نفتون: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته از سوی وزارت نیرو، قبوض کاغذی برق باید تا اوایل مهرماه کولهبار خود را از خانههای مردم جمع کنند و پس از آن اطلاعات قبض مشترک توسط پیامک در اختیار وی قرار بگیرد. بنابراین مشترکین باید تا اواسط شهریورماه نسبت به ثبت اطلاعات خود در سامانههای معرفی شده اقدام کنند.
به گزارش ایسنا، اواخر پاییز سال گذشته بود که محمدجواد آذری جهرمی- وزیر فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات- از صرفهجویی ۱۴۴۰ میلیارد تومانی در صورت حذف قبوض کاغذی آب، برق، گاز و تلفن خبر داد و گفت: با این صرفهجویی میتوان کارهای بزرگی به نفع مردم انجام داد و ذهن مردم را باید نسبت به هدر رفت این منابع حساس کرد.
آمارها حاکی از آن است که ۳۵ میلیون کنتور برق، حدوداً همین تعداد کنتور آب و ۲۰ میلیون کنتور گاز وجود دارد و برآوردها نشان میدهد ۱۴۴۰ میلیارد تومان برای قبوض خدماتی هزینه میشود. در حالی که به گفته آذری جهرمی، ظرفیت کامل دولت الکترونیکی فراهم است که تمام این قبوض را به صورت الکترونیکی صادر کند.
بر اساس طرح حذف قبوض کاغذی برق، به جای این قبوض اطلاعات مربوط به مصرف و صورتحساب برق مصرفی مشترکین به صورت الکترونیکی در اختیار آنها قرار میگیرد. به گفته مسئولان، صدور قبوض کاغذی برای ۳۶ میلیون مشترک برق کشور از مهرماه امسال متوقف خواهد شد.
تشریح چهار روش حذف قبوض برقی
اما چهار روش بهمنظور دریافت شماره تلفن همراه مشترکان برای ارسال قبوض پیامکی در نظر گرفته شده است. در روش نخست، ماموران قرائت کنتور پس از مراجعه به منازل شماره تلفن همراه مشترک را دریافت و در سامانه ثبت خواهند کرد.
در روش دوم نیز سرشمارهای اعلام شده است که مشترکان با ارسال شماره شناسه اشتراک خود، اطلاعاتشان در سامانه ثبت خواهد شد و پس از این قبوض خود را به شکل پیامک دریافت خواهند کرد. در واقع همه مشترکان در سطح کشور میتوانند با ارسال *۱* شناسه قبض # به سرشماره ۲۰۰۰۱۵۲۱ نسبت به ثبت شماره همراه خود در سامانه صدور قبض کشور اقدام کنند.
این اقدام باید با شماره همراهی انجام شود که مسئولیت پرداخت صورتحساب برق را برعهده دارد، یعنی مالک، مستأجر و یا هر فرد دیگری که مسئولیت صورت حساب برق از سوی مالک به وی واگذار شده است. پس از آن راهنمایی لازم در قالب پیامک در اختیار مشترک قرار خواهد گرفت.
در روش سوم نیز مشترکان میتوانند با مراجعه به سایت ۳۹ شرکت توزیع در سراسر کشور نسبت به ثبت اطلاعات خود اقدام کنند. همچنین اپلیکیشنی در سایتهای یاد شده قرار گرفته که مشترکان میتوانند با استفاده از آن علاوه بر دریافت قبوض الکترونیکی، تمامی خدمات پس از فروش را از طریق این اپلیکیشن دریافت کنند.
مستاجرها چه کنند؟
چنانچه فردی مالک خانه نیست و مستأجر است، بعد از آنکه از محل مورد نظر نقل مکان کرد، باید شناسه قبض به همراه ستاره دو را به همان شماره پیامک کند تا فرآیند ارسال قبض آن شماره شناسه متوقف شود. سپس شناسه قبض منزل جدید خود به همراه ستاره یک را مجدد پیامک کند. اگر مشترکی چند قبض برق دارد میتواند شناسه همه را به صورت جداگانه به همراه ستاره یک به شماره مذکور پیامک کند. در حال حاضر برای حدود یک میلیون مشترک که شماره همراه آنها موجود است، به صورت موازی هم قبض کاغذی و هم قبض به صورت پیامک ارسال میشود.
جمع آوری اطلاعات ۲۵ میلیون مشترک
طبق آخرین اخبار که از سوی وزارت نیرو ارائه شده است، از میان ۳۶ میلیون مشترک برق کشور تاکنون اطلاعات ۲۵ میلیون مشترک برای حذف قبوض کاغذی جمعآوری شده است و این افراد قبوض خود را به صورت پیامکی دریافت میکنند. بر اساس آخرین ارزیابی صورت گرفته تاکنون در مناطق مختلف کشور از جمله استانهای سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان و شهرستان مشهد تقریبا قبوض کاغذی برق به طور کامل حذف شده است.
پایتخت نشینان چه کنند؟
بر اساس این گزارش، ۴۰ درصد از مشترکین برق تهران که تعداد آنها یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک است، تاکنون شماره تلفن همراه خود را ثبت کردهاند و قبض آنها به زودی حذف خواهد شد. مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ در آخرین نشست خبری خود از مشترکان تقاضا کرد: برای اینکه از ابتدای مهرماه با مشکل دریافت صورت حساب برق مواجه نشوند، حداقل تا پانزدهم شهریورماه نسبت به ارسال شماره همراه خود اقدام کنند.
مشترکین تهرانی هم میتوانند شناسه قبض خود را با ۱* به شماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ ارسال کنند. همچنین میتوانند با مراجعه به سایت TBTB.IR اطلاعات خود را ثبت کنند و یا زمانی که مامورین اداره برق به منازل آنها برای قرائت کنتور مراجعه میکنند، شماره همراه خود را در اختیار ماموران قرار دهند. بعد از جمعآوری قبوض کاغذی مشترکینی که نیاز به قبوض فعلی دارند، میتوانند به سایت شرکت توزیع برق تهران مراجعه کنند و با وارد کردن شناسه قبض اطلاعات خود را کاملا دریافت کنند. در پیامکی که به مشترکین ارسال میشود، فقط میزان ریال و تاریخ پرداخت اعلام خواهد شد.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها