بدراقتصاد: دبیر سیوپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، اعلام کرد: جشنواره فیلم کوتاه مهمترین جشنواره خاورمیانه در حوزه سینمای کوتاه است و بهترین چشمانداز وضعیت فیلم کوتاه را به ما عرضه میکند.
به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، سیدصادق موسوی صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری سی و پنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، با اشاره به اینکه ما سالهای خوبی را از نظر موفقیتهای سینمای کوتاه سپری میکنیم، افزود: در پاسخ به عدهای هم که میگفتند اطلاعاتی که ما از حضورهای بینالمللی میدهیم، مستند نیست، کتابی از این موفقیتها تدوین و اخیرأ منتشر کردهایم.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، ادامه داد: آنقدر فیلمهایی با سوژههای بدیع و خلاق در این حوزه میبینیم که به حق جریان فرهنگی و هنری کل صنعت سینمای ایران را نمایندگی میکند و در عین حال ممکن است نسبت به بخشهای دیگر کمترین اعتبارات را جذب کند.
موسوی گفت: فیلم کوتاه مسیر بهتری در پیش دارد و وضعیت آن با هیچ بخشی قابل مقایسه نیست. در کدام حوزه ما نزدیک به 2 هزار حضور بینالمللی و 370 جایزه داشتهایم؟ امیدواریم جشنواره سی و پنجم در شأن این وضعیت برگزار شود.
دبیر سیوپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار اختتامیه در برج میلاد برگزار میشود، گفت: تفاوت امسال ما در برگزاری جشنواره نسبت به سال گذشته عمدتا در حوزه بینالملل است که تغییرات جدی خواهد داشت.
وی افزود: در این حوزه تعداد زیادی از فیلمها به دست ما رسیده و دیده هم شده است؛ اصرار ما بر این بود که فیلم معمولی در این بخش نداشته باشیم از همین رو از میان پنج هزار و 100 فیلم رسیده، 67 فیلم به مرحله نهایی راه پیدا کرده است.
موسوی ادامه داد: صد و بیست کشور برای ما اثر فرستادهاند و امسال برای اولین بار بازار بینالمللی فیلم کوتاه راه انداختهایم و تعدادی خریدار پیدا کردیم و امیدواریم بتوانیم یک فضای اقتصادی و فرهنگی در عرصه فیلم کوتاه پیدا کنیم.
دبیر سیوپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، گفت: با منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما گفتگوهایی داشتهایم که گفتند برخی تهیهکنندگان سینمای بلند علاقهمند به حضور در جشنواره و سرمایهگذاری در امر فیلم کوتاه هستند و میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
وی افزود: امسال از 110 مهمان خارجی برای حضور در جشنواره دعوت و ویزای چهل نفر از آنها تا به امروز صادر شده و این در شرایطی است که در وضعیت ناجوانمردانهای قرار داریم و دشمنان ما، فشار بسیاری برای اخلال داشتهاند. با این وجود چنین مهمانانی به جشنواره ما میآیند.
موسوی با بیان اینکه بعد از فرانسه بیشترین کشوری که به ما اثر فرستاده، آمریکا است، اظهار داشت: هنرمندان گوششان به این فضای ایرانهراسی بدهکار نیست و همه پذیرفتهاند در همین شرایط آثار خود را به جشنواره بفرستند.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، اظهار کرد: برای مراسم اختتامیه از مقامات سیاسی مانند محمدجواد ظریف، محمدجواد آذری جهرمی، سورنا ستاری دعوت کردهایم و امیدواریم در مراسم حضور داشته باشند. همچین تعداد زیادی سفیر به این جشنواره دعوت شدهاند. ضمن اینکه تمام سفرا از برنامههای این جشنواره مطلع هستند و می دانند در چه روزی چه فیلمی و چه برنامهای وجود دارد.
وی با بیان اینکه هزینه تولید فیلم کوتاه در سال جاری بسیار بالا رفته است و به دلیل گرانی اجاره تجهیزات، با دو مرحله انتخاب فیلمها مواجه شدیم، گفت: با توجه به اینکه فیلم کوتاه فرصت دیگری برای اکران ندارد از هیات انتخاب تقاضا کردیم تعداد فیلمها را افزایش دهند.
موسوی ادامه داد: ما با تلاش بسیار توانستیم با دبیرخانه جشنواره تامپره فنلاند به توافق برسیم که امسال باکسی داشته باشیم که بهترین آثار این جشنواره به نمایش دربیاید. همچنین بخشی از آثار برگزیده کشور استونی را در جشنواره اکران میکنیم که به نمایش بهترین انیمیشنهای این کشور میپردازد.
وی در ادامه درباره محتوای آثار کوتاه، توضیح داد: ممکن است در برخی فیلمها زبان گزنده باشد اما امکان ندارد ابتذال و واژههای رکیک را در این آثار ببینید؛ حتی در آثاری که نمیتوانند به این جشنواره راه پیدا کنند. زیرا این مدیا سعی در بیان مشکلات دارد.
دبیر سیوپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، درباره عدم جذب اسپانسر نیز گفت: جشنواره فیلم کوتاه جذابیت سرمایهگذاری برای اسپانسرها را ندارد چراکه آن چهرههای مشهور سینما در این رویداد نیستند و امکان بر پرده رفتن فیلمها هم در طول سال وجود ندارد.
این مدیر فرهنگی ادامه داد: البته برخی از اسپانسرها مبالغ کمی را برای تبلیغات پیشنهاد دادهاند که من فکر میکنم در شأن معتبرترین جشنواره فیلم کوتاه خاورمیانه نیست و از همین رو تا کنون آن را نپذیرفتهایم.
موسوی در بخش دیگری از این نشست خبری درباره اعتراض برخی فیلمسازان نسبت به راه نیافتن و اعمال ممیزی روی آثارشان گفت: در دورهای که من مسئول شبکه نمایش خانگی بودم، برای حضور برخی از آثار در جشنواره به دبیر نامه میزدم که این فیلم ها را با مسئولیت خودتان نمایش بدهید. البته این یک امتیاز فراقانونی بود که ما بر اساس اعتماد این کار را میکردیم. از سال گذشته تاکید شد که به قانون رو بیاوریم و برخی از فیلمها هم موفق به اخذ پروانه نمایش نشدند.
وی ادامه داد: بیش از 250 فیلم به شورای نظارت رفت که در این مرحله 17 فیلم نتوانستند مجوز لازم برای نمایش را دریافت کنند.
دبیر سیوپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، با تاکید بر اینکه ابتذال جنسی و اخلاقی و رکیک گویی در این فیلمها نبود، گفت: ما دوباره تقاضا کردیم این فیلمها را ببینید و در نتیجه این پیگیری سه فیلم دیگر هم مجوز گرفتند و امیدواریم تا پایان هفته برای تعداد دیگری مجوز دریافت کنیم.
موسوی در واکنش به نامه اعتراضی بیش از 200 سینماگر خطاب به وزیر ارشاد هم گفت: این نامهای که نوشتهاند حتما از سر دلسوزی است و حتما وزیر هم به آن توجه میکند اما ممکن است ملاحظاتی داشته باشیم که به دلیل برخی موضوعات و برخی ایام، حساسیتها بیشتر شود.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران تاکید کرد: دولت به دنبال سانسور و حذف هنرمندان نیست و واقعا هم اینطور نبود که از سر بزدلی به برخی فیلم ها مجوز داده نشود.
موسوی درباره تأثیر شرایط اقتصادی کشور بر برگزاری جشنواره سیوپنجم فیلم کوتاه تهران هم گفت: ما فراخوان جشنواره را اسفندماه منتشر کردیم که دلار چهار هزار تومان بود و الان دلار چهار برابر شده بنابراین جایزه بزرگ ما که پنج هزار دلار بوده هفتاد و پنج میلیون تومان شده است. اما فراخوان در همان دوران اعلام شده بود اما حالا که ارزش ریال افت کرده نمیتوانیم بگوییم آن پنج هزار دلار را نمیدهیم در واقع برای ما وفای به عهد مهم است اما امیدوارم این جایزهها را بچههای ایرانی دریافت کنند.
سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی از 18 تا 22 آبان97 برگزار خواهد شد.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها