شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۸ ۱۸:۲۵:۱۰

نفتون: نایب رئیس سندیکای صنعت برق ایران با اشاره به مشکلات مالی که گریبان فعالان این صنعت را گرفته است، گفت: طرح اصلاح ساختاری اقتصاد صنعت برق تدوین و به کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی برای اخذ نظر کارشناسان ارائه شده است.

طرح-اصلاح-ساختاری-اقتصاد-صنعت-برق-تدوین-شد

طرح اصلاح ساختاری اقتصاد صنعت برق تدوین شدام باقری» امروز (شنبه) در گفت و گو با ایرنا افزود: اصلاح ساختاری اقتصاد برق مدت ها است به دلیل کمبود منابع مالی که در این صنعت رخ داده مورد توجه فعالان این صنعت و کارشناسانی که با این صنعت در ارتباط هستند قرار گرفته است.

وی علت کمبود منابع مالی صنعت برق را طرح تثبیت قیمت حامل های انرژی که در مجلس هفتم مصوب شد دانست و ادامه داد: مقرر بود قیمت حامل های انرژی هرساله افزایش یابد اما به دلیل وجود درآمد های نفتی خوب در آن مقطع زمانی، قیمت ها ثابت ماند و کمبود ها از محل این درآمدها جبران می شد.

باقری خاطرنشان ساخت: همان مقطع از محل این درآمدها یارانه هم در اختیار جامعه قرارمی گرفت و این یارانه ها در بخش برق در بخش خانگی و صنعتی و کشاورزی بود.

نایب رئیس سندیکای ادامه داد: پرداخت این یارانه، تعادل قیمت تمام شده برق و قیمت تکلیفی را بر هم می زد که این نابرابری در مقاطعی با درآمد های نفتی جبران می شد.

وی گفت: اما از یک طرف در سال های 1389 و 1392با توجه به تحریم هایی که اتفاق افتاد و از طرف دیگر مطرح شدن تکلیفی در حوزه قوانین کشور برای هدفمند کردن یارانه ها، به تدریج اثر این ماجرا در صنعت برق آشکار شد.

نایب رئیس سندیکای صنعت برق یادآور شد: بدین ترتیب به دلیل آنکه درآمد های نفتی در کشور دچار مشکل شد و این منابع نتوانستند جبران یارانه ها را در بودجه به عهده بگیرند با این موضوع مواجه شدیم که وزارت نیرو با کمبود منابع مالی روبرو شد.

باقری ادامه داد: این کمبود ناشی از این بود که برق با یک قیمتی تولید می شد که متناسب با آن قیمت تمام شده، درآمد نداشت. بنابراین گردش مالی وزارت نیرو منفی شد که در نتیجه آن امروز، رقم چند ده هزار میلیارد تومانی بدهی به مجموعه فعالان صنعت برق و سیستم بانکی ایجاد شده است.

به گزارش ایرنا، شرکت توانیر بیست و یکم فروردین ماه امسال اعلام کرد: دفتر تامین منابع مالی شرکت توانیر در سال 97 با بهره گیری حداکثری از ظرفیت های قانون بودجه (از محل ظرفیت اوراق تسویه نوع دوم ) 106 هزار و 265میلیارد ریال از بدهی های بانکی تولید کنندگان خصوصی برق، پیمانکاران و تامین کنندگان تجهیزات و شرکتهای زیر مجموعه را تسویه کرد.

نایب رئیس سندیکای صنعت برق وجود این بدهی ها و کمبود منابع مالی را نشان دهنده ناکارآمدی اقتصاد برق دانست .

وی افزود: یکی از روش هایی که در آن مقطع برای جبران کمبود منابع مالی مطرح شد اجرای قانون هدفمندی یارانه هااست که بر اساس آن قرار بود در مدت پنج سال قیمت حامل های انرژی از جمله برق به قیمت واقعی برسند، به این ترتیب و با واقعی شدن قیمت ها، بهای تمام شده و قیمت کالایی کاهش می یافت و یارانه ها نیز به مصرف رفاه و بهداشت جامعه می رسید.

باقری گفت: این طرح نیز به درستی اجرایی نشد و امروز با مشکلات زیادی در این صنعت از جمله سرمایه گذاری روبرو شده ایم.

نایب رئیس سندیکای صنعت برق افزود: صنعت برق نیازمند سرمایه گذاری هایی است که هر ساله باید در این صنعت رخ دهد تا میزان تقاضای موجود را که رقم کوچکی نیز نیست پاسخگو باشد.

به گفته وی، حدود پنج هزار مگاوات نیروگاه جدید باید هر ساله وارد مدار شود تا نیازها را جواب دهد که هزینه احداث آنها بسیار قابل توجه است و منابع مورد نیاز نیز در اختیار وزارت نیرو نیست و به همین دلیل نمی توان به میزانی که تقاضا را پوشش دهد، سرمایه گذاری کرد.

طرح اصلاح ساختاری اقتصاد صنعت برق تدوین شد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد