بدراقتصاد: معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در قالب طرح تحول سلامت، تا پایان سال جاری یا اوایل سال آینده بالغ بر ۲ هزار تخت به تخت های بیمارستانی تهران اضافه میشود.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، قاسم جان بابایی در نشست خبری به مناسبت هفته دولت که با حضور خبرنگاران برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت ایرنا در خصوص راهنماهای بالینی بیان داشت: وظیفه اصلی معاونت درمان به جز پیگیری پروژههای قبلی، پیگیری وظایفی است که قانون برعهده آن گذاشته است که یکی از این موارد نوشتن راهنماهای بالینی است و بر این اساس تاکنون 60 راهنمای بالینی نوشته و به سازمانهای بیمهگر ابلاغ شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برخی از این راهنماها در حال حاضر اجرا میشود و بقیه ابلاغ شده است و در صورت فراهم شدن سازوکار توسط بیمهها، اجرایی خواهد شد. همچنین هفته ای دو روز با بیمهها در راستای اجرای راهنماهای بالینی جلساتی داریم. نوشتن راهنماهای بالینی از نظر علمی بسیار اهمیت دارد و بومی شدن این راهنماها به کمک انجمنها امکان پذیر است.
جان بابایی درباره برگزاری جشنواره تجارب موفق بیمارستانی در مدیریت منابع و مصارف گفت: این جشنواره با دو نیت اصلی برگزار میشود؛ اول استفاده از تجربه ارائه دهندگان خدمت و دوم به اشتراک گذاشتن این تجربهها تا تمام افراد از این تجربهها استفاده کنند.
وی افزود: بر این اساس با برنامهریزی های انجام شده، دانشگاههای علوم پزشکی توانستند تجربههای خود را در سامانهای بارگذاری کنند که حدود 1200 تجربه در این راستا منعکس شده داوری این تجربهها در حال اتمام است و حدود 100 نفر از اساتید اقتصاد سلامت و مدیریت بیمارستانی مشغول داوری هستند. در انتها به 10 بیمارستان نمونه لوح زرین و تندیس اهدا خواهد شد. حداقل سه بیمارستان را به عنوان بیمارستانهای نمونه کشوری معرفی میکنیم و در عین حال از دانشگاههایی که بیشترین تجربه را فرستادند نیز تقدیر خواهد شد.
جان بابایی اظهار داشت: سامانه این جشنواره فعال خواهد بود و دانشگاههای علوم پزشکی به طور مرتب تجربههای خود را بارگذاری کرده و نقد میکنند. این یک ارتباط مجازی بین روسای بیمارستانها خواهد بود که در آن میتوانند مشکلات و تجربههای خود را در اداره بیمارستان به اشتراک بگذارند.
وی با بیان اینکه اعتباربخشی در راستای حمایت از بیمار و مدیریت منابع و مصارف است، ادامه داد: همه گزینه های داوری در این جشنواره نیز در راستای اعتباربخشی بیمارستانی است. تمام بیمارستانهای خصوصی و عمومی غیردولتی مثل تامین اجتماعی و بیمارستانهای مربوط به وزارت دفاع در این جشنواره شرکت کرده اند. حدود 995 بیمارستان در این سامانه حضور دارند.
* استحقاق سنجی
جان بابایی با اشاره به همپوشانیهای بیمهای اظهار داشت: در حال حاضر در بیش از 95 درصد بیمارستانها سامانه استحقاق سنجی وجود دارد و گام بعدی ما این است که استحقاق سنجی به سمت سطح بندی خدمت برود. یکی از بندهای قانونی که باید انجام دهیم، سطح بندی خدمت است که شامل سطح بندی نیروی انسانی و تجهیزات می شود و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم این موضوع را نیز کامل کنیم.
* نظام ارجاع
معاون وزیر بهداشت با اشاره به نظام ارجاع بیان کرد: در استان گلستان، زنجان و گیلان این کار شروع شده و قسمت زیادی از آن در مناطق روستایی اجرایی شده است. در استان اردبیل نیز به صورت محدود این کار آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال بقیه استانها را نیز به این سیستم وارد کنیم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین کارها در نظام ارجاع، نوبتگیری است. نظام ارجاع برای شکلگیری باید به طور کامل الکترونیک باشد و نوبتگیری برای مردم انجام شود.
* اعتباربخشی بیمارستانی متوقف نشده است
جان بابایی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار سلامت ایرنا درباره ادامه اعتباربخشی بیمارستانی گفت: امسال دوباره در مورد اعتباربخشی بازنگری نخواهیم کرد. نمیخواهیم هزینه مجددی برای بیمارستانها ایجاد کنیم. در جهان این موضوع به سمت الکترونیک شدن و حضور کمتر است. اینکه بتوانیم از طریق سامانهها، شاخصها را استخراج کنیم.
وی افزود: اعتباربخشی متوقف نشده و اگر کسی تخلف کند، درجه بیمارستان کم میشود. در سالهای گذشته یک هفته به بیمارستانی مراجعه میشد و آن بیمارستان اعتباربخشی میشد. گفتیم فعلا یک سال صبر میکنیم و نقطه نظرات محیط را کسب میکنیم.
جان بابایی اظهار داشت: در تلاش هستیم سنجهها را کاهش دهیم، زیرا فکر میکنیم حتی 900 سنجه نیز زیاد است و سنجهها باید در راستای ارائه خدمت بهتر به بیماران باشد. گاهی در سنجهها مواردی دیده میشد که اصل خدمت به بیمار در آن مورد غفلت قرار گرفته بود. بر اساس اعتبارسنجی های صورت گرفته، امسال درجه دو بیمارستان خصوصی در تهران کم شد؛ زیرا پولی که برای بخش VIP از بیمار میگرفتند، زیاد بوده است.
معاون وزیر بهداشت درباره آموزشهای اعتباربخشی که توسط برخی مراکز خصوصی به بیمارستانها داده شده و ایجاد هزینه میکند نیز اظهار داشت: برخی بیمارستانها از گذشته به دنبال اعتباربخشیهای بین المللی بودند و آموزشهایی از برخی مراکز دریافت میکردند که این کار دیگر منسوخ شده است. قصد نداریم هزینههایی برای بیمارستانها ایجاد شود.
وی افزود: به دنبال این هستیم سنجههایی که برای بیمارستان ایجاد هزینه میکند و درباره بیمار نیست و کیفیت خدمت رسانی به بیمار را مخدوش نمیکند کاهش دهیم. بیشتر موارد این 900 سنجه، مربوط به بیماران است. وقتی بیمارستانی اعتباربخشی میشود و یک درجه کاهش درجه پیدا میکند، از نظر مالی نیز ضرر خواهد کرد.
* افزایش دسترسی به خدمات سلامت
وی با بیان اینکه یکی از افتخارات نظام سلامت، افزایش دسترسی مردم به خدمات است، گفت: به طور مثال در شهر خاش، سراوان و شهرهای دیگر استان سیستان و بلوچستان قبل از انقلاب پزشک ایرانی نداشتند و امروزه در برخی شهرهای این استان بیش از ۳۰ یا ۴۰ پزشک حاضر هستند. در نتیجه در طرح تحول سلامت بیش از اینکه کاهش پرداختی از جیب مردم مهم باشد، افزایش دسترسی به خدمات سلامت اهمیت دارد.
* توریسم سلامت
جان بابایی درباره توریسم سلامت با بیان اینکه ۱۶۹ بیمارستان در حال حاضر IPD دارند، اظهار داشت: کرمانشاه و استان خوزستان به صورت روزانه بیماران زیادی از عراق پذیرش میکنند. قسمت مربوط به حمل و نقل هنوز ساماندهی نشده است. با توجه به قیمت ارز به نفع کشور است که بیماران بیشتری را برای دریافت خدمات سلامت پذیرش کند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: اینکه بیماران را از کشور خودشان به ایران بیاوریم وظیفه وزارت بهداشت نیست و باید این فرآیند ایجاد و تسهیل شود. وزارت بهداشت استقبال میکند از اینکه وزارت امور خارجه و سازمان گردشگری نیز در این کار مشارکت داشته باشند. دلالهای سودجو که حرفهای و سازماندهی شده نیستند، آسیب زیادی به این موضوع زده اند. از سازمانهای مختلف و حتی نظام پزشکی درخواست میکنیم که مقوله توریسم سلامت را جدی بگیرند.
وی با بیان اینکه در گردشگری سلامت میزان مبلغی که بیمار در یک کشور هزینه می کند، اهمیت دارد، افزود: اصرار کشورها در توریسم سلامت به علت پولی نیست که از بیمار گرفته میشود، بلکه به علت هزینههای جانبی است که از همراهان بیمار و حمل و نقل دریافت میشود.
* نظارت بر ساخت بیمارستانها
وی در پاسخ به سوالی درباره نظارت بر ساخت بیمارستانها گفت: این بیمارستانها را وزارت بهداشت نمیسازد. بیمارستانهایی که وزارت راه و شهرسازی میسازد، هم پیمانکار و هم ناظر زیرنظر آنها فعالیت میکنند. وزارت بهداشت استقبال میکند که حتی ساخت بیمارستانها نیز به وزارت بهداشت واگذار شود. در این صورت نقش کارفرمایی خواهیم داشت و بالای سر پروژه خواهیم بود.
جان بابایی ادامه داد: این موضوع باید از طریق سازمان برنامه و بودجه و هیات دولت پیگیری شود. اگر این کار به وزارت بهداشت واگذار شود، ما این وظیفه را به دانشگاههای علوم پزشکی محول میکنیم.
* بررسی پروندههای پزشکی در دادگاههای عمومی
معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره بررسی پروندههای پزشکی در دادگاههای عمومی گفت: اصل موضوع مردم هستند و نمیتوانیم حرفی بزنیم که در نهایت مردم قانع نشوند. در برخی موارد تخلفاتی انجام میشود و منتج به اقناع مردم نمیشود. در نتیجه وقتی مردم قانع نشوند، در رسیدگی به این پروندهها ایراد وجود دارد. اگر وزیر بهداشت در این زمینه صحبت کرد، هدف او سازمان یا نهاد خاصی نیست زیرا اولویت وزیر بهداشت، حقوق مردم است.
وی افزود: آنچه میخواهیم این است که فرآیند رسیدگی حقوقی به شکایت مردم در کوتاهترین زمان ممکن اتفاق بیفتد و مردم قانع شوند. اگر تخلفاتی که در کشور ما اتفاق میافتد، سریعتر رسیدگی شود، نظر مردم بهتر میشود.
* وضعیت بیمارستانهای کرمانشاه
جان بابایی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت بیمارستانهای استان کرمانشاه گفت: بیمارستان های جایگزین در کوتاهترین زمان ممکن در سرپلذهاب راه اندازی شد. بیمارستانی که تخریب شد نیز کاملا بازسازی شده و تنها کارهایی در زمینه اورژانس و تاسیسات بیمارستان باقی مانده است. اورژانس استانداردی به این بیمارستان اضافه شده و فکر میکنم طی ۲ تا ۳ ماه آینده این بیمارستان به همراه اورژانس آماده بهرهبرداری باشد.
وی بیان کرد: در ثلاث باباجانی نیز یک پروژه بیمارستانی ۳۲ تختخوابی تا پایان سال راه اندازی میشود. در اسلام آباد نیز بیمارستان قبلی را احیا کردیم و هتلینگ بعضی بخشها کاملا اصلاح شده است.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها