شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۸ ۰۱:۰۲:۲۹

اقتصادکارامد: مطابق با آمار یک ساله در پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۴۸ درصد محصولات پتروشیمی و پایه نفتی، ۲۸ درصد معدن و صنایع معدنی و ۱۵ درصد کالاهای صنعتی و ۹ درصد محصولات کشاورزی از ایران صادر می‌شود.

تحقق-رشد-صادرات-غیرنفتی-برنامه-هفتم-نیازمند-عبور-از-خام-فروشی-است

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه تحقق متوسط رشد سالانه ۲۳ درصدی صادرات غیرنفتی که در قانون برنامه هفتم پیشرفت پیش بینی شده است، نیازمند عبور از خام‌فروشی است، تصریح کرد: مطابق با آمار یک ساله در پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۴۸ درصد محصولات پتروشیمی و پایه نفتی، ۲۸ درصد معدن و صنایع معدنی و ۱۵ درصد کالاهای صنعتی و ۹ درصد محصولات کشاورزی از ایران صادر می‌شود.

به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، محسن منتظری امروز دوشنبه، افزایش درآمد ملی را به عنوان یکی از کارویژه‌های اصلی‌ صادرات معرفی کرد و افزود: فرآیند صادرات، به کشورها این امکان را می‌دهد تا محصولات و خدمات خود را به بازارهای جهانی عرضه و از این طریق درآمد ارزی کسب کنند.

وی ضمن معرفی صادرات به‌ عنوان یکی از مولفه‌های درآمدزایی بر خلق درآمدهای ارزی جدید از طریق افزایش صادرات غیرنفتی، گفت: بخش اعظم محصولات کشاورزی به‌صورت فله و خام صادر می‌شود و به نظر می‌رسد همچنان در موضوع خلق ارزش‌افزوده در محصولات صادراتی عقب هستیم و باید با انجام یکسری اقدامات زیرساختی و سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های تحقیق و توسعه و توسعه فن‌آوری های جدید در شرکت‌ها ، فرآیندهای تولید را بهبود و محصولات نوآورانه تولید کنیم.

به گفته منتظری، تولید محصولات نوآورانه منجر به افزایش کیفیت کالاها و ایجاد مزیت رقابتی در بازارهای بین‌الملل می‌شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه تکمیل و تقویت زنجیره ارزش صنایع پایین دستی می‌تواند در کاهش خام‌فروشی نقش به‌سزایی داشته باشد، گفت: باید شرایطی فراهم شود تا افزایش سود صنایع تابعی از تقویت زنجیره ارزش و تولید و بسط این منظومه تلقی شود.

تحقق رشد صادرات غیرنفتی برنامه هفتم نیازمند عبور از خام فروشی است

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد