اقتصادکارامد: وزیر پیشنهادی نفت، حل ناترازی بنزین را یکی از اولویتهای خود برشمرد و گفت: با تمرکز بر بهره برداری از چاه ها و مرمت چاههای داخلی به دنبال افزایش تولید نفت خام کشور هستیم و امید میرود ظرفیت نفت تا پایان سال ۱۴۰۴ به میزان۴۰۰ هزار بشکه نسبت به امروز افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، «محسن پاکنژاد» در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامههای خود با تقدیر از اظهار نظر دقیق و دلسوزانه نمایندگان مخالف و موافق خود، اظهار داشت: وزارت نفت وزارتخانه ای با وجوه مختلف سیاسی- اقتصادی است و به عنوان پیشران اقتصادی از طریق صادرات نفت و محصولات پتروشیمی شناخته میشود.
وی بیانداشت: هرچند همواره این صنعت آماج حملات و تحت شدید ترین تحریم ها بوده است، اما نظام مقدس جمهوری اسلامی توانست صنعت نفت را بالنده و استوار کند.
پاکنژاد خاطرنشان کرد: این صنعت در خط مقدم است و برنامه تقدیمی اینجانب در چارچوب سیاست های کلی رهبر معظم انقلاب و قانون برنامه هفتم تدوین شده است. آنچه از وزیر می توان انتظار داشت شناخت چالش ها و رفع آنهاست و شالوده اصلی برنامه ارائه شده بر پایه پاسخگویی به چالش های نفت و گاز است و در این راه از توان و تخصص اندیشکده صنعت نفت و صاحبان اندیشه، نمایندگان و صاحبان حرف استفاده خواهم کرد.
وی ادامهداد: نخستین موضوع ناترازی تولید و مصرف گاز است که در ابعاد مختلف موجب خسارت شده و زیان های سنگین در تولید ملی به بار آورده است که می تواند کشور را با چالش های امنیتی روبهرو کند.
وزیر پیشنهادی نفت خاطرنشان کرد: این مشکل فرابخشی است و باید با همکاری بین همه ذی نفعان رسیدگی عاجل شود. راهکارها باید دو بخش تولید و مصرف را در بر گیرد؛ در این پیوند دو برنامه کوتاه مدت و بلندمدت ارائه شده است.
وی اضافهکرد: در برنامه کوتاه مدت، راهاندازی کارخانه ۳۱۰۰NGL با هدف جمعآوری گازهای مشعل منطقه دهلران، راهاندازی ایستگاههای تقویت فشار در حال ساخت شامل ایستگاههای تقویت فشار هما، وراوی و ایستگاههای پیشتراکم ۹۰۰ و ۱۰۰۰، تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی، اجرای طرحهای زودهنگام میادین دی، آغار، توس خارتنگ به ظرفیت ۲۳ میلیون متر مکعب در روز، انعقاد قرارداد آغاز فعالیت اجرایی واحدهای نمزدائی پالایشگاه فراشبند و شیرینسازی و برنامههای کوتاه مدت جمعآوری گازهای مشعل به ظرفیت چهار میلیون متر مکعب در روز، در نظر گرفته شده است. در بخش مصرف نیز مردم را در بهینه سازی ترغیب می کنیم که در جهت شعار سال است.
پاکنژاد اظهار داشت: راهکارهایی همچون اصلاح شبکه مصرف، گواهی صرفهجویی (که در برنامه هفتم گنجانده شده است)، صندوق بهینه سازی انرژی و سازمان بهینه سازی انرژی از جمله دیگر موارد است.
وزیر پیشنهادی نفت تاکید کرد: حل ناترازی مسئله بنزین ضروری است، اما هر گونه تصمیم در این موضوع باید با استفاده از ظرافتهای خاص اعمال شود و با هماهنگی مجلس و کمیسیون های تخصصی آن را به نتیجه خواهیم رساند.
وی خاطرنشانکرد: افزایش کیفیت بنزین و گازوئیل از دیگر برنامه های ما است، همچنین افزایش تولید نفت خام کشور با تمرکز بر بهره برداری از چاه ها و مرمت چاههای داخلی در نظر گرفته شده است و امید میرود تا آخر سال آینده تولید نفت ۴۰۰ هزار بشکه نسبت به امروز افزایش پیدا کند.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها