نفتون: مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در شرایط فعلی باید با مدیریت آبهای زیر زمینی و کنترل سیلاب و ذخیره سازی آب منابع آبی کشور را مدیریت کرد، در غیر این صورت مشکلات متعددی در کشور به وجود میآید.
الماسوندی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بارندگیها در کشور گفت: نسبت به متوسط ۵۷ سال گذشته میزان بارشها با رشد قابل توجهی رو به رو بوده که این مسئله بیانگر این است که در برخی از سالها ممکن است کشور دچار ترسالی و در بخشی سالها دچار خشکسالی شود.
وی ادامه داد: با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک که در کشور ما حاکم است باید گفت ایران شرایط نامتناسبی از نظر سیلاب دارد به گونهای که چهارمین کشور در سطح دنیا در زمینه سیلاب شناخته شدیم به همین دلیل میبایست تمهیداتی در حوزه ذخیره آب صورت گیرد.
مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر این مسئله که باید با ایجاد سازوکاری در سالهای پر آب نسبت به ذخیره آب اقدام کرد به گونهای که بتوان در سالهای کم آب از آب ذخیره شده استفاده شود اظهار کرد: در تمام کشورهای دنیا که دارای سیلابهای مخرب هستند این مسئله به عنوان یک اصل شناخته شده که باید برای جلوگیری از خسارات ناشی از این مسئله اقداماتی صورت گیرد.
به گفته الماسوندی با ذخیره سازی آب میتوان شرایط را رقم زد که نه تنها آب بیشتری برای کشور ذخیره شود بلکه از خسارات احتمالی نیز جلوگیری به عمل آید.
وی یکی از عمدهترین مشکلات کشور در حوزه منابع آبی را بارشهای ناهمگون دانست و افزود: ممکن است در یک منطقه و در ۲۴ ساعت بارندگی زیادی اتفاق افتد که اگر در این شرایط مدیریت سیلاب صورت نگیرد قطعاً وضعیت نابسامانی رقم خواهد خورد. به همین دلیل کنترل سیلاب موضوعی بسیار مهمی است که باید مورد توجه مسؤولان قرار گیرد.
مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید به این مسئله که میبایست سدهای که عمر مفیدشان به پایان رسید جایگزین کرد خاطر نشان کرد: چندین سال است که سد بختیاری مورد مطالعه قرار گرفته که با توجه به شرایط موجود باید این سد ساخته و جایگزین سد فرسوده شود.
الماسوندی یکی دیگر از برنامههای که میتوانند در مدیریت منابع آبی کشور کمکرسان باشد توسعه انرژیهای برق آبی دانست و اظهار کرد: با ذخیره آب علاوه بر حفظ و نگهداری میتواند میزان تولدی انرژی از این طریق افزایش داد.
وی با اشاره به توسعه انرژی برق آبی در کشورهای پیشرفته خاطر نشان کرد: در حال حاضر کشور برزیل سهم عمدهای از تولید برق خود را به این بخش اختصاص داده است و این در شرایطی است که ما نیز میتوانیم ظرفیت فعلی تولید انرژی برق آب را در کشور که اکنون معادل ۱۸ تا ۲۰ درصد است تا حد قابل توجهی توسعه دهیم.
چندی پیش نیز ابوالقاسم حسین پور مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها گفت: د ر حال حاضر با اجرای طرحهای آبخیزداری، ۲۸۰ میلیون مترمکعب معادل ۲۰ درصد از سیلاب کنترل و مدیریت شده است در حالی که بیشتر دشتهای کشور سیل گیر هستند.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها