنگی پاکستان امکانپذیر نیست .
به گزارش ایرنا ،نخستین دوره آموزش زبان فارسی در دانشکده دخترانه «باچاخان» پیشاور پاکستان، چندی پیش با حضور 35 زبان آموز و به همت خانه فرهنگ ایران در شهر پیشاور برگزار شده بود.
زبان فارسی بیش از هفت قرن به عنوان زبان رسمی شبه قاره بوده تا اینکه انگلیسی ها به زور زبان انگلیسی را جایگزین آن کردند.
زبان فارسی همچنان در تعدادی از دانشگاهها و مراکز علمی پاکستان تدریس می شود و متون ،دیوان اشعار و مجلات به زبان فارسی در این کشور چاپ می شود.
تعداد زیادی نسخه خطی فارسی در موزه ها و کتابخانه های دولتی و خصوصی پاکستان نگهداری می شود.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها