چهارشنبه ۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۷:۲۷:۴۴

اقتصادکارامد: فرآیند واگذاری مدیریت شرکت خودروسازی سایپا به بخش خصوصی در چارچوب بند «ب» قانون برنامه هفتم توسعه به تازگی آغاز گردیده به طوری که سازوکار لازم برای این واگذاری طراحی شده و هم‌اکنون فراخوان عمومی برای جذب متقاضیان منتشر شده است.

واگذاری-سایپا؛-بایدها-و-نبایدها

به گزارش اقتصادتهران، با توجه به این که این امر تا چندی دیگر به مرحله اجرایی خواهد رسید ذکر چند نکته ضروری به نظر می‌‌رسد که در وهله نخست اهلیت داشتن خریدار است.

شرکت سایپا با پیشینه‌ای قوی و برخورداری از نیروهای متخصص، توانمند و کارآزموده راه بسیار دشواری تا به امروز پیموده به گونه‌ای که هم اکنون به یکی از دو شرکت بزرگ خودروسازی کشور تبدیل شده است.

به بیان دیگر، در حال حاضر مرحله فروش صرف سایپا دیگر مطرح نیست بلکه انتقال دانش متخصصانش در تولید خودرو مهم ترین مساله‌ای است که در واگذاری فرایند واگذاری باید به دقت مدنظر قرار گیرد تا مبادا این انگیزه پس از واگذاری سرکوب نگردد.

نکته دیگر در مقوله واگذاری، قیمت فروش این شرکت خودروساز است اینکه خریدار جدید با چه قیمتی مصمم به خرید است.

به عبارت دیگر قیمت واگذاری به طور حتما باید قیمت کارشناسی روز باشد و خریدار شناخت کافی از محصولات، فرآیند تولید و نیز به طور کلی از صنعت خودرو داشته باشد.

مجموعه این عوامل همگی باعث خواهد شد فرایند واگذاری به خوبی و با رعایت تمامی دغدغه‌های کارکنان این شرکت که سرمایه اصلی آن هستند پیش برود.

لازم به ذکر است که شرکت خودروساز ایرانی است که در سال ۱۳۴۴ تاسیس شد. نخستین خودروهای این شرکت، محصولات شریک فرانسوی آن، سیتروئن، بودند و از سال ۱۳۴۷، سایپا که مقر آن در تهران بود، بسیاری از مدل‌های ژیان را می‌ساخت. اکنون شرکت سایپا خودروهای پراید، تیبا، کوییک، ساینا، شاهین و اطلس را تولید کرده است که مورد پسند تمامی اقشار به ویژه قشر جوانان قرار گرفته است.

لازم به ذکر است واگذاری خودروسازان به بخش خصوصی تکلیف بند ب قانون برنامه هفتم توسعه است و بر اساس همین تکلیف قانونی، سازوکار لازم را برای واگذاری شرکت سایپا باید با رعایت موارد خاص مدنظر قرار گیرد.

 

واگذاری سایپا؛ بایدها و نبایدها

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد