اقتصادکارامد: وزیر نفت گفت: برنامهریزی برای تکمیل بیش از ۳۰ طرح بزرگ صنعت نفت با سرمایهگذاری حدود ۱۰ میلیارد دلار تا پایان ۱۴۰۴ از اولویتهای اجرایی و عملیاتی این وزارتخانه است.

به گزارش ایرنا، محسن پاک نژاد صبح روز پنجشنبه در آیین افتتاحیه بیست و نهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که با حضور ۲۲۰۰ شرکت داخلی و خارجی در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپا شده است، از اقدامهای جدید وزارت نفت برای تسهیل قراردادها، جذب سرمایهگذاری و حمایت از شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت: صادرات نفت با وجود تشدید تحریمها در بالاترین سطح ممکن ادامه دارد اما این تنها آغاز مسیر است.
وی با بیان اینکه امروز فرصتی تاریخی داریم تا در این گردهمایی بینالمللی، ظرفیتهای صنعت نفت ایران را به جهانیان معرفی کنیم، تصریح کرد: این نمایشگاه تنها یک گردهمایی تجاری نیست، بلکه نمادی از عزم ملی ایران برای تبدیل شدن به هاب انرژی و مرکز همکاریهای منطقهای است.
وزیر نفت با اشاره به شعار امسال نمایشگاه بهعنوان «سرمایهگذاری در صنعت نفت، ضامن رشد و توسعه اقتصادی»، این شعار را همسو با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در آغاز سال جدید دانست و افزود: انتخاب این شعار نشاندهنده اولویتها و رویکرد وزارت نفت در سال جاری است.
پاک نژاد اظهار داشت: گستره وسیع این نمایشگاه بیش از ۳۷ حوزه تخصصی از بالادست تا پاییندست نفت و گاز و موضوعهای مرتبط با سرمایهگذاری، تأمین مالی، تجارت و بازرگانی و فناوریهای نوین را پوشش میدهد و در این میان حضور شرکتهای نوپا و نوآور، استارتآپهای جسور، دانشگاههای پیشرو و پارکهای فناوری در کنار شرکتهای بزرگ صنعتی، عمق پیوند تجربه و نوآوری را در مسیر پیشرفت صنعت نفت به نمایش میگذارد.
وی هدف اصلی برگزاری این دوره از نمایشگاه را تقویت سرمایهگذاری در قالب پروژههای مشخص عملیاتی اعلام کرد و گفت: ما بر این باوریم که صنعت نفت باید بر پایه دانش روز و فناوریهای پیشرفته بازتعریف شود و در این مسیر، حمایت از ساخت داخل و توانمندسازی نیروهای متخصص ایرانی، اولویت جدی ماست.
وزیر نفت با اشاره به اقدامهای این وزارتخانه در طول ۹ ماه گذشته افزود:این وزارتخانه در چارچوب میثاق دولت چهاردهم، گامهای عملیاتی جدی در راستای تحقق اهداف قانون برنامه هفتم پیشرفت برداشته است، در همین خصوص قراردادهای مهمی در حوزه توسعه و نگهداشت تولید از میدانهای نفتی و گازی منعقد شده و با پیگیریهای انجامشده، تاکنون تعدادی از این قراردادها تعیین تکلیف و تنفیذ شدهاند، همچنین چند طرح در حوزههای مختلف ازجمله طرحهای جمعآوری گازهای مشعل و کیفیسازی پالایشگاهها به بهرهبرداری رسیده یا آماده بهرهبرداری هستند.
وزیر نفت گفت: ظرفیت تولید نفت کشور در دولت چهاردهم به میزان ۱۵۰ هزار بشکه در روز، تولید گاز خام حدود ۳۰ میلیون مترمکعب در روز، ظرفیت روزانه پالایشی کشور ۱۸۰ هزار بشکه و ظرفیت سالانه محصولات پتروشیمی ۷ میلیون تن افزایش یافته است.
پاک نژاد بیان کرد: تولید بنزین و نفتگاز کشور به ترتیب ۷ و ۸ میلیون لیتر در روز افزایش یافته و صادرات نفت نیز با وجود تشدید تحریمها در بالاترین سطح ممکن ادامه دارد، اما این تنها آغاز مسیر است.
وی از برنامهریزی برای تکمیل بیش از ۳۰ طرح بزرگ صنعت نفت با سرمایهگذاری حدود ۱۰ میلیارد دلاری تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: تکمیل این طرحها منجر به افزایش ۲۵۰ هزار بشکهای ظرفیت تولید روزانه نفت کشور، همچنین افزایش ۳۰ میلیون مترمکعبی تولید روزانه گاز خام خواهد شد.
وی در ادامه به محورهای عمدهای که با هدف تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت و تقویت نقشآفرینی بخش خصوصی در صنعت نفت در دستور کار وزارت نفت قرار دارد، اشاره کرد و از جذب سرمایه و تأمین منابع مالی برای اجرای طرحهای توسعهای بهعنوان محور نخست نام برد.
وزیر نفت گفت: برای توسعه و نگهداشت تولید از میدانهای نفتی و گازی، در سال به بیش از ۲۰ میلیارد دلار منابع مالی نیاز داریم، بهطور طبیعی، جذب این مقدار سرمایه در گرو طراحی و بازآرایی ابزارها و ارائه راهکارهای نوین و استفاده از ظرفیتهای جدید است.
وزیر نفت از مصوبه اخیر هیات وزیران برای مشارکت صنایع انرژیبر و پتروشیمیها در توسعه میدانهای گازی بهعنوان گامی مثبت یاد کرد و ادامه داد: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، مسیر سرمایهگذاری این بخشها بهمنظور کاهش ناترازی گاز باید هموار شود و انشاءالله در همین نمایشگاه نخستین قرارداد در این زمینه منعقد خواهد شد.
پاکنژاد با بیان اینکه محور نخست اقدامهای در دستورکار وزارت نفت، تسهیل فرآیند انعقاد قراردادها است، تصریح کرد: این موضوع در سالهای اخیر بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است. اینکه فرآیند انعقاد و تنفیذ قراردادها سه تا چهار سال زمان ببرد، به هیچ عنوان قابل توجیه نیست و یکی از موانع اصلی در جذب سرمایه هم همین موضوع بوده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه با تلاشهای انجامشده و اخذ مصوبه شورای اقتصاد در راستای کاهش زمان در فرآیند انعقاد قراردادها، مدت زمان تنفیذ قراردادهای بالادستی نفت و گاز از حدود ۳ سال به کمتر از یک سال کاهش یافت.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها