به گزارش شانا، حسن منتظر تربتی در نخستین نشست خبری بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران صبح امروز (چهارشنبه، ۱۱ اردیبهشتماه) در محل ستاد خبری گفت: توسعه شبکه گازرسانی کشور ظرف دو تا سه سال آینده بهطور ۱۰۰ درصد محقق میشود و در سراسر دنیا نخستین کشوری خواهیم بود که به توسعه کامل شبکه گازرسانی دست خواهیم یافت.
وی با اشاره به اینکه صنعت گاز کشور مسیر پر فراز و نشیب، اما رو به جلویی را طی کرده است، گفت: خوشبختانه با دارا بودن مخازن عمده گاز در کشور و توانمندی خوب در بخش کالا شاهد توسعه این صنعت در سالهای گذشته بودهایم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: توسعه گازرسانی در داخل کشور به لحاظ رساندن انرژی پاک به دوردستترین نقاط شهرها و روستاهای کشور، یکی از نقاط قوت صنعت گاز کشور به شمار میآید.
منتظر تربتی درباره پایداری و قابلیت اطمینان در شبکه گازرسانی کشور گفت: شبکه انتقال گاز قابلیت واردات و صادرات گاز در تعامل با کشورهای همسایه را دارد، همچنین پایداری در گازرسانی به دوام در تولید گاز بستگی دارد که این موضوع در سالهای اخیر با تلاشهای مهندس زنگنه در حوزه تولید میدان مشترک گازی پارس جنوبی محقق شده است و دیگر بابت تولید گاز در کشور نگرانی نداریم.
وی درباره وضعیت شبکه خطوط لوله گاز کشور تصریح کرد: خطوط انتقال گاز ایران اکنون به یک شبکه نتورکی در سراسر کشور تبدیل شده که از ایمنی و پایداری کافی برخوردار است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران سیل اخیر را آزمونی برای شبکه گازرسانی عنوان کرد و ادامه داد: مزیت شبکه گازرسانی کشور این است که به گونهای گسترش یافته که افزون بر تامین گاز کشور، میتوانیم به کشورهای دیگر در بخش توزیع گاز خدماترسانی کنیم و علاوه بر آن به خودکفایی در بخش تامین کالا شرایط خوبی داریم.
تربتی با اشاره به اینکه در بخش تامین کالای مورد نیاز صنعت گاز برای اجرای پروژهها نیز هماکنون نگرانی وجود ندارد، تاکید کرد: پابهپای صنعت گاز، تولید داخل هم توسعه یافته است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به سطح بالای توانمندی و تخصص در بخش سرمایه انسانی صنعت گاز گفت: خوشبختانه در بحران سیل اخیر، بخش گاز مطمئنترین خدمتی بود که به مردم ارائه میشد و پس از آسیبدیدگی تاسیسات، گاز نخستین بخشی بود که بلافاصله وصل شد.
منتظر تربتی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد انرژی مورد نیاز کشور را گاز تامین میکند، افزود: شبکه گسترده گازرسانی در کنار دارا بودن سرمایه انسانی متخصص، سبب شده است این انرژی پاک بخش عظیمی از سوخت موردنیاز کشور را تامین کند.
ورود صنعت گاز به عرصههای بینالمللی
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره برنامههای آینده صنعت گاز گفت: اگرچه در ابتدا بهعنوان یک شرکت داخلی و بهرهبردار آغاز به کار کردیم، اما در سالهای گذشته تمرکز این صنعت بر گازرسانی داخلی قرار گرفت و برنامه ما در سالهای پیش رو افزون بر تامین نیازهای داخلی، ورود به عرصههای بینالمللی در سه محور صدور گاز و ورود به بازارهای جدید، گاز مایع (LPG) و صدور خدمات فنی به دیگر کشورها خواهد بود.
تربتی افزود: امیدواریم با دارا بودن مشاوران خوب در طراحی، پیمانکاران خوب در اجرا و بهرهبرداران خوب، بتوانیم با هدف رونق تولید ملی در کشورهای همسایه که دارنده و یا مصرفکننده گاز هستند، به بخشهای صدور خدمات فنی و شبکه خطوط لوله ورود کنیم.