اقتصادکارامد-رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ضمن ارائه پیشنهادهایی به کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد که نامزدها نباید اصول انقلاب را خدشه دار کنند.
«غلامرضا جمشیدیها» رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که درباره موضوعات اجتماعی کشور چه پیشنهادهایی به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دارید؟ گفت: افرادی که در حال حاضر نامزد انتخابات ریاست جمهوری شدهاند، سابقه کار اجرایی در کشور را دارند، بنابراین اگر مشکلی در حال حاضر در جامعه وجود دارد، بخشی از آن مربوط به خودشان است. تفاوتی هم ندارد که چه کسی باشد.
کلی گویی، مشکلی را حل نمیکند
وی با بیان اینکه صحبتهای نامزدهای انتخابات براساس اطلاعاتی است که دارند و به گذشتهشان رجوع و صحبت میکنند، گفت: کلی گویی مشکلی را حل نمیکند، مردم هم رای میدهند، اما ممکن است بعد از چندین سال هم مسئله همچنان باقی بماند. اگرچه نامزدهای انتخابات به دلیل سابقه شغلیشان داده و اطلاعات زیادی دارند، اما نمیتوانند آن را براساس یک نظریه بیان کنند.
نامزدهای انتخابات نباید اصول انقلاب را خدشه دار کنند
رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: نکته دیگر این است که نامزدها نباید اصول انقلاب را خدشه دار کنند. بهترین عزیزان این سرزمین جانشان را برای این انقلاب فدا کردهاند، آنها کارشان را انجام دادهاند، اما ما آنطور که باید کارمان را انجام نمیدهیم، یعنی موجود انسان اینگونه است که وقتی به قدرت میرسد، جور دیگری میشود.
رییس جمهور در جمهوری اسلامی نباید شاهانه زندگی کند
جمشیدیها با اشاره به دلایل محبوبیت شهید رییسی تصریح کرد: مردم شهید رییسی را دوست داشتند، چراکه مانند مردم زندگی میکرد و مانند مردم بود. هر کسی که رییس جمهور میشود، باید این مسیر را برود. یعنی در جمهوری اسلامی نباید شاهانه زندگی و رفتار کنیم. ما مثل مردم هستیم و خدمتگزار آنهاییم. براساس ادبیات دینیمان، باید خدمتگزار مردم باشیم.
ای کاش میشد همه مسئولان در بین مردم زندگی میکردند
وی ادامه داد: ای کاش میشد همه مسئولان در بین مردم زندگی میکردند. البته موضوعات امنیتی هم مطرح است، اما ای کاش چنین اتفاقی میافتاد، چراکه وقتی آنها در یک منطقهای رفت و آمد میکنند، آن منطقه هم خوب میشود، اما در مناطق بالای شهر و خوب و حفاظت شده میروند و ممکن است همه مشکلات را نبیند.
مشکل اساسی مردم عدم هماهنگی بین درآمدشان و هزینههای زندگی است
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که مهمترین موضوعی که باید مدنظر نامزدهای انتخابات قرار بگیرد، چه باید باشد؟ خاطرنشان کرد: ما یک تعریف از زندگی برای مردم ارائه میدهیم و یا آن را تبلیغ میکنیم، اما مشکل اساسی مردم در حال حاضر عدم هماهنگی بین درآمد و دریافتیشان و هزینههای زندگی است. البته همه اینگونه نیستند، معمولا طبقه متوسط رو به پایین جامعه دچار مشکل هستند. یک زمانی یک خانهای را به قیمت ۲۰۰ الی ۴۰۰ میلیون یا حتی ۵۰ میلیون تومان هم میتوانستیم بخریم، اما الان اگر ۷ الی ۸ میلیارد نداشته باشید، نمیتوانید سمت خرید خانه بروید. الان کسی که ماهی ۱۵ میلیون میگیرد و سه فرزند هم دارد، چطور میتواند خانه بخرد؟!
مردم به اعمال کاندیداها توجه دارند نه گفتارشان
جمشیدیها ادامه داد: من که ادعا میکنم که باید سر این پست باشم باید در رفتار عملی و نه گفتار هم این را نشان دهم. در زمان انقلاب و قبل از انقلاب مردم به حرفهای ما توجه میکردند، اما الان به اعمال و رفتار ما نگاه میکنند. شهر تهران شهری است که از هر نوع طبقهای در آن زندگی میکنند، یعنی فردی آن قدر داراست که نمیداند با آن چه کار کند و برخی هم به نان شب محتاج هستند. به طور مثال افرادی را میبینیم که درآمدشان ۷ میلیون است، آیا با این ۷ میلیون میتوان زندگی کرد؟!
وی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره اصلاحات گفت: به قول امام خمینی اصلاحات باید از بالا شروع شود، وقتی یک نفر به دلیل یک دزدی جزئی باید به زندان برود، جلوی تخلفات بزرگ هم باید گرفته شود. فرقی هم نمیکند چه کسی باشد. اگر کسی هم اشتباها خطایی مرتکب شده، آن را باید برای مردم توضیح بدهند.
اگر میخواهیم حکومت کنیم باید همانند شهدایی باشیم که بدون هیچ ادعایی، فداکاری کردند
رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به مراسم تشییع پیکر رییس جمهور گفت: وقتی آقای رییسی به شهادت رسید، دیدیم که چقدر مردم آمدند و این یعنی اینکه مردم برای کسی که خدمتگزاری میکرده و ادعایی نداشته، ارزش قائل هستند و از او تقدیر میکنند. این به ما یاد میدهد که اگر میخواهیم حکومت کنیم، مانند شهید رییسی و حاج قاسم سلیمانی باشیم، مانند سایر شهدا باشیم که بدون هیچ ادعایی فداکاری کردند تا این سرزمین باقی بماند.
جمشیدیها خاطرنشان کرد: خداوند از ایمان ما امتحان کتبی نمیگیرد، امتحان خداوند از ایمان ما عملی است. بسیاری از ما ادعا داریم، اما در رفتارمان مانند ادعاهایمان نیستیم.
انتهای پیام/
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها