نفتون: افزايش توليد محصولات پتروشيمي براي امسال به گونهاي است كه برآورد ميشود ايران در اين زمينه به يك ركورد قابل توجه دست پيدا كند.

به گزارش نفتون، اجراي پروژهاي شيرين سازي و نيز نصب مخازن همگي نشان از عزم ملي براي افزايش توليد محصول در اين حوزه است. به عنوام مثال پروژه شیرینسازی برش سبک پتروشیمی بوعلی سینا یکی از طرحهای در حال اجراست که بهمنظور شیرینسازی برش سبکترش و تبدیل آن به محصولات با ارزش افزوده بالاتر همچون رافینیت و گاز مایع طراحی و ساخته شده است که این پروژه تا پایان امسال بهبهرهبرداری میرسد.
و يا نصب مخزن TK-2001C پتروشیمی بوعلی سینا به دست تلاشگران داخلی و با همکاری شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی را از دیگر پروژههای تأثیرگذار در آینده این مجتمع به شمار ميرود كه تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
اين در حالي است كه مدیر پالایشگاه سوم مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: با انجام برخی تغییرات تولید محصولات در فازهای ۴ و ۵ افزایش یافت و شاهد افزایش ۱۳۰ هزار تنی تولید اتان نسبت به سال گذشته هستیم.
محمد شفیع موذنی با اشاره به انجام فعالیت های مهم و مؤثر برای افزایش تولید در سال جاري معتقد است كه با تعویض آمین و حل مشکل افت فشار برج های جذب ردیف های گازی از توقف ۳۶ روزه ردیف های گازی جلوگیری به عمل آمد و ظرفیت تولید محصولات متفاوت در سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است.
از سوي ديگر ميتوان گفت افزايش توليد محصولات پتروشيمي و به نمايش گذاشتن توان داخلي در اين زمينه همگي شرايط را به گونهاي فراهم ميكند كه به سمت اجرای پروژههای اشتغالزا و ایجاد زیرساخت تأمین و تکمیل منازل مسکونی شهرستان در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی با عنوان طرحهای توسعهای متوازن، گام برداشت.
همان گونه كه گفته شد مجتمع پتروشيمي بوعلي سينا، سومین طرح آروماتیکی صنایع پتروشیمی ایران است که عملیات اجرایی آن فروردینماه ۱۳۸۰ آغاز و واحدهای تولیدی آن در سال ۱۳۸۳ راهاندازی شد. بدون شك اجراي اين طرحها از جمله راهاندازي 3 طرح پتروشيمي هلدينگ انرژي كه به همت متخصصان داخلي است همه نشان از توان توليد داخل است به طوري كه بیشتر تجهیزات مورد نیاز راهاندازی سه طرح پتروشیمی سبلان، دنا و سیراف با توان متخصصان داخلی تولید و نصب میشوند.
خوشبختانه اکنون شرکتهای توانمندی چون ماشینسازی اراک و فاتح صنعت کیمیا در پروژههای این هلدینگ و بهخصوص پتروشیمی سیراف در حال پیشبرد اهداف از پیشتعیینشده هستند و شاهد پیشرفت قابل قبول در پروژهها هستیم، ادامه داد: در عین حال ذیل کمیته بومیسازی، همکاری، نشست و انتقال اندیشه با ۶۲ شرکت داخلی برای تولید قطعات و تجهیزات مورد نیاز را عملیاتی کردهایم و اکنون نیز بعضی از این شرکتها در سه پتروشیمی سبلان، دنا و سیراف مشغول فعالیت هستند. پیشبینی میشود که بیش از ۶۰ عنوان از تجهیزات مورد نیاز برای راهاندازی این سه پتروشیمی با توان همین شرکتها تولید و نصب میشوند.
لازم به ذكر است برای نخستین بار در کشور، داخلیسازی سه نوع از کاتالیستهای واحدهای پتروشیمی متانول سبلان از سوی شرکتهای پژوهش و فناوری پتروشیمی، نفت و گاز سرو و گسترش فناوری خوارزمی انجام گرفت و بدین طریق مانع خروج مبالغ قابل توجهی ارز از کشور ميشود.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها