چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۶ ۲۳:۱۷:۱۵

بدراقتصاد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه صنعت چاپ یکی از صنایع مهم و مولد در اقتصاد و ارزش افزوده است، گفت: برغم تمام تلاش هایی که در این زمینه صورت گرفته، تراز واردات و صادرات این صنعت مناسب نیست.

تراز-واردات-و-صادرات-صنعت-چاپ-در-کشور-مناسب-نیست

به گزارش بدراقتصاد به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در آیین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ افزود: صنعت چاپ امروز در حیطه های مختلف جایگاه و وجه تمایز های جدی دارد و از لحاظ اقتصادی یکی از صنایع دارای گردش مالی بالا است.
صالحی ادامه داد: این صنعت هم در فضای صنایع و هم در فضای فرا صنایع و محصولات و خدمات مرتبط نقش دارد و امروز به عنوان یک فرا صنعت محسوب می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه صنعت چاپ هم در جهان و هم در کشور ما مهم و قابل اهمیت است،گفت: صنعت چاپ در کشور ما دارای فضای قابل توجهی است. ٥ هزار تا ٨ هزار چاپخانه با حدود ١٠٠هزار شاغل مستقیم و غیر مستقیم در این حوزه مشغول فعالیت هستند.
صالحی تصریح کرد: با وجود همه تلاش های داخلی بیش از ٨٠ هزار تن محصول وارداتی داریم درحالی که صادرات در این بخش ١٠ هزار تن است که این فاصله نشانگر این است که تراز واردات و صادرات صنعت چاپ در کشور مناسب نیست.
وی در عین حال تاکید کرد: صنعت چاپ در حوزه های اقتصاد و فرهنگ باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. بنابر این روز ملی صنعت چاپ فرصتی است که اهالی این صنعت گرد هم آیند و فرصت ها، تهدیدها و آسیب های این حوزه را با یکدیگر رصد و بررسی کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نگاه سال های اخیر به صنعت چاپ در این وزارت خانه،ادامه داد: اولین نگاه این است که چاپ را به عنوان یک صنعت فعال،خلاق، مولد و موثر باید دید.
صالحی خاطرنشان کرد: درست است که چاپ در جهان و ایران با حوزه نشر و مکتوب آغاز شد اما امروز تنوع و تکثر بسیاری را در برگرفته است و حوزه مکتوب به معنای کتاب و مطبوعات بخش محدودی از فعالیت های این صنعت را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: بر اساس مطالعات مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و بررسی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در معاونت فرهنگی به این نتیجه رسیدیم که باید صنعت چاپ را جدی تر از گذشته بدانیم و آن را به عنوان یک رده مهم و اصلی در کل صنایع ایران تلقی کنیم.
وزیر ارشاد تصریح کرد: با این نگاه بخش صنعتی چاپ به وزارت صمت تفویض شد و در این زمینه تفاهم نامه ها و آیین نامه هایی امضا و تنظیم شد ولی این را هم می دانیم که وجه فرهنگی این صنعت هم بسیار مهم است و ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارتباطات تاریخی و عمیقی با این صنعت داریم و آن را حفظ خواهیم کرد.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه صنعت چاپ به نگاه یکپارچه ای نیاز دارد ابراز امیدواری کرد: وزارت صنعت ، معدن و تجارت به کمک این صنعت بیاید زیرا این صنعت در منطقه و جهان مسیر رو به شتابی را دارد.
صالحی اظهار داشت: دومین نگاهی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درمورد حوزه چاپ دنبال می شود تفویض حوزه های تصدی گری به اتحادیه ها و اصناف مرتبط است و با همین نگاه بوده که امسال برگزاری جشنواره ملی صنعت چاپ به اتحادیه مرتبط آن واگذار شد.
وی با اشاره به فضای اقتصادی کشور گفت: شرایط و موقعیت های اقتصادی امروز مسائلی را بر کل اقتصاد کشور و از جمله صنعت چاپ تحمیل می کند اما در دولت در زمینه صنعت چاپ اتفاقات خوبی می تواند بیفتد زیرا هم رییس جمهور و هم دولت بر بهبود فضای کسب و کار صنایع به ویژه صنعت چاپ تاکید دارند.
صالحی تصریح کرد: وزارت صمت نیز بسته ای را در این زمینه آماده کرده است که اجرای آن منجر به بهبود محیط کسب و کار با نگاه رفع موانع می شود.
وی ابراز امیدواری کرد: هر چه زودتر مسیر تغییر و تکمیل شرح وظایف وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صمت نیز طی شود و با سرعت بیشتری دوران گذار در این زمینه را طی کنیم و این جابه جایی نیز با نگاه حمایتی از صنعت چاپ باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر همکاری تشکل ها و اتحادیه های صنعت چاپ تاکید کرد و گفت: هر چه این اتحادیه ها به یکدیگر نزدیک تر باشند منجر به اقتدار صنعت چاپ خواهد شد.
صالحی افزود: صنعت چاپ به افزایش بهره وری نیز نیازمند است. این صنعت نیازمند نگاه ، دانش و مهارت جدید و ترکیب آن با دانش پیشکسوتان این صنعت است که منجر به تقویت آن شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پایان این آیین در جمع خبرنگاران درباره مشکلات حوزه نشر و تغییر کاربری برخی کتابفروشی ها،گفت: این مشکل متاسفانه کم و بیش وجود دارد اما مسیر به نسبت سریعی که قبلا در زمینه تعطیلی کتابفروشی ها وجود داشت، تا حدودی متوقف شده است و بر اساس گزارش های موجود در یکسال اخیر سرعت تعطیلی کتابفروشی ها متوقف شده است.
صالحی افزود: این مسئله در پی اجرای برخی طرح های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مانند طرح های حمایتی از کتابفروشی ها از جمله عیدانه و تابستانه کتاب ایجاد شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در شرایط کنونی نگرانی هایی هم در زمینه فعالیت ناشران، هم در زمینه فعالیت کتابفروشان وجود دارد و طبعا آثار خودش را در این حوزه نشان می دهد. 
صالحی تاکید کرد: افزایش قیمت مواد اولیه از جمله کاغذ و سایر اقلام مورد نیاز در نشر کتاب در افزایش قیمت محصولات حوزه نشر تاثیر می گذارد که این خود در کاهش سرانه مطالعه اثرگذار است و سبد سرانه مطالعه ما را کوچکتر می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تلاش های دولت برای حل مشکلات اقتصادی افزود: اگر بخواهیم شاهد تعطیل نشدن بیشتر واحدهای صنفی در حوزه نشر از جمله کتابفروشی ها باشیم نیازمند حمایت بیشتر دولت به ویژه بخش های اقتصادی هستیم که در این زمینه تلاش هایی صورت گرفته است.
آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره صنعت چاپ یکشنبه شب با حضور جمعی از دست اندرکاران و پیشکسوتان این صنعت در تالار وحدت برگزار و در خاتمه از برگزیدگان این رویداد تجلیل شد.
به گزارش ایرنا، هجدهمین جشنواره صنعت چاپ همزمان با 11 شهریورماه سالروز ملی صنعت چاپ ایران همه ساله با تجلیل از پیشکسوتان شاخص، تولید کنندگان برتر و نفرات شاخص این صنعت برگزار می شود.
این جشنواره با هدف تبادل اندیشه، افکار و تجربیات صاحب نظران و متخصصان برای زمینه سازی شناسایی خلاقیت­ ها و استعدادهای فعالان این صنعت برگزار شد.
جشنواره صنعت چاپ با توجه به سال «حمایت از تولید کالای ایرانی» تلاش کرد تا نقش مهم حوزه چاپ و بسته بندی در تولید محصولات فرهنگی و اهمیت آن در بهبود اقتصاد فرهنگ و تأثیر مثبت آن در چرخه تولید و توسعه ملی را برمحور این سیاست به پیش ببرد. 
در هجدهمین دوره این رویداد حبیب الله ترکمان، محمد معالج، عباس سرابیان و جواد اسماعیلیان به عنوان پیشکسوتان شاخص، حمیدرضا طاهری آشتیانی، راستین فروتن، خیراللّه محبوبی، اصغر بیاضیان و محمدعلی آقایی زاد نیکجو به عنوان تولیدکنندگان برتر و غلامرضا سحاب و اسماعیل دمیرچی به عنوان نفرات شاخص صنعت چاپ کشور معرفی و تجلیل شدند. 
قراراست برترین کارهای چاپی در آذر 97 در مراسمی معرفی و تجلیل شوند.

تراز واردات و صادرات صنعت چاپ در کشور مناسب نیست

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد