نفتون: پرونده سال آبی ۱۳۹۸- ۱۳۹۹ در حالی باز شده است که آمارها از بهبود وضعیت مخازن سدها نسبت به سال گذشته حکایت دارند و آنطور که مسئولان اعلام کردهاند، با حجم خوبی از مخازن وارد سال آبی جدید خواهیم شد.
به گزارش ایسنا، سال آبی ۱۳۹۷ - ۱۳۹۸ از حیث بارشها نسبت به متوسط بلندمدت یعنی مدت ۵۰ ساله، ۴۳ درصد افزایش بارش و نسبت به سال گذشته آبی (۱۳۹۶- ۱۳۹۷) نیز تا اواسط خردادماه، ۱۰۳ درصد افزایش داشته است و مخازن نسبت به سال گذشته بیش از ۱۵ میلیارد متر مکعب از آب بیشتری برخوردار شدند.
از سوی دیگر تعداد قابل توجهی از تالابهای ایران بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد آبگیری شدهاند. این علاوه بر افزایش ورودی در دریاچه ارومیه است و موجب شده که سطح دریاچه ارومیه حدود ۸۹۰ کیلومتر مربع نسبت به سال قبل توسعه پیدا کند و تراز آب نیز حدود ۱۱۰ سانتی متر افزایش داشته است. همچنین بر اساس آماری که رضا اردکانیان-وزیر نیرو- در آخرین روز تیرماه ارائه کرد، ۷۵ درصد مخازن سدهای کشور در آن تاریخ پر بود، در حالی که این رقم در سال گذشته ۴۹ درصد بوده است.
حجم آب موجود مخازن سدها در سه ماه اخیر
بر این اساس، حجم آب موجود مخازن سدهای کل کشور در خردادماه (۴۰۰۷۲ میلیون مترمکعب) نسبت به ماه گذشته (۴۱۰۴۰ میلیون مترمکعب) ۲.۳۵ درصد کاهش داشته است. حجم آب ورودی به سدهای مخزنی کل کشور نسبت به ماه گذشته ۴۹ درصد و حجم آب خروجی مخازن سدهای کل کشور نسبت به ماه گذشته ۳۵ درصد کاهش داشته است.
حجم آب موجود مخازن سدهای کل کشور تا پایان تیرماه سال ۱۳۹۸ (۳۶۳۸۰ میلیون مترمکعب) نسبت به ماه گذشته (۴۰۰۷۲) ۹.۲ درصد کاهش داشته است. حجم آب ورودی به سدهای مخزنی کل کشور نسبت به ماه گذشته ۵۲ درصد و حجم آب خروجی مخازن سدهای کل کشور نسبت به ماه گذشته ۱۳.۶۳۵ درصد کاهش داشته است.
طبق آخرین آمار نیز حجم آب موجود مخازن سدهای کل کشور تا پایان مردادماه سال جاری (۳۲۶ هزار و ۳۲ هزار و ۶۴۲ میلیون مترمکعب)، نسبت به ماه گذشته ( ۳۶ هزار و ۳۸۰ میلیون مترمکعب) ۱۰.۳ درصد کاهش داشته است. حجم آب ورودی به سدهای مخزنی کل کشور نسبت به ماه گذشته ۴۱.۷ درصد و حجم آب خروجی مخازن سدهای کل کشور نسبت به ماه گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است.
مخازن سدهای تهران در چه حالی هستند؟
بر اساس این گزارش، آمارها حاکی از آن است که مخازن سدهای تهران حدود ۹۹۳ میلیون مترمکعب آب دارند که نسبت به سال قبل حدود ۳۳۰ میلیون مترمکعب بیشتر است. سدهای لتیان، ماملو کرج و طالقان حدودا ۸۵ تا ۹۰ درصد پر هستند و سد لار بر اساس ظرفیت اسمی حدود ۲۰ درصد، اما بر اساس ظرفیت آبگیری از زمان بهرهبرداری تاکنون ۴۵ درصد آب دارد.
ورودی سد کرج حدود هفت تا هشت مترمکعب در ثانیه، سد لتیان حدود شش متر مکعب در ثانیه، سد طالقان حدود هشت مترمکعب در ثانیه، سد ماملو حدود چهار مترمکعب و سد لار حدود هفت مترمکعب در ثانیه است.
تغییرات بارش از اول سال آبی جاری، تاکنون نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۱۰۱ و نسبت به میانگین بلندمدت ۳۹ درصد بوده است. تغییرات حجم آب موجود مخازن سدها در سال جاری نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۵۰ درصد، تغییرات حجم آب ورودی به مخزن از ابتدای سال آبی جاری نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۲۴۷ درصد و تغییرات حجم آب خروجی از مخازن سدها از ابتدای سال آبی جاری نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۱۸۰ درصد بوده است.
افزایش ۶۰ درصدی بارندگی در تهران
آمارها حاکی از آن است که بارندگیهای استان تهران نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته که این اتفاق باعث شده است ذخیره سدهای پنجگانه تهران با افزایش ۳۰۰ میلیون مترمکعبی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مرز ۹۴۰ میلیون مترمکعب عبور کند. میزان بارشهای استان تهران از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه ۹۷) تاکنون به ۳۸۰ میلیمتر رسیده است. این میزان بارندگی در مقایسه با سال پیش از آن ۶۰ درصد و نسبت به مدت متوسط بلندمدت ۴۲ درصد افزایش یافته است.
وضعیت حجم آب مخازن سدهای کشور در مردادماه
بر اساس این گزارش و طبق آخرین آمار که از سوی وزارت نیرو ارائه شده است، حجم آب مخازن سدهای کل کشور تا پایان مردادماه سال جاری ۳۲ هزار و ۶۴۲ میلیون مترمکعب بوده است که نسبت به ماه گذشته که ۳۶ هزار و ۳۸۰ میلیون مترمکعب بوده، ۱۰.۳ درصد کاهش داشته است. همچنین حجم آب ورودی به سدهای کل کشور در مردادماه نسبت به تیرماه ۴۱.۷ درصد کاهش داشته است. حجم آب خروجی مخازن سدهای کل کشور نیز در مردادماه نسبت به تیرماه ۲۰ درصد کاهش داسته است.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها