شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۳۱ ۰۹:۱۰:۲۴

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دریافت ویزیت پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص خارج از تعرفه قانونی تخلف است و با آن برخورد قانونی می کنیم.

با-پزشکان-متخلف-برخورد-می-شود

به گزارش بدراقتصاد به نقل از ایرنا، ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی در وزارت بهداشت افزود: هم اکنون نرخ ویزیت پزشک عمومی 24 هزار و 500 تومان، متخصص 38 هزار و 400 تومان و فوق تخصص 47هزار و 900 تومان در بخش خصوصی است و هر رقمی خارج از این تعرفه تخلف محسوب می شود.
وی گفت: تخلفات قابل توجهی از نرخ ویزیت در بین پزشکان نداریم اما از پزشکان می خواهیم نرخ ویزیت تعیین شده را بر اساس تعرفه اعلامی رعایت کنند.
حریرچی گفت: در بیمارستانهای خصوصی، دولتی و عمومی شهرستانها تخلفات کمتر از تهران است.
مردم مراقب افراد بیمارنما باشد
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشدار داد: مردم مراقب افراد بیمارنما و بیماران ساختگی باشند، اگر قصد کمک دارند می توانند مبلغ کمکی را به مراکز درمانی و بهداشتی از جمله داروخانه ها و بیمارستانها به صورت مستقیم پرداخت کنند تا در این زمینه سوء استفاده مالی صورت نگیرد.
حریرچی اضافه کرد: منابع دولتی 90 درصد هزینه های بیماران را پوشش می دهند و کمک خیران از روشهای رسمی انجام می شود.
وی گفت: در سال 95 حدود 1500 میلیارد تومان از سوی خیران به حوزه سلامت کمک شد. این رقم در سال 96، بیش از 1700 میلیارد تومان بود و با توجه به تغییر الگوی ابتلا به بیماریهای مزمن و غیرواگیر، به کمک بیشتری از سوی خیران نیاز داریم.
به گفته حریرچی، حجم کمک و مساعدت خیرین در حوزه سلامت و نحوه کمک به بیماران نیازمند از جمله موضوعات مهم است و هم اکنون 890 موسسه خیریه سلامت شناخته شده در کشور مشغول به فعالیت هستند که 407 موسسه شامل 37 بیمارستان خیریه و 370 درمانگاه خیریه در کشور دارای مرکز درمانی و در حال خدمت رسانی هستند. 
سخنگوی وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: 243 گروه داوطلب و جهادی با حمایت وزارت بهداشت در مناطق محروم در حال ارائه خدمت هستند، به طوری که 106 هزار خدمت در حوزه دندانپزشکی به صورت رایگان به مردم این مناطق ارائه شد.
فعالیت 80 کلینیک دندانپزشکی در مناطق محروم
حریرچی با بیان اینکه 80 کلینیک دندانپزشکی سیار با امکانات متعدد به مناطق محروم خدمات ارائه کردند، افزود: گروه خیران یونیت های دندانپزشکی سیار در مناطق محروم ایجاد کردند و آنها وسایل و مواد را خود تأمین کرده و به این مناطق می روند.
دفترچه های متعدد بیمه موجب اتلاف منابع می شود
حریرچی با بیان اینکه باید از توزیع دفترچه های متعدد و همپوشانی بیمه جلوگیری شود، گفت: این موضوع باعث اتلاف منابع می شود، جریان منابع باید ساده باشد زیرا روشهای پرداخت و گردش مالی موجود بیمه موجب خطا و خروج از مسیر اصلی می شود.
وی تصریح کرد: در کشورهای مختلف دنیا مردم می دانند که اول برای ویزیت باید به پزشک خانواده مراجعه کنند و اگر مبلغی قرار است پرداخت کنند، هزینه کرد این مبلغ مشخص بوده و از تخلفات جلوگیری می شود.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در ایران نیز باید بسته خدمتی که در حوزه بهداشت و درمان به مردم ارائه می شود مشخص باشد که توسط چه کسی و کجا هزینه می شود.
حریرچی با بیان اینکه بسته خدمت باید با روش پرداخت ارائه کننده منطبق باشد، افزود: باید نحوه تنظیم بسته خدمت و چگونگی ارائه آن به آگاهی عموم مردم، رسانه ها و صاحبنظران برسد.
معاون وزیر بهداشت درباره تولید واکسن HPV اظهار داشت: تولید این واکسن از منابع ملی است و برنامه ریزی وسیع برای تولید آن از قبل شروع شده و در آینده ای نزدیک انجام می شود.
قطع برق بیمارستان ها را بزرگنمایی نکنید
حریرچی در ادامه این نشست خبری درباره قطعی برق در یکی از اتاق عمل بیمارستانها که در فضای مجازی منتشر شده بود، گفت: حدود هزار بیمارستان در کشور داریم که از این تعداد 990 بیمارستان فعال هستند و هر کدام از آن 50 تا 60 اتاق عمل دارند.
وی افزود: تمام اتاق عمل ها و همه بخشهای بیمارستان مجهز به برق اضطراری هستند و گله مند هستیم که همکاران بهداشت و درمان برخی از موارد مانند قطعی برق در اتاق عمل که البته ممکن است دستگاه اضطراری 30 ثانیه دچار مشکل شود را بزرگ کرده و در فضای مجازی منتشر می کنند.
حریرچی تصریح کرد: بیمارستانهای وزارت بهداشت با 128 هزار تخت کار می کنند و نباید چنین موضوعات بی اهمیتی به عنوان خبر مهم تلقی شده و انعکاس یابند.
امید به زندگی ایرنیان به75.4 سال رسیده است 
حریرچی در ادامه سخنانش به افزایش امید به زندگی اشاره کرد و اظهار داشت: در 20 سال منتهی به سال 95، امید به زندگی از 68.3 سال به 75.4 سال رسیده و همچنین مرگ و میر کودکان زیر 5 سال، به عنوان یکی از شاخص های مهم بهداشتی درمانی و حتی توسعه ای کشور از 45.3 در هزار تولد زنده با کاهش بیش از 65 درصدی به 15.5 در هزار تولد زنده کاهش یافته است .
وی اضافه کرد: به دلیل پیشرفت های بهداشتی و درمانی کشور از هر هزار نوزاد متولد شده، 985 کودک به سن بالای 5 سالگی می رسند، در حالی که این میزان در قبل از انقلاب در حدود 800 در هزار تولد زنده بود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در سال های 1350 و قبل از آن، از هر هزار تولد زنده، 185 تا 200 کودک در زیر 5 سالگی فوت می کردند. مرگ و میر کودکان زیر یک سال با کاهش 63 درصدی از 36.2 درهزار تولد زنده به 13.4 درهزار تولد زنده رسیده است.
حریرچی خاطرنشان کرد: افزایش امید به زندگی با کاهش مرگ و میر، باعث افزایش رشد جمعیت شده و با افزایش زمان و مفید امید به زندگی سالم علاوه بر بهبود قابل توجه شاخص های سلامتی کشور، باعث رشد دسترسی به نیروی کار و ایجاد فرصت برای افزایش بهره وری در کشور شده است.

با پزشکان متخلف برخورد می شود

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد