شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۸ ۰۲:۰۰:۰۸

نفتون: مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: سد بالارود در زمان ساخت در سال های ۹۷ و ۹۸، سیلاب بالای ۹۰۰ مترمکعب بر ثانیه را مهار کرده است.

تاثیر-سد-بالارود-در-کنترل-سیلاب‌های-مخرب-سال‌های-۹۷-و-۹۸

فرهاد ایزدجو در مراسم آبگیری سدبالارود اندیمشک که امروز (۹ اردیبهشت‌ماه) به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رئیس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: سد بالارود یک سد مخزنی با سرمایه‌گذاری ۶۴۵ میلیارد تومان است که از امروز آبگیری آن آغاز می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: این سد در شهر حسینیه اندیمشک و روی رودخانه بالارود و میان دو رودخانه دز و کرخه احداث شده است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: مخزن این سد ۱۳۱ میلیون مترمکعب است و می‌تواند ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب‌های تنظیم‌نشده و سیلابی را تنظیم و برای مصارف پایین‌دست رهاسازی کند.

ایزدجو با اشاره به اهداف اساسی اجرای سد بالارود عنوان کرد: کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه بالارود که در سال‌های گذشته خسارت‌هایی به بار می‌آورد، از مهمترین اهداف اجرای این سد است.

وی افزود: این سد در زمان ساخت در سال های ۹۷ و ۹۸، سیلاب بالای ۹۰۰ متر مکعب بر ثانیه را مهار کرده و دبی خروجی را به صورت تنظیم‌شده و در حد تاب‌آوری رودخانه پایین‌دست رهاسازی کرده است. احداث سد بالارود اثر خوبی در کنترل سیلاب ها دارد. توسعه اراضی کشاورزی به میزان ۶۵۰۰ هکتار در پایین‌دست و تامین آب شرب شهرهای حسینیه و بیدروبه از دیگر اهداف مهم اجرای این سد است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اشتغال‌زایی این طرح گفت: با بهره‌برداری کامل از این طرح، برای ۲۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم و ۸۰ نفر به صورت مستقیم اشتعال‌زایی می‌شود. ایجاد جاذبه‌های گردشگری و افزایش رونق اقتصادی از دیگر اهداف اجرای این سد است.

وی افزود: یکی از نکات بسیار مهم این سد این است که کلیه قطعات و تجهیزات هیدرو مکانیکال آن ساخت داخل هستند.

تاثیر سد بالارود در کنترل سیلاب‌های مخرب سال‌های ۹۷ و ۹۸

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد