شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۸ ۰۱:۱۰:۱۸

نفتون: ۶۸۰۰ هکتار از شبکه‌های آبیاری دشت‌های گرمسیری در استان‌های ایلام و کرمانشاه به بهره‌برداری رسید.

آبگیری-سد-خاکی-کنجانچم؛-گامی-در-راستای-توسعه-نواحی-مرزی-غرب-کشور

به گزارش نفتون، در دهمین هفته پویش هر هفته_الف_ب_ایران و در آستانه دهه کرامت؛ علاوه بر آغاز آبگیری سد خاکی کنجانچم، 6800 هکتار از شبکه‌های آبیاری دشت‌های گرمسیری در استان‌های ایلام و کرمانشاه به بهره‌برداری رسید.

این گزارش حاکی است که سد کنجانچم در 22 کیلومتری شهرستان مهران یکی دیگر از بخش‌های مهم طرح عظیم گرمسیری آبگیری می‌شود.

سد خاکی کنجانچم با ارتفاع 86 متر و طول تاج 6/2 کیلومتر پس از آبگیری کامل، مخزنی به حجم 84 میلیون مترمکعب خواهد داشت.

بدنه سد کنجانچم با حجم خاکریزی 6/4 میلیون مترمکعب یکی از سازه‌هایی است که در بخش پایانی قطعه سوم طرح گرمسیری در دست‌ساخت است.

این سد با هدف تأمین آب شرب و صنعت شهرستان مهران به میزان 8 میلیون مترمکعب در سال، تأمین آب بخش‌هایی از شبکه آبیاری و زهکشی دشت‌های استان ایلام، ذخیره و تنظیم آب سامانه گرمسیری در استان ایلام و ایجاد تحول در بخش گردشگری منطقه با تشکیل شدن دریاچه سد ، ساخته می‌شود.

بر این اساس با عنایت پروردگار و تلاش شبانه‌روزی خادمان این مرز و بوم، سد کنجانچم با سرمایه‌گذاری 405 میلیارد تومانی و پیشرفت 87 درصدی به مرحله آبگیری رسیده و امید داریم با تأمین بودجه موردنیاز، ضمن فراهم شدن امکان بهره‌برداری کامل از این پروژه، مردم عزیز این خطه از کشورمان از مزایا و مواهب طرح عظیم گرمسیری برخوردار شوند.

بهره‌برداری از 6800 هکتار از شبکه‌های آبیاری دشت‌های گرمسیری استان‌های ایلام و کرمانشاه

از سوی دیگر بخشی از شبکه‌های آبیاری دشت‌های گرمسیری در استان‌های ایلام و کرمانشاه در سطح 6800 هکتار با اعتباری مجموعاً حدود 570 میلیارد تومان شامل هزینه‌های سامانه گرمسیری و شبکه‌های آبیاری به بهره‌برداری ‌رسید.

اراضی تحت پوشش این بخش طرح گرمسیری شامل 2371 هکتار از اراضی دشت ذهاب جنوبي،

1256هکتار از اراضی دشت حومه قراويز، 423 هکتار از اراضی دشت جگرلوي جنوبي در استان کرمانشاه و  بهبود2750 هکتار از اراضی دشت کنجانچم در استان ایلام می‌باشند.

بر این اساس با بهره‌برداری از این بخش از شبکه‌های آبیاری و زهکشی طرح بزرگ گرمسیری، به‌طور میانگین برای 10 هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال‌زایی صورت می‌گیرد که نشان از اهمیت این طرح ملی دارد.

همچنین بهره‌برداری از این طرح عظیم در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها باعث افزایش تولید سالیانه محصولات کشاورزی به میزان 70 هزار تن انواع گندم، ذرت و صیفی‌جات خواهد شد.

از مجموع سرمایه‌گذاری 975میلیارد تومانی دولت در این طرح بزرگ ملی ، مبلغ 336میلیارد تومان با عنایت ویژه مقام معظم رهبری از محل صندوق توسعه ملی به طرح گرمسیری اختصاص‌یافته است.

طرح عظیم گرمسیری  به‌عنوان بزرگترین پروژه عمرانی بخش آب کشور با هدف اصلی  انتقال آب حوضه سیروان به مناطق مرزی استان‌های ایلام و کرمانشاه در حال اجرا است.

بر اساس این گزارش؛ در  اجرای طرح گرمسیری مواردی چون  توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی  و بهبود  شرایط سیاسی و امنیتی منطقه موردتوجه قرارگرفته و ضمن رعایت  موارد مربوط به  محیط‌زیست، تأمین درازمدت نیازهای کشاورزی، شرب و بخش صنعت تا افق 1425 میسر خواهد شد.

در طراحی و اجرای ابر پروژه گرمسیری به‌عنوان  یک طرح جامع توسعه‌ای - منطقه‌ای  در مناطق گرمسیری غرب کشور اهداف گوناگونی موردتوجه قرارگرفته است که اهم آنها ازاین‌قرارند:

-توسعه و بهبود 53 هزار هکتار و متأثر شدن سطح وسیعی از اراضی کشاورزی کشور از این طرح ملی  به میزان 110هزار هکتار در  استان‌های ایلام و کرمانشاه.

- کاهش اثرات خشکسالی ، تأمین آب شرب و بخش صنعت  در کنار  توسعه کشاورزی استان‌های ایلام و کرمانشاه.

-  ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در منطقه به میزان 165 هزار نفر.

-افزایش تولید سالیانه محصولات کشاورزی به میزان بیش از یک‌میلیون تن.

در همین راستا، عملیات آبگیری سد کنجانچم مهران روز پنجشنبه در مراسمی به صورت ویدئو کنفرانس به دستور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری و جمعی از مسئولان کشوری و استانی آغاز شد.

این مراسم با حضور مشاور وزیر و معاون مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، استاندار ایلام و جمعی از مسئولان کشوری و استانی برگزار و این سد به طور رسمی وارد چرخه اقتصادی کشور شد.

سد کنجانچم از نوع خاکی با هسته رسی به ارتفاع ۸۶ متر و با طول تاج ۲ هزار و ۶۰۰ متر طراحی و اجرا شده است.

این سد با حجم مخزن ۸۵ میلیون متر مکعب بخشی از طرح بزرگ سامانه گرمسیری است که تنظیم کننده آب نابهنگام انتقالی از سامانه خواهد بود.

بنا به گفته مسوولان استانی برای آبگیری سد کنجانچم ۴۰۵ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی با موافقت مقام معظم رهبری سرمایه گذاری شده است.

سد کنجانچم در ۳۰ کیلومتری شهر مهران و بر روی رودخانه فرعی گلال ملک احداث شده است.

آبگیری سد خاکی کنجانچم؛ گامی در راستای توسعه نواحی مرزی غرب کشور

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد