نفتون: معاون وزیر نیرو گفت: بر اساس بررسیهای صورت گرفته، تجدیدپذیرها ارزانترین روش تأمین انرژی در ایران و تمام دنیا هستند.
به گزارش ایسنا، سیدمحمد صادقزاده، معاون وزیر نیرو در مراسم اختتامیه یازدهمین نمایشگاه انرژی تجدیدپذیر، بهرهوری و صرفهجویی انرژی با اشاره به حمایتهای مجلس شورای اسلامی برای توسعه تجدیدپذیرها اظهار کرد: میتوانم قاطعانه اعلام کنم که مجلس شورای اسلامی یکی از بیسابقهترین حمایتها را از توسعه این انرژی داشته است که این مساله نیز در مقایسه با کشورهای دنیا امری بینظیر است.
وی با تاکید به این مساله که حتی در آلمان نیز که کشوری پیشرو در توسعه تجدیدپذیرها شناخته میشود، از حیث زمان و هزینههای انجام شده برای توسعه قابل قیاس با ایران نیست، گفت: مجلس شورای اسلامی سه گام اصلی را برای توسعه این انرژی در دستور کار خود قرار داد.
معاون وزیر نیرو با اشاره به طرح اول مطرح شده از سوی مجلس اظهار کرد: اصلاح الگوی مصرف انرژی که تبدیل به قانون شده است توانسته تأثیرات بسیار زیادی را در توسعه تجدیدپذیرها بگذارد به گونهای که تنها یک ماده آن منشأ تمام تغییرات در انرژی تجدیدپذیر بوده است.
وی افزود: بر اساس ماده ۶۱ این قانون دولت موظف شده تا از تمام تولیدکنندگان غیردولتی انرژی تجدیدپذیر را به صورت بلندمدت خریداری کند که این مساله مترقیترین روش توسعه تجدیدپذیرها بوده است.
او با بیان اینکه کلمه بلندمدت بسیاری از مشکلات صنعت تجدیدپذیرها را برطرف کرده، عنوان کرد: کلمه بلندمدت سبب شد که در آئیننامه اجرایی ۲۰ سال تضمین قید شود که همین مساله نیز دغدغه تولیدکنندگان را کاهش دهد.
به گفته وی، گام دومی که مجلس شورای اسلامی در این حوزه برداشت قانون حمایت از صنعت برق بود. بهگونهای که بر اساس ماده ۵ منابع مالی طرح تأمین شد و این در شرایطی است که در تمام دنیا روش استفاده از مالیات سبز به عنوان بهترین روش شناخته شده است.
صادقزاده با بیان اینکه در ایران نیز از همین روش یعنی استفاده از عوارض برق برای تأمین سرمایه تجدیدپذیرها استفاده میشود، گفت: این منبع یک منبع مطمئن و منطقی برای توسعه تجدیدپذیرها است که همین مساله نیز تأثیرات بسیار زیادی را در توسعه این صنعت بر جا گذاشته است.
وی قدم سوم مجلس شورای اسلامی در این حوزه را استناد به ماده ۸ قانون اصلاح الگو مصرف دانست و افزود: ساختار توسعه تجدیدپذیر که همان اساسنامه ساتبا بود مشخص کرد که همین مساله نیز اثرات منحصر به فردی را در تجدیدپذیرها داشت و یک استحکام محکمی را در بدنه این صنعت به وجود آورد.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: این سه گام اساسی را که مجلس برای توسعه تجدیدپذیرها برداشت موجب ایجاد نظام در این صنعت شد؛ بهگونهای که اکنون میتوانیم اعلام کنیم که هیچ خلع قانونی در این صنعت وجود ندارد اما لازم است در حوزه نظارت اقداماتی صورت گیرد زیرا اقدامی که سال گذشته در راستای کسر ۵۰۰ میلیارد تومان از بودجه تجدیدپذیرها صورت گرفت موجب عقبنشینی بسیاری از سرمایهگذاران شد.
وی با بیان اینکه انرژی تجدیدپذیر امروز یک انرژی لوکس نیست و اقتصادیترین روش تأمین انرژی در دنیا به حساب میآید، گفت: امروز هزینههای تجدیدپذیر در کشور ما به چهار تا پنج سنت کاهش یافته است که باید این مساله مورد توجه قرار گیرد.
وی پیشنهاد داد: در شرایط سخت تحریم تحمیلی که امکان صادرات نفت محدود شده است لازم است تا از آمادگی شرکتهای متعدد که فعال در حوزه تجدیدپذیر هستند، استفاده کرد چراکه اکنون بسیاری از شرکتهای تجدیدپذیر تقاضا دارند که در ازای تولید برق تجدیدپذیر و دریافت پول نقد نفت و فرآوردههای نفتی را دریافت کنند که این مساله نیز علاوه بر فراهم ساختن زیرساختها میتواند بسیاری از مشکلات را نیز برطرف کند.
در ادامه جنتی، عضو انجمن انرژیهای تجدیدپذیر با اشاره به ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر در کشور گفت: علیرغم مشکلات موجود در این حوزه کارآفرینان حوزه تجدیدپذیر توانستهاند ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر را به ۷۰۰ مگاوات افزایش دهند و نکته قابل توجه این است که ۴۷ درصد از سرمایهگذاری خارجی انجام گرفته در سال ۹۶ در کشور مربوط به حوزه تجدیدپذیر بوده است.
مدیرعامل شرکت نیرو نویان قشم با بیان این که کارآفرینان حوزه تجدیدپذیر ثابت کردهاند که برق تجدیدپذیر یک کالای لوکس نیست بلکه یک نیاز برای کشور است، گفت: تولید برق از منابع تجدیدپذیر از هر نظر به نفع کشور است زیرا این مساله موجب کارآفرینی و اشتغال، صرفهجویی در مصرف آب، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، جلوگیری از تولید دیاکسید کربن، عدم نیاز به سوختهای فسیلی، تولید حداکثری در پیک مصرف تابستان، فاصله کم تولید تا مصرف و عدم جلوگیری از اتلاف انرژی در انتقال و مهمتر از همه وجود پتانسیل مناسب کشور در جهت تولید است.
وی با اشاره به افزایش نرخ ارز گفت: چند ماهی است که سرعت قطار این صنعت به واسطه شرایط اقتصادی کشور کند شده است که البته این مساله تنها مختص به این صنعت نیست و کل صنعت کشور را تحتالشعاع قرار داده است.
جنتی اظهار کرد: تقاضای بنده این است که در همین شرایط نیز سازوکاری فراهم شود که چرخ صنعت از کار نیفتد و با همه سختیها به کار خود ادامه دهد که این مساله نیز نیازمند همکاری منسجم است.
وی تاکید کرد: رشد انرژیهای تجدیدپذیر در سالهای اخیر مناسب بوده که این مساله بیانگر وجود ظرفیتهای بالا در این حوزه است؛ چرا که با حضور کارآفرینان تجدیدپذیر توانستهایم با هموار کردن مسیر تولید انرژیهای نو یک حرکت جهادی در این صنعت رقم بزنیم.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها