مدیر کل مدیریت بحران استان یزد با اشاره به استفاده از آب چاهِ کشاورزی برای آب شرب مردم از افزایش بیماریهای عفونی به دلیل مصرف آب بیکیفیت خبر داد.

به گزارش بدراقتصاد به نقل از ایلنا، هادی هادینسب، درباره وضعیت کم آبی در استان یزد، اظهار داشت: عمده آب شرب استان یزد، آب انتقالی است. در سالهای گذشته ۳۰ درصد آب شرب از آب چاههای زیر زمینی بود که امسال ۲۰ درصد از میزان این آب کم کردهاند.
وی با اشاره به کاهش آب کوهرنگ در سال جاری به دلیل کم بودن نزولات آسمانی، گفت: در همین راستا به منظور مدیریت موضوع کم آبی در استان، «کمیته تخصصی آب» تشکیل شده و هر هفته با حضور مسوولان آب و فاضلاب شهری، نمایندهای از صنعت و معدن و نماینده شهر یزد و معاون عمرانی برگزار میشود که در سال جاری تاکنون ۷ جلسه برگزار شده است؛ از سوی دیگر نیز در کارگروه «شورای حفاظت آب» جلسات به صورت ماهیانه با حضور استاندار یزد برگزار میشود.
هادی نسب اضافه کرد: دستگاهها را مکلف کردیم که از شیرهای کاهنده آب استفاده کنند، برای کولرهای آبی سایهبان وصل کنند و شبها فضای سبز را آبیاری کنند.
مدیر کل مدیریت بحران استان یزد در ادامه خاطرنشان کرد: در جلسه روز گذشته پیشنهاد شد که به جای کولرهای آبی از کولرهای برقی (گازی) استفاده کنند و قرار شد در این خصوص میزان مصرف برق برآورد شود که چقدر هزینه به دنبال خواهد شد؛ همچنین قرار شد کاهش تعرفه برق در مناطق گرمسیر مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت میزان مصرف برق به دولت منعکس شود، البته نظر دانشگاه علوم پزشکی بر این است که کولرهای آبی را نمیتوان حذف کرد.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی ما این است که ۱۰ میلیون متر مکعب آب شربی که انتقالی از کوهرنگ است، کم کنیم، گفت: قرار شد تا ۱۰ روز آینده راهکارهای اجرایی در بیاورند و میزان هزینهای که نیاز دارند به مرحله اجرا بگذارند.
هادی نسب با بیان این مطلب که به دلیل تعرض برخی در ورزنه به تاسیسات انتقال آب و شکستگی لولهها، کیفیت آب یزد پایین آمده است، گفت: از سوی دیگر به این دلیل که برای تامین آب شرب، از آب چاههای کشاورزی و زیرزمینی استفاده میشود، کیفیت آب پایین است و دانشگاه علوم پزشکی معترض است که به این دلیل بیماریهای عفونی در میان مردم زیاد شده است.
این مقام مسوول از حذف کشتهایی که آب زیادی میخواهد؛ خبر داد و گفت: قطعا امسال با کمآبی مواجه میشویم و باز هم مجبور هستیم که از چاههای کشاورزی و زیرزمینی برای تامین آب استفاده کنیم و در نتیجه ممکن است که کشاورزان هم معترض شوند؛ چرا که از این محل ارتزاق میکنند. برای این حل این موضوع هم قرار شده که آمار خانوادههایی که از این چاهها امرار معاش میکنند، استخراج تا در نهایت مشخص شود که دولت چه کاری میتواند برای اینها انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه امسال ۲ بار به تاسیسات آبی یزد تعرض شده که اصلا سابقه نداشته و سالهای قبل در یک فصل مثلا پاییز این اقدام صورت میگرفته است، گفت: خوشبختانه ۱۵-۲۰ روزی است که تعرضی انجام نشده است و نیروی انتظامی اصفهان به منظور تامین امنیت، مراقبت میکند تا اقدامی مثل دفعات قبل صورت نگیرد. از آب انتقالی که میآید، ۵ میلیون نفر اصفهان و ۱ میلیون نفر یزد استفاده میکنند.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها